Het Meteorological Department waarschuwt opnieuw voor de tropische storm Sonca die op veel plaatsen in Thailand voor zware regenbuien en mogelijk overstromingen zal zorgen. Somca bevond zich maandagochtend 350 km ten oosten van Vinh (Vietnam) met windsnelheden van 65 km per uur en zal naar verwachting dinsdag de kust van Vietnam bereiken.

De storm gaat als depressie naar Laos, het noordelijk deel van het Noordoosten en het Noorden van Thailand. Dinsdag en woensdag worden er zware regenbuien verwacht. Op donderdag en vrijdag wordt regen voorspeld in het Noorden, Noordoosten en Oosten, er kan sprake zijn van overstromingen.

Volgende week bereikt het regenwater van Sonca, de Chao Phraya rivier. Om daarop voorbereid te zijn is de wateruitstroom van de Chao Phraya dam in Chai Nat vergroot. Het waterpeil benedenstrooms in Ang Thong en Ayutthaya zal daardoor met 15 tot 25 cm stijgen.

In de noordoostelijke provincie Nakhon Phanom is er een waarschuwing uitgegaan voor overstromingen van de Mekong. Het waterpeil stijgt elke dag met 20 tot 30 cm en stond maandag op 10 meter, 3 meter onder het overstromingsniveau.

De redactie kreeg al van diverse lezers uit Isaan te horen dat het er flink regent.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Vier dagen zware regenval en mogelijk overstromingen door tropische storm Sonca”

 1. Henri zegt op

  Hier vandaag dinsdag, veel zon en prachtig weer. Misschien heeft die depressie een ommetje gemaakt, of zit ergens gezellig een biertje te drinken, maar hier in Udonthani vandaag zon en geen regen.

 2. Hans van Mourik zegt op

  Hier in de stad Khon Kaen (17.00) nog geen regen gezien vandaag.

 3. jan splinter zegt op

  Moet zeggen dat wij hier in HANG-Dong nog weinig last hebben, maar moet zegen dat lang voor het regenseizoen begint worden alle waterkanten schoon gemaakt, en waterplanten en troep verwijdert

 4. Ronnysisaket zegt op

  Hier in Sisaket valt het al sinds vannacht met bakken uit de hemel en overal overstromingen , ik hou mijn hart vast voor vannacht.

  Gr
  Ronny

 5. Danzig zegt op

  In Narathiwat regent het bij tijd en wijle ook stevig, hoewel wij heel ver van de genoemde gebieden zitten. Helaas duurt het droge seizoen hier maar heel kort waardoor we nu alweer in het regenseizoen van acht à 9 maanden zitten.

 6. poldervaart rudi zegt op

  Nongbualamphu, geen regen en heel warm.

 7. NicoB zegt op

  Maptaphut, gisteren en vandaag korte zeer heftige windvlagen gehad en wolkbreuken, de duur was echter bijzonder kort, 10 `a 15 minuten, verder beide dagen afwisselend wat lichte regen en ook nog wat zon.
  NicoB

 8. Peterdongsing zegt op

  Dong Sing, net ten noorden van Roi-et, heftige regen al sinds vanmiddag.

 9. jan splinter zegt op

  Gisteren rond 8 uur zware regen met onweer

 10. lung addie zegt op

  Chumphon: gisteren zeer strakke wind maar weinig regen
  vandaag, woensdag, minder wind maar zeikende regen, reeds sedert de vroege ochtend.

 11. Daniel zegt op

  Gisteren zeer zware regen in Phang nga. En dat is toch zeer ver van het noorden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website