De Thaise overheid zegt dat ze waakzaam zijn om de verspreiding van het dodelijke coronavirus te voorkomen. Nu het bekend is dat het virus, afkomstig uit China, van mens tot mens kan worden overgedragen is de kans op verdere verspreiding groot.

Sukhum van het Thaise ministerie van volksgezondheid is van mening dat het besluit om Wuhan en andere steden te isoleren, goed is voor Thailand. Toch zullen de Thaise autoriteiten de reizigers die al uit die stad zijn aangekomen blijven volgen. In Thailand zijn tot nu toe vier bevestigde gevallen van het coronavirus gemeld.

Volgens diverse media heeft de gemeente Wuhan alle stedelijke transportnetwerken gesloten en vertrekkende vluchten vanuit de stad met opgeschort. De bewoners is gevraagd de stad niet te verlaten. China heeft het aantal steden waar reisbeperkingen gelden inmiddels uitgebreid om zo de verspreiding van het virus tegen te gaan. Naast Wuhan gelden de maatregelen voor zeven andere grote steden. Zo’n 25 miljoen mensen worden erdoor getroffen. Volgens de Chinese autoriteiten is het nieuwe virus dat longontsteking kan veroorzaken, bij 571 mensen vastgesteld en zijn er naar schatting zo’n 4.000 mee besmet. Achttien mensen zijn overleden aan de gevolgen van hun besmetting, allen in en rond de miljoenenstad Wuhan.

WHO: nog geen noodtoestand

De uitbraak van het nieuwe coronavirus in China is nu nog geen reden voor de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) om een internationale noodtoestand uit te roepen. Dat heeft de VN-organisatie in Genève bekendgemaakt. Voorlopig is de ziekte nog een probleem voor China en dat land neemt genoeg maatregelen.

Het virus is wel opgedoken in andere landen, waaronder Zuid-Korea, Thailand, Japan en de VS. Singapore, Saudi-Arabië, Vietnam en Hongkong meldden gisteren de eerste gevallen van het nieuwe coronavirus.

Bron: Bangkok Post

2 reacties op “Thailand zegt waakzaam te zijn tegen verspreiding van coronavirus”

  1. Harry Romijn zegt op

    Ik ben de tijd van de vogelgriep in Thailand nog niet vergeten. De kranten stonden bol van het aantal doden, in Thailand, doch de minister verklaarde glashard, dat er geen vogelgriep in Thailand was…

  2. Mark zegt op

    Ongetwijeld even waakzaam als bij de bescherming van de bevolking tegen extreem hoge PM 2,5 waarden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website