Aanhangers van het Verenigd Front voor Democratie tegen de dictatuur (UDD) zijn begonnen met de voorbereidingen van de manifestatie morgen in de hoofdstad van Thailand.

De Redshirst vragen de bewoners van Bangkok om steun en begrip voor de acties. Zaterdag 27 maart zal er een grote protestmanifestatie plaatsvinden in Bangkok. Volgens UDD leider Natthawut Saikua trekken de redshirts op motorfietsen en pick-up trucks langs vijf routes om aandacht te vestigen op de strijd tegen de huidige regering van premier Abhisit Vejjajiva.

  • De eerste route gaat langs: New Phetchaburi Road, Pratunam, Victory Monument, Saphan Khwai, Chatuchak, Lat Phrao, Bang Kapi, Phra khanong, Klongtoey en Yaowarat.
  • De tweede route gaat langs: Yommarat, Ratchathewi, Ratchaprasong, Nana, Ratchadaphisek, Huai Khwang, Pracha Songkhro, Samsen, Thewes en Bang Lamphu.
  • De derde route gaat langs: Worachak, Hua Lamphong, Silom, Bang Rak, Charoen Krung, Sathu Pradit, Wong Wian Yai en Phahurat.
  • De vierde route gaat langs : Pin Klao, Tha Phra, Bang Bon, Wong Sawang, Bang Sue, Bang Pho en Si Yan.
  • De vijfde route gaat langs: Worachak, Phahurat, Wong Wian Yai, Bang Khae, Tha Phra en Sathorn.

In de ochtend verzamelen de roodhemd demonstranten zich bij de Fa Phan brug.

“De demonstratie van de UDD beweging zal vreedzaam zijn, maar wel doelgericht,” volgens Natthawut Saikuahij.

Ondanks het feit dat er wederom veel verkeersoverlast zal zijn, lijken veel Bangkokianen sympathie te tonen voor de acties van de Redshirts. Bij de vorige protestactie van afgelopen zaterdag stonden er veel inwoners van Bangkok in rode kledingstukken de optocht toe te juichen. Dat is opmerkelijk omdat Bangkok toch gezien wordt als een bolwerk van de Yellowshirts.

Redshirt supporters Bangkok (foto: Bangkok Post)

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website