Pattaya heeft een reputatie en als je die eenmaal hebt, kom je daar lastig van af. De Designated Areas for Sustainable Tourism Administration (Dasta) gaat daar iets aan doen. Pattaya moet volgens hen veranderen van ‘Sin City’ naar een gezellige familiebestemming. 

Dasta plaatsvervangend directeur-generaal Taweebhong Wichaidit laat weten dat daarvoor een plan op tafel ligt. Ambtenaren gaan aan de slag om vooral bepaalde toeristische bestemmingen onder de aandacht te brengen, zoals Baan Chark Ngaew, Takien Tia, Nong Prue, Nong Pla Lai, Huay Yai, Khao Chee Jan en Khao Mai Kaew. Hier staan vooral de lokale cultuur en de natuur, centraal.

Als voorbeeld noemt hij Baan Chark Ngaew, een 100-jaar-oude Chinese gemeenschap, die het Chinese vintage leven vertegenwoordigd. Nong Prue is een ander voorbeeld van een religieuze en culturele dimensie: een mix van christelijke, boeddhistische en islamitische invloeden.

Natuurlijk snapt Taweebhong dat het niet eenvoudig zal zijn om het beeld van Pattaya te veranderen. Toch denkt hij dat door het bevorderen van alternatieve vormen van toerisme, meer Thaise en internationale toeristen kennis willen maken met de natuur en de authentieke lokale cultuur.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “‘Pattaya moet transformeren van ‘Sin City’ naar familiebestemming’”

 1. Pat zegt op

  Ik begrijp in een aantal opzichten wel dat de Thaise overheid iets wil doen aan de eenzijdige reputatie van Pattaya.

  Het idee en de plannen komen dus wel geloofwaardig over, geloofwaardig omdat het zal geen gemakkelijk project zal worden en bovendien is het economisch gezien geen goede beslissing.

  Immers, de handel en wandel in Pattaya (die slechte reputatie) brengt enorm veel geld in het laatje, dus als men van Pattaya een meer brave stad wil maken, dan zullen de inkomsten zeker dalen voor de stad en de Thaise overheid…

  Ik zou dit dus nooit doen, omdat je nu ook al veel families hebt die beseffen dat Pattaya meer te bieden heeft dan drank, uitgaan, en meisjes.

  Er zijn voldoende bezienswaardigheden, amusementsactiviteiten, shopping, sport, excursies, etc. voor diegene die dat wensen.
  En anderzijds trekt het meer verderfelijke kantje van Pattaya ook veel mensen (mannen) aan.

  De twee soorten toeristen lopen elkaar totaal niet in de weg.

  De toerist in Pattaya leeft en laat leven, ik heb het altijd zo geweten. Laat het dus zijn, zou mijn advies zijn aan meneer Taweebhong.

  Samengevat : ik vind het een overbodig plan, Pattaya heeft andere zorgen!!

 2. fred zegt op

  In Pattaya is er voor ieder zijn wil. Niemand heeft last van de go-go’s of beer barretjes. Niemand heeft last van de meisjes of mannen op zoek naar vertier. Wie lekker wil eten in klasse restaurants kan dat. Wie er wil verblijven in een luxe resort evenzeer….er zijn fitness zalen….tennis courts….winkelcentra….markten….dus houden zo niks aan de hand.

 3. Ronny DS zegt op

  Ik treed Pat enkel maar bij, laat Pattaya zijn wat het al jaren is en slacht nooit de kip die gouden eieren legt en later nog veel meer zal leggen.

 4. jan zegt op

  Zolang de politie mede-eigenaar is van de vele beer bars en a gogo’s zullen deze niet snel verdwijnen…

 5. erik kuijpers zegt op

  In Pattaya, Bangkok en er zijn meer plekken gebeurt in het openbaar wat elders in Thailand enigszins verborgen blijft.

  Daar steekt men de kop in ‘t zand maar beurt de autoriteit wel iets in de kontzak en profiteren de horecagroothandels, de leveranciers van voorbehoedsmiddelen, de artsen die ‘kwaaltjes’ moeten behandelen en de tandartsen want de vaak dronken lieden slaan elkaar stevig op het bakkes.

  Ik woon in Nongkhai; vijftien jaar geleden moest ik zoeken als ik een massage+ wilde en nu moet ik zoeken naar een traditionele massage waar men niet aan de pielemuis begint te friemelen, of meer intieme zaken wenst te beoefenen. Tegen een flap natuurlijk, voor niets gaat slechts de zon op.

  Je houdt het toch niet tegen al laat men hier af en toe de tanden zien en wordt zo’n tent -met de pers erbij- ontruimd en, wat een verrassing!, er werken alleen dames uit Laos die hier illegaal zijn, foei toch, en hoppa de grens over. Nee, Thaise meisjes doen dit niet, kom nou even! Voor de bühne!

  De natuur moet zijn loop hebben, de een heeft hormonen, de ander een vrouwenoverschot van 600.000 op huwbare leeftijd, je houdt het toch niet tegen dus reguleer het. En tenslotte, wees als witneus blij dat je ‘het’ in dit land kunt doen zonder dubbeldik glas en de cv op 26 graden.

 6. bob zegt op

  Dit is een uit de kast gehaald voorstel. Werd al eerdere keren gepubliceerd. Deze man wil zijn positie waar (gaan) maken. Eéntje uit de rij loze kreten en beloften zoals er velen in Thailand zijn. Praten, beloven etc. om de mensen maar bezig te houden en protesten te voorkomen.

 7. Eric zegt op

  Thailand heeft echt Pattaya niet nodig om de toeristen te bieden wat zij graag hebben, ben verschillende keren in Thailand geweest, ook mooie vakanties zonder Pattaya te bezoeken! Ben ook meerdere keren in Pattaya geweest zonder er afkeer van , of spijt over te hebben . Het is aan iedereen vrij om te gaan of te bezoeken wat hij wil, of interesse te hebben in wat hij wil ! Daar moeten ze helemaal geen reputaties, of attracties, die dan nog fel in trek zijn, voor uitsluiten of veranderen ! Als iedereen zen respect langs beide zijden behoud is het voor mij al heel goed ! Laat ons verder toch genieten van wat er in het leven te genieten valt !


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website