Grimmiger protesten Bangkok

Ongeveer 80.000 Redshirt demonstraten hebben op diverse plaatsen in Bangkok de confrontatie gezocht met militairen. Hoewel er geen geweld aan te pas kwam, de militairen kregen de opdracht zich terug trekken, lijkt het er op dat de protesten grimmiger worden.

Al eerder had protestleider, Nattawut Saikua, de demonstranten opgeroepen om de soldaten te verjagen.

“We zullen de plekken bestormen waar soldaten zich ophouden. We zullen aan de hekken rammelen en we knippen het prikkeldraad kapot. We marcheren door de barricades heen. We marcheren voor de democratie!” riep, de leider van de ‘Roodhemden’, naar de menigte. “Wij maken een einde maken aan de militaire onderdrukking. Dit is waar we democratie zullen bewerkstelligen.”

De demonstraties zaterdag waren meer op de confrontatie gericht dan alle protestacties in de voorgaande weken. Het bracht de Thaise vicepremier Suthep Thaugsuban ertoe op de televisie kenbaar te maken dat de situatie onder controle was. “Er zullen geen confrontaties zijn met de demonstranten en we zullen proberen hun bewegingen niet te dwarsbomen.”

De redshirts vierde het vertrek van de militairen als een overwinning.

Zie onderstaande video voor beelden van de Redshirts acties vandaag:

.

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website