Ir. Paul Riemens (links) en Peter Hartman in Bangkok

Ir. Paul Riemens, bestuursvoorzitter van de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) is dinsdag in Bangkok gekozen tot voorzitter van het bestuursorgaan van de wereldwijde organisatie van luchtverkeersleidingsdiensten CANSO, (Civil Air Navigation Services Organisation).

CANSO behartigt de mondiale belangen van de luchtverkeersleidingsorganisaties. De bij CANSO aangesloten verkeersleidingsorganisaties handelen wereldwijd maandelijks ruim 4,5 miljoen vluchten af, 85% van het burgervliegverkeer. Paul Riemens is de eerste Nederlander die CANSO gaat leiden.

“Het is een enorme uitdaging en een voorrecht om de internationale luchtvaart vanaf die hoogste positie leiding te gaan geven. Voortbouwen op wat mijn voorgangers in het verleden hebben bereikt met als blijvende hoogste prioriteit de veiligheid”, aldus Paul Riemens.

Hij wil de samenwerking intensiveren met andere luchtvaartorganisaties, zoals IATA. Peter Hartman is vorige week in Singapore tot voorzitter gekozen van die organisatie van internationale luchtvaartmaatschappijen. “We hebben dezelfde doelstellingen en we gaan dezelfde weg voor een betere infrastructuur, die de explosieve groei van de luchtvaart noodzakelijk maakt”.

In Europa is die betere infrastructuur bijvoorbeeld  één luchtruim in plaats van nu nog de versplintering, die veel omvliegen, onnodig brandstof gebruik en CO2 uitstoot noodzakelijk maakt. “We hebben elkaar dus hard nodig; luchtvaartmaatschappijen, luchthavens, vliegtuigfabrikanten en andere leveranciers aan de luchtvaart, maar ook de overheden”, aldus de kersverse CANSO – voorzitter.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website