Update 17 mei: tekst op de website van BuZa is aangepast. Ze geven nu duidelijker aan dat het reisadvies alleen betrekking heeft op Bangkok! Voor reizigers die op de luchthaven van Bangkok overstappen op andere vluchten bestaat er geen probleem.

Het ministerie van Buitenlandse zaken heeft zondagavond 16 mei 2010 het reisadvies voor Thailand aangepast naar het hoogste waarschuwingsniveau (niveau 6.).

Dit advies wordt gegeven als er sprake is van aanwijsbare veiligheidsrisico’s in een land (bijvoorbeeld een oorlogssituatie), waardoor voor de reiziger een acute levensbedreigende situatie bestaat.

Website Ministerie van Buitenlandse Zaken – Reisadvies Thailand.

Redactie:
Dit is het hoogste waarschuwingsniveau wat het Ministerie van Buitenlandse zaken kan geven. Het betekent dat het nu levensgevaarlijk is voor Nederlanders in Bangkok. Alle reizen naar Bangkok worden ontraden met uizondering van de luchthaven. Reizen naar Bangkok is vanaf nu onverantwoord.

De Calamiteitencommissie zal nu wel snel volgen met een dekkingsbeperking is de verwachting.

Reisadvies BuZa

.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website