In Thailand blijkt steeds meer sprake te zijn van illegale import van vlees. Hierdoor loopt de gezondheid van consumenten gevaar omdat het geïmporteerde vlees meestal onder slechte hygiënische omstandigheden is verwerkt, zo waarschuwt het Department of Livestock Development (DLD).

De dienst onderschept regelmatig containers met vlees uit landen die geen importvergunning voor Thailand hebben. Ook illegale abattoirs in Thailand nemen het niet zo nauw met de hygiëne. (zie foto boven van een illegaal abattoir in Sukhothai). In totaal is tussen 2013 en vorig jaar 977.558 kilo vlees, met een waarde van 94 miljoen baht, in beslag genomen en vernietigd.

Er wordt in Thailand jaarlijks 150 miljoen kilo rundvlees en orgaanvlees geconsumeerd. Het merendeel daarvan is legaal geïmporteerd uit Australië, Nieuw-Zeeland, Argentinië en de VS; de rest komt uit eigen land. Importvergunningen worden alleen verstrekt aan landen die de veiligheid van het vlees garanderen. India, Afrika en Zuid-Amerikaanse landen hebben daarom geen importvergunning.

Door de toenemende vraag naar goedkoper vlees, is de illegale import via de de zuidelijke provincies flink toegenomen. Met medeweten van corrupte ambtenaren komt het illegale vlees het land in en wordt vervolgens verkocht op lokale markten in Thailand.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Illegale import van vlees naar Thailand bedreigt gezondheid consumenten”

  1. John Chiang rai zegt op

    En al het andere vlees niet van illegale Import afkomstig,staat onder strenge hygiënische voorschriften. Sorry mag ik even lachen,als je op een regionale markt gaat kijken,zie je dat het meeste vlees van boeren uit de omstreken zelf verkocht wordt,waarbij je naar de hygiënische omstandigheden raden kunt. Onlangs in Chiangrai voorbij een vleeshandel gekomen,waar het vlees in de brandende zon, urenlang op de stoep lag.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website