7 April 2010 – In Bangkok is gisteravond in verband met de antiregering protesten de noodtoestand uitgeroepen door minister-president Abhisit Vejjajiva.

De heer Abhisit, die een verklaring voorlas op de Thaise nationale televisie, riep de burgers op kalm te blijven en zich niet aan te sluiten bij de protesten van de roodhemden van het Verenigd Front voor Democratie tegen Dictatuur (UDD).

De noodverordening treedt onmiddellijk in werking in en rond Bangkok en de provincies, Samut Prakan, Nonthaburi, Pathum Thani, Nakhon Pathom en Ayutthaya.

De maatregel van de regering volgt op de bezetting van het parlementsgebouw door betogers.

De redshirts braken door een kordon veiligheidsagenten heen en drongen het gebouw binnen. Door het afkondigen van de noodtoestand kunnen de leiders van de demonstatie sneller opgepakt worden, zei premier Abhisit.

“De regering wil een aantal problemen oplossen, waaronder het de bezetting van het commerciële hart in Bangkok. Daarnaast zijn we ook van plan om de televisiezender van de betogers af te sluiten. De voornaamste leiders van de protesten zullen worden opgepakt en hun huizen doorzocht.”, aldus Satit Wonghnongtaey, een minister van het kabinet van premier Abhisit Vejjajiva.

De leiders van de UDD hebben alle Redshirts in de omgeving van Bangkok opgeroepen om zich vrijdag te verzamelen.

UDD leider Nattthawut Saikua zei dat de demonstranten de bezette locaties in Bangkok, de Phan Fa brug en het Ratchaprasong kruispunt, ondanks de noodtoestand niet zullen verlaten.

“Ik vraag alle rode-shirts in de stad en de nabijgelegen provincies om hun krachten te bundelen bij Phan Fa en Ratchaprasong. We zullen met onze blote handen vechten tegen geweren.” Ook riep hij op om de stadhuizen in de provincies bezetten.

Noodtoestand

.

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website