Veilig WiFi tijdens je vakantie in Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Thailand tips
Tags: ,
7 juli 2016

Wifi is voor iedere vakantieganger een must, je kan bijna niet meer zonder. Een hotel boeken, Thailandblog lezen, Whatsappen met het thuisfront, etc., het is zo handig. Helaas is het gebruik van wifi op straat, in een restaurant of in een hotel in Thailand niet altijd veilig. 

Laptops, tablets en smartphones zijn vaak ingesteld om automatisch verbinding te maken met bekende wifi-netwerken waar ooit eerder verbinding mee is gelegd. Internetcriminelen weten dit ook en maken er misbruik van waardoor zij mogelijk inzicht krijgen in je wachtwoorden. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen heeft de ANWB een aantal tips voor je:

 • Maak liever geen verbinding met een open wifi-netwerk, dus zonder wachtwoord.
 • Mocht je toch verbinding met een open netwerk maken, voer geen persoonlijke gegevens in zoals wachtwoorden en inlognamen.
 • Ook een verbinding met ‘het slotje’ is niet altijd te vertrouwen.
 • Gebruik je geen wifi, zet deze dan uit op je apparaat.
 • Verbind niet automatisch met ‘bekende netwerken’.
 • Wil je onderweg vertrouwelijke informatie versturen, maak dan gebruik van de 3G- of 4G-verbinding.
 • Gebruik een browser die onthoudt wanneer een website vraagt om ‘in het vervolg uitsluitend beveiligde verbindingen voor deze website te gebruiken’.
 • Varieer je wachtwoord-gebruik.
 • Creëer je eigen wifi-netwerk met mifi-apparaat, bijvoorbeeld die van de ANWB.

Bron: ANWB

No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Veilig WiFi tijdens je vakantie in Thailand”

 1. David H. zegt op

  Als je al die aanbevelingen in acht neemt , ben je aangewezen op postduiven ….(lol)., je comfort en gemak is er alleen met een zeker risico .

 2. Steven zegt op

  1 optie ter beveiliging werd over het hoofd gezien: het gebruik van een VPN. Daarmee zit je bijna altijd veilig.

  • Ferdi zegt op

   Inderdaad. Zo heb je bijvoorbeeld voor laptops HideMyAss en voor smartphones en tablets F-Secure Freedome.
   Ik heb er zelf ervaring mee: makkelijk in gebruik en werkt prima.

 3. Lung addie zegt op

  Het grote probleem is dat het allemaal “gratis” moet zijn. Als je dan weet dat je een maand lang over een eigen 3G internetverbinding kan beschikken, welke dan ook nog werkt in zowat gans Thailand, tenzij je ergens in de rimboe zonder dekking zit, voor het verschrikkelijke dure bedrag van 420THB ( ongeveer 11Euro) dan vraag ik me af waar het probleem zit. Ik zie ze dagelijks zitten op een terrasje, met een flesje water, de gratis gebruikers van het internet. En dan klagen dat het niet veilig is … is het niet veilig het is dan toch gratis.

 4. Frank zegt op

  Gebruik een VPN, dan surf je veilig én (bijna) anoniem. Kan gratis of met meer comfort voor een gering bedrag per maand. Ook handig voor het omzeilen van censuur op basis van locatie, met een VPN verbinding kun je bv kiezen om je terwijl je in Thailand zit voor te doen als een gebruiker in het buitenland.

 5. Sellie zegt op

  Het eerste wat ik in Bankok ga regelen bij Pantip Plaça is een maand Internet voor op mijn MIFI. Dit kastje waar de simkaart in gaat is mijn WIFI tijdens mijn verblijf in Thailand. Hier kan tot maximaal 5 mobiele apparaten op worden gekoppeld. Ideale oplossing vind ik.

 6. Mister BP zegt op

  Voor een vakantieganger is het de enige oplossing. En inderdaad als je bepaalde zaken nalaat, is er weinig aan de hand. Op mijn ipad staat geen gevoelige informatie dus maak ik me weinig zorgen.

 7. Brian zegt op

  Opra VPN helemaal gratis en je kan veilig inloggen op al die open netwerken

 8. Antoine zegt op

  Wie zegt dat VPN Veilig is ? dat is het zelfde als dat WIFI niet veilig is.
  Wat is het werkelijk probleem.
  1 iemand tapt je verbinding (en of dat nu Wifi VPN of Internet is) en bekijkt jou data.
  2 Dan moet deze persoon er ook nog iets mee gaan doen.

  Dus wat is de werkelijke oplossing en dan maakt de verbinding niet meer uit zelfs als deze afgetapt en niet veilig is. Een versleutelde verbinding van jou device naar de dienst die je oproept BV GMAIL of een BANKSITE. zolang jij maar een versleutelde verbinding hebt met jou aanbieder dan is het veilig

  Het volgend probleem na de 2 bovenstaande kan nu ontstaan en dat is dat iemand een Site Faked dus je denkt dat je op de site van je bank zit maar in werkelijk is dit niet het geval (veel gebruikt bij Fake Emails om je wachtwoord te veranderen) Dus altijd de URL controleren bv http://www.rabobank.nl en er op letten dat men een HTTPS verbinding heeft (die groen is) dan word de data tussen jou device en de server van de Rabobank versleuteld is de url bv rabobank.ikwiljewachtwoord.nl dan moeten allllle alarmbellen gaan rinkelen.

  Ik kan ook alleen maar Google Chrome aanbevelen om te gebruiken Google probeert ook actief deze scamsites te blokken en de gebruikers via de brouwser te adviseren als een site niet in de haak is.

  Even over VPN, (voordat ik hier kritiek op krijg) VPN is zo veilig als de aanbieder welke je gebruikt om de vpn op te zetten, Vaak (zo zijn wij NL) moet dit ook gratis of heeeel goedkoop zijn en er zijn genoeg gevallen bekend van VPN aanbieders die ook jou data aan het einde van de tunnel op hun servers aftapte om daar hun voordeel mee te doen Want een les GRATIS bestaat niet.

  De Beste beveiliging op dit moment is gewoon een goede aanbieder van je dienst als Google, Gmail, Hotmail, en een goed Bank die zijn beveiliging serieus neemt te gebruiken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website