Naast de vele verkeersdoden, verdrinken er ook twee keer zoveel kinderen tijdens Songkran. Tussen 2007 en 2016 verdronken tijdens het lange Songkran-weekend 176 kinderen jonger dan 15 jaar.

Ouders moeten daarom extra goed op hun kroost passen, zo waarschuwt het Department of Disease Control.

Tijdens Songkran verdrinken kinderen vooral bij een watervallen, in waterreservoirs en kanalen. Meestal zijn de gezinnen ergens in de buurt voor een vakantie. Er verdrinken ook kinderen wanneer ze met hun familie in een vaartuig op weg zijn naar een festival. Vaak worden er meer passagiers meegenomen dan is toegestaan en ontbreken er voldoende reddingsvesten.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Songkran: Er verdrinken tweemaal zoveel kinderen als normaal”

  1. Jacques zegt op

    Het zou al een grote verdienste zijn als de kinderen op kosten van de staat op de lagere school zwemles zouden krijgen. Lijkt mij geen overbodige luxe om dit in te gaan stellen, maar bittere noodzaak.

    • Nelly zegt op

      Dan wel vooral kinderen uit de steden. Kinderen die in de buurt van water wonen kunnen wel zwemmen, of in ieder geval iets wat er op lijkt


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website