Het lijkt wat voorbarig maar Bangkok Post schrijft het dus zal het wel kloppen….? De particuliere veerdienst van Pattaya naar Hua Hin zal volgens de krant van start gaan op 1 januari aanstaande.

Het Marine Department laat weten dat het vooralsnog gaat om een dagelijkse retourvaart en uitsluitend om passagiers te vervoeren. Voertuigen kunnen nog niet mee.

De veerdienst wordt geëxploiteerd door de Royal Passenger Liner Co. Het is het enige bedrijf wat een vergunning heeft aangevraagd en gekregen.

Een ritje over de weg tussen beide badplaatsen duurt nu ongeveer vier tot vijf uur, dankzij de veerboot zal de reistijd met meer dan de helft verkort worden. De ferry vaart met zo’n 27 knopen op de 113 km lange route over de Golf van Thailand. Er kunnen 150 passagiers per keer vervoerd worden. Later komt er een grotere veerboot voor maximaal 260 mensen.

Het Oost-West Ferry project omvat ook de bouw van een haven in Prachuap Khiri Khan. Het totale project moet in 2020 zijn afgerond.

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “‘Veerboot Pattaya – Hua Hin op 1 januari operationeel’”

 1. Bob zegt op

  En waar vertrekt de veerboot in Pattaya?

 2. Fransamsterdam zegt op

  Nog nooit van gehoord, tot vandaag dan: Royal Passenger Liner Co.
  Misschien is het dit bedrijf, dat in juni is opgericht.
  https://goo.gl/photos/xQoKjuge1a5Eckeu9
  (vertaling door Google).
  Wel vreemd dat er nooit eerder iets bekend is geraakt over de mogelijkheid om voor deze dienst een vergunning aan te vragen.
  Wellicht probeert Google op deze manier een extra poot aan de grond te krijgen in Thailand, die hebben ervaring met een soortgelijke boot die ze voor hun eigen personeel inzetten.
  .
  http://www.bizjournals.com/sanjose/news/2014/01/08/googles-ferry—just-a-dream-for.html

 3. T zegt op

  Misschien een goede vraag komt die boot uit de lucht gevallen, normaal gesproken moet een dergelijk schip toch eerst gebouwd worden. Of zou het een tweedehandsje zijn van een rederij elders in deze wereld…

 4. eduard zegt op

  Dit het 3de of 4de bedrijf al die dit gaat exploiteren. Die gingen allemaal failliet en geef deze ook weinig kans van slagen……de auto mee komt ook binnenkort, meer slagingskans met auto.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website