Het is een populaire toeristische attractie in Thailand: hangend aan een kabel als een aap door de boomtoppen zwieren. Veel van deze ‘ziplines’ zijn illegaal. Dat geldt ook voor de kabelbaan ‘Flight of the Gibbon’ die is aangelegd in nationaal bosreservaat Mae On in Chiang Mai.

De Royal Forest Department heeft tegen het bedrijf aangifte gedaan wegens illegaal gebruik van overheidsgrond. Het avonturenpark is gevestigd op 29 rai. De exploitant beschikt slechts voor een deel van het terrein over Sor Khor 1 documenten voor het grondgebruik.

Adjunct-hoofd Atthapol van het RFD zegt dat twaalf exploitanten van ziplines ervan verdacht worden illegaal land in gebruik te hebben genomen. Twee kabelbanen zijn al verwijderd.

In Hang Dong (Chiang Mai) heeft het RFD resorts geïnspecteerd. Achttien met 144 rai worden verdacht van illigaal grondgebruik.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website