Bron: persbericht van de ANVR

Geen beperkingen voor andere bestemmingen in Thailand

Er heerst bij veel media schijnbare onduidelijkheid over het door het Ministerie van Buitenlandse Zaken afgegeven reisadvies naar Thailand. Diverse media maken melding van een negatief reisadvies voor geheel Thailand. Echter, zoals ook op de website van Buitenlandse Zaken is te lezen, geldt er alleen een negatief reisadvies voor de stad Bangkok.

Ministerie van Buitenlandse Zaken


Op de website van Buitenlandse Zaken is het reisadvies naar Bangkok inmiddels aangescherpt tot waarschuwingsniveau zes, hetgeen er op neer komt om af te zien van reizen naar de Thaise hoofdstad. Voor het gebruik van de (twee) internationale luchthavens van Bangkok en reizen buiten Bangkok gelden echter geen beperkingen. Het Thais Verkeersbureau staat volledig achter dit advies, gelet op de huidige gespannen situatie in de Thaise hoofdstad.

Calamiteitenfonds

Op maandag 17 mei heeft ook het Calamiteitenfonds Reizen bekend gemaakt, dat alle reizigers die hun reis geboekt hebben bij een ANVR-aangesloten organisatie en die naar Thailand/Bangkok luchthaven reizen gedekt zijn conform de voorwaarden van het Fonds. Daarbij geldt een dekkingsbeperking voor de stad Bangkok, behoudens de luchthavens en/of daar gevestigde hotels. Vakantiegangers naar Thailand kunnen dus met een gerust hart naar hun vakantiebestemming in andere delen van Thailand reizen of doorvliegen naar een van de omringende landen.

Veel Nederlanders direct het land in

Het Thais Verkeersbureau stelt dat naar schatting drie op de vier Nederlanders bij hun bezoek aan Thailand direct doorreizen naar hun eindbestemming of op rondreis gaan. Dit is vaak een strandbestemming, zoals Phuket, Koh Samui of Pattaya, of een rondreis langs populaire bestemmingen als Chiang Mai, Ayutthaya of Sukothai.

Redactie:
Er is door de ANVR een persbericht uitgegaan over de situatie in Thailand en de onduidelijkheid over het reisadvies naar Bangkok. Wij hebben het persbericht onverkort overgenomen.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website