Het met veel bombarie aangekondigde UberMOTO van internetbedrijf Uber zal waarschijnlijk een zachte dood sterven nu het Land Transport Department (LTD) UberMOTO en ook concurrent GrabBike heeft verboden.

Beide ondernemingen boden motortaxi’s aan maar zij maken gebruik van motorfietsen die geregistreerd zijn voor privé gebruik. Nadat GrabBike zaterdag had geadverteerd, werd het bedrijf door het LTD op het matje geroepen. Een gesprek met UberMOTO volgt nog.

Uber is eind februari gestart met een proef voor een motortaxidienst vanwege het drukke verkeer in Bangkok. Een normale taxiservice met auto’s werkt niet optimaal. Het is niet bekend of Uber dit experiment afblaast.

De Thaise overheid is eerder al gestart met de registratie van motortaxi’s om zo een einde te maken aan doorverkoop van vergunningen door de maffia. Tot nu toe hebben 90.000 motortaxi’s zich geregistreerd en 10.000 aanvragen zijn nog in behandeling. De motorrijders die taxidiensten aanbieden moeten geregistreerd staan bij een legale standplaats en een speciaal rijbewijs hebben alvorens zij een vergunning krijgen.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website