De Thaise spoorwegen (SRT) gaat de prijs van treinkaartjes op vier routes naar het Noorden, Noordoosten en Zuiden verhogen. Met ingang van maart 2017 worden deze ongeveer 200 baht duurder.

De reden voor de verhoging is de aanschaf van nieuwe treinen die op de genoemde routes gaan rijden. Het gaat om de nacht (slaap) treinen, die gefaseerd worden ingezet. De eerste treinen zijn getest op de route Bangkok – Chiang Mai en Bangkok – Ubon Ratchathani.

De SRT heeft in China 116 treinen gekocht, om zwaar verouderd materiaal te vervangen. De nieuwe treinen voldoen aan de eisen van deze tijd. Het interieur oogt strak en modern, beveiligingscamera’s en toiletten zoals je gewend bent in een vliegtuig. In elke stoel zit een LCD-scherm waarop eten en drinken kan worden besteld.

De SRT wil de passagiers ook entertainment in de vorm van films en muziek bieden. Het staatsbedrijf wil daarvoor nieuwe software te kopen. Met de Major Cineplex Group en grote muziekbedrijven wordt geproken over het leveren van content. Zo moet het straks mogelijk zijn om in de trein films te kijken op je LCD-scherm.

Bron: Bangkok Post

4 reacties op “Treintickets volgend jaar duurder op vier routes”

 1. Gerard zegt op

  Ben benieuwd of dan nog iemand met de trein gaat als ie duurder wordt. Nu is al vaak het vliegtuig goedkoper, als je vroeg boekt.

 2. Slagerij van Kampen zegt op

  Ach voor die 5 euro extra zit je dan misschien niet meer in de herrie en doet de airco het overal in plaats van die plafondventilatoren. En niet schommelend in een veel te klein hokje boven een gat in de treinvloer te hoeven urineren waardoor de helft tegen mijn broekspijpen klatert is ook wat waard. Voor wat extra comfort wil ik best een kleinigheid betalen.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   en hopelijk gaan die nu niet op tijd rijden want dan is de lol er ook gauw af 😉

  • Leon zegt op

   Inderdaad, die 5 euro’s extra zijn het waard. Ik vond de nachttrein van bkk naar chm altijd al een prachtige belevenis maar dit ziet er gelikt uit.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website