In een opmerkelijk snelle rechtszaak heeft een 23-jarige Thaise man, Ronakorn “Pon” Romreun de doodstraf gekregen van de rechtbank in Chonburi voor de brutale verkrachting en moord op de 27-jarige Duitse toeriste Mariam Beelte uit Hildesheim op het eiland Koh Si Chang in april van dit jaar.

Wereldnieuws

De moord op 7 april schokte niet alleen de kleine gemeenschap van Koh Si Chang waar ‘Pon’ deel van uitmaakte, maar haalde ook het internationale nieuws over de hele wereld. Ook op dit blog werd er aandacht aan besteed, zie www.thailandblog.nl/nieuws-uit-thailand/thaise-man-24-verkracht-en-vermoord-duitse-toeriste-27-op-koh-si-chang

Rechtbank

Tijdens de rechtszittingen kwam het volgende beeld van de gebeurtenissen naar voren: Mariam parkeerde haar gehuurde motorfiets aan de voet van een reeks stenen trappen die leidden naar een plek waar de vlag van Rama V te zien is. Daar ontmoette zij Pon, die haar aansprak om seks te hebben. Zij verwierp dat en besteeg de 360 treden naar de top van de heuvel.

Even later volgde Pon haar en vlak bij de top viel hij haar op de trappen aan en verkrachtte haar. Zij verzette zich wel, maar de klim naar de top had haar verzwakt. Hij sloeg haar toen met een stuk hout. Ze vocht terug en slaagde erin de treden af ​​te vluchten. Pon gooide haar een steen achterna, die haar hoofd trof, waardoor zij ten val kwam. Hij sloeg haar daarna herhaaldelijk op het hoofd en gezicht met stenen, totdat ze dood was. Vervolgens sleepte hij haar naar het kreupelhout waar hij haar met stenen bedekte.

Het lijk werd snel ontdekt door een andere toerist en de politie kon Pon daarna ook snel arresteren. Pon gaf de misdaad direct toe, hij was high van drugs ten tijde van de verkrachting en moord.

De rechtbank veroordeelde de man tot de doodstraf.

Video

Zie hieronder een video van de laatste beelden van Miriam, afkomstig van CCTV-camera’s: www.youtube.com/

Bron: Daily News

No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Thaise man ter dood veroordeeld voor moord op Duitse toeriste”

 1. Khunflip zegt op

  Hoppa, zo doen ze dat in Thailand. Niks niet pappen en nathouden en weekend verlof, maar al na 2 maanden gerechtigheid. Die zal dit geen tweede keer doen.

  • bertus zegt op

   Eigen schuld dikke bult. Moordenaars en verkrachters ook naar Thailand sturen.

   Opgeruimd staat netjes. Kan natuurlijk niet maar bij wijze van spreken.

  • koos zegt op

   Ze zullen vermoedelijk niet de doodstraf uitvoeren maar omzetten naar pakweg 100 jaar.
   Op zich veilig voor andere mensen en voorkomt leed zal als zo vaak in nederland wel mag/kan gebeuren.

  • TH.NL zegt op

   Een nogal smakeloze reactie met ook de bedoeling ons rechtssysteem onderuit te halen. Khunflip vergeet erbij te vertellen dat wanneer de dader of zijn papa vermogend waren geweest de straf mogelijk veel lager was geweest of hij misschien nooit een rechtbank had gezien.

 2. G.J. Krol zegt op

  Om te beginnen vind ik de reactie van Khunflip smakeloos.
  Zoals in een eerder bericht al gezegd, is de doodstraf discriminatoir, zijn het altijd de minst vermogenden die terechtgesteld worden en dient het geen enkel doel.
  Als er daadwerkelijk een afschrikwekkende werking van de doodstraf zou uitgaan, zou de doodstraf niet opgelegd worden. En als het om recht gaat heeft Thailand niet bepaald een smetteloos trackrecord.

 3. toom zegt op

  Fantastisch! De dood zal hem tegemoetkomen!

 4. Sjaak S zegt op

  Toen ik dit las, moest ik aan mijn eigen dochters denken. Beide nog geen dertig. Als iemand dat met mijn dochters zou doen, zal ik het liefst willen zien dat hij evenveel moet lijden als zijn slachtoffer.
  De doodstraf met een spuitje is nog veel te zacht. Hij zou jaren moeten lijden en dan gestenigd worden, net als zijn slachtoffer.
  Ik ben geen voorstander, maar ook geen tegenstander van de doodstraf of welke straf dan ook. Daarvoor ken ik me in de materie te weinig uit. Maar ik denk dat oog om oog, tand om tand, een goede methode is.
  Dan is het me onbegrijpelijk wat mannen in hun hoofd hebben om zulke daden te begaan. Of beter, wat er mis is met hun.
  Vooral hier in Thailand, waar het nou werkelijk geen grote moeite kost om aan je seksuele gerieven te komen. Goed, sommige kerels denken nog steeds, dat iedere westerse vrouw alleen maar seks wil hebben. Ik heb eens een idiote redenatie gehoord: je hoeft het maar te vragen en ze gaan al met je naar bed. Dus iedere westerse vrouw die naar Thailand komt, is altijd voor seks beschikbaar.
  Er lopen veel te veel idioten op deze wereld en mensen zoals deze moordenaar en verkrachter, die het ook nog bekennen, verdienen niets anders dan een exit. Waarom zou je de maatschappij nog langer met hun opzadelen? Zou hij leven en weer vrij komen is de kans groot dat ie het wéér zal doen.

  • Jacques zegt op

   Dat heeft u aardig op papier gezet en in dit geval is het vergelding ( de doodstraf) en niet een maatregel die wordt opgelegd naar aanleiding van het gepleegde delict. Een maatregel zou geen recht doen aan het gebeuren. Vergelding is eigenlijk met gelijke munt betalen en voor de maatregel op te leggen zou verbetering van de delinquent van toepassing zijn. Met dit soort types is het laatste geen optie. Die wordt in mijn optiek niet meer beter. Zwakke heelmeesters maken stinkende wonden en dit heerschap, die kennelijk geen controle over zichzelf heeft, is zijn plek in deze wereld niet waard. Seks is vaak maar een drogreden met dit soort mensen is het (dwangmatig) domineren over de ander meer aan de orde. De vrouw moet luisteren naar de man in kwestie. Als ze zich verzet dan komt de ware aard naar boven, versterkt door psychotogene stoffen, zoals deze casus aangeeft. U kent ze wel de alcohol en drugs die het lichaam kapot maakt en de geest aantast, zeker bij overmatig en langdurig gebruik. Velen zijn er niet tegen bestand, maar gelukkig lang niet allemaal kwaadaardig. Er zijn mensen die dan denken aan verzachtende omstandigheden, maar dat is iets van vroeger en gelukkig niet meer van toepassing. Ik heb het vaak aan mogen horen “ïk kon er niets aan doen en ik was dronken of onder invloed van….”De jonge vrouw komt er niet mee terug, maar herhaling is niet meer aan de orde en bescherming is wat dit heerschap betreft niet meer nodig.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website