Konvooi-naar-kazerne (foto: Bangkok Post)

Vanochtend omstreeks 09.00 uur lokale tijd, hebben de Redshirts in een konvooi van honderden motorfietsen en auto’s koers gezet van de Fa Phan brug in Bangkok, naar het 11e Infanterie Regiment op de Pahon Yothin Road in Bangkhen.

Redshirt leider Jatuporn Promphan liet weten wederom vreedzaam te willen protesteren.

“We gaan het militaire kamp bezoeken om een antwoord te krijgen op ons ultimatum van minister-president Abhisit Vejjajiva. Wij willen dat hij de regering ontbindt zoals geëist door de UDD,” verklaarde Jatuporn.

Ook waarschuwde hij, dat als de regering geweld gebruikt tegen de Redshirts, dit het begin zal zijn van een oorlog tussen het arme volk en de elite.

Premier-helikopter (foto: Bangkok Post)

Premier Abhisit Vejjajiva verwerpt het ultimatum
Premier Abhisit Vejjajiva heeft om 10.00 uur lokale tijd, op de nationale televisie laten weten dat de Thaise regering het ultimatum verwerpt. Het ultimatum loopt af om 12.00 uur.

De heer Abhisit liet weten niet te zullen buigen voor de eisen van het Verenigd Front voor Democratie tegen de dictatuur (UDD).

Na zijn verklaring is hij met een legerhelikopter naar elders vertrokken.

Het Thaise leger is inmiddels begonnen met het aanvoeren van versterkingen richting het militaire kamp. Ook staan er drie legerhelikopters klaar om leden

Extra-militairen

van de regering te evacueren indien nodig.

Leger woordvoerder Sunsern Kaewkumnerd zei dat er 2.000 soldaten extra zijn ingezet om de legerbasis te bewaken.

“Het leger zal ingrijpen indien de Redshirts trachten het complex te bestormen. Eventueel zullen we rubberen kogels afvuren om de demonstranten te verdrijven,” liet Kolonel Sunsern weten.

.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website