Toeristenboot gestrand in Pattaya

Door Gringo
Geplaatst in Kort nieuws
Tags: ,
21 juli 2015

Een dubbeldeks toeristenboot met de naam “Iti Under 4” strandde zondagavond op het strand van Pattaya in de buurt van Soi 13. Mensen op het strand en de promenade zagen de boot met een behoorlijke snelheid aankomen en konden zich tijdig in veiligheid stellen.

Er werd niemand gewond, ook niet aan boord van toeristenboot, dat normaal 47 passagiers kan vervoeren maar nu zonder passagiers voer. De kapitein, Khun Kumpar (51), was alleen aan boord en zette in een zeer dronken bui het schip op het strand.

De gewaarschuwde politie ging aan boord het schip, waarvan de motor nog steeds draaide en vond de kapitein in beschonken toestand. De man liep als een razende heen en weer op het schip al scheldend en tierend tegen de politieagenten. Uiteindelijk is hij onder begeleiding van het schip gehaald voor verder verhoor op het politiebureau.

Naar verluidt is hij door de politie nergens van beschuldigd, hij heeft immers niemand verwond of andere schade veroorzaakt dan alleen aan zijn boot. Desondanks heeft de kapitein van “Harbor Office” een vaarverbod als kapitein opgelegd gekregen voor de duur van zes maanden. Het is de eerste keer dat deze man een dergelijk verbod heeft gekregen, maar hij kreeg wel bij te horen dat bij een volgend voorval als deze zijn licentie als kapitein voorgoed wordt ingenomen.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Toeristenboot gestrand in Pattaya”

 1. Louis49 zegt op

  Nu de dronken kapiteins op de weg nog en dan staan we een eind verder

 2. teun zegt op

  Toch wel veelzeggend, dat de politie deze kapitein nergens van beschuldigd heeft. Kennelijk is het criterium: alleen als je in een dronken bui vaart en anderen schade berokkent pas dan ben je misschien strafbaar. Ik hoop niet dat de politie dit principe ook op dronken weggebruikers toepast.

  De Harbor Office (= Haven kantoor) is m.i. de authoriteit, die de gang van zaken in de haven beheert. En zeker geen politie. Maar misschien verstrekken zij ook vaarbewijzen?

 3. klaasje123 zegt op

  Misschien de volgende keer MET passagiers en daarna, misschien, de licentie intrekken.

 4. Pat zegt op

  “Hij is nergens van beschuldigd want hij heeft niemand verwondt of schade toegebracht”, vreemde wetgeving in Thailand…

  Als je dus morgen in Thailand iemand tracht te vermoorden, maar je schiet er een paar keer naast en je beoogde slachtoffer blijft ongedeerd, dan ga je vrijuit?
  Tenminste als de kogels niets beschadigen…

  Vreemd dat deze kapitein niet onmiddellijk zijn licentie meteen verliest voor onbepaalde tijd.
  Hij begaf zich in dronken toestand in het verkeer en schold de agenten uit, maar wordt nergens van beschuldigd.

 5. Guido zegt op

  Ik heb hem zien liggen, de volgende avond met Vloed hebben ze hem weggehaald.

 6. Cor van kampen zegt op

  Ik heb op het Thaise nieuws gelezen dat hij een vaarverbod heeft gekregen voor 6 maanden.
  Volgens mij had dat 60 maanden moeten zijn.
  60 maanden geen inkomsten hakt er wel in. voor een Thai stelt 6 maanden niks voor.
  Cor van kampen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website