daykung / Shutterstock.com

Bij het stadion van de Engelse voetbalclub Leicester City is de helikopter van de eigenaar van de voetbalclub, de Thaise miljardair Vichai Srivaddhanaprabha, gecrasht. 

Hoewel het officieel nog bevestigd is dat Vichai aan boord was, zijn er bronnen rondom zijn familie die zeggen dat hij ook in de helicopter zat en het ongeluk niet overleefd heeft. De politie kan of wil dat nog niet bevestigen. De kans is erg groot omdat Vichai zich altijd na de wedstrijd vanaf het veld van het stadion van Leicester City oppikken. De club had eerder op de avond met 1-1 gelijkgespeeld tegen West Ham United.

Volgens een ooggetuige van het Britse Sky Sports crashte de helikopter op een parkeerplaats, dichtbij het stadion. De helikopter was kort tevoren, opgestegen vanaf de middenstip.

King Power Duty Free

Vichai Srivaddhanaprabha werd miljardair nadat hij in 1989 een keten van taxfree winkels opzette. Met uitgekiende stappen en een slimme strategie slaagde hij erin zijn keten uit te breiden en een monopoliepositie te bemachtigen op de luchthaven Suvarnabhumi bij Bangkok. Zijn King Power Duty Free is nu te vinden op elk groot Thais vliegveld en heeft zelfs een winkel van 12.000 vierkante meter in het centrum van Bangkok.

De man hoort volgens Forbes bij de negen rijkste mensen van Thailand. De 58-jarige Thai heeft een vermogen van omgerekend € 2,5 miljard.

koharoon / Shutterstock.com

in 2010 kocht hij Leicester toen nog een middenmoter in de klasse ónder de Premier League. Voordat hij de voetbalclub kocht was hij al drie jaar hoofdsponsor van Leicester uit de East Midlands. Voor de club betaalde hij destijds ‘slechts’ € 50 miljoen, maar hij moest wel eerst miljoenen aan schuld aflossen.

Zes jaar later wordt Leicester City kampioen in Engeland en dat zonder dure spelers aan te trekken. Een klein wonder volgens voetbaldeskundigen. De miljardair is ook eigenaar van de Belgische voetbalclub Oud-Heverlee Leuven, die uitkomt in de Belgische eerste divisie.

Vichai, die eigenlijk Raksriaksorn, kreeg de naam Srivaddhanaprabha van koning Bhumibol vanwege zijn liefdadigheid in Thailand en het betekent ‘licht van progressief succes’.

Bron: Diverse media

2 reacties op “Helikopter van Thaise miljardair Vichai crast bij stadion Leicester City”

  1. Joseph Jongen zegt op

    Hoorde via het NOS journaal dat 5 mensen in de gecrashte helikopter zaten waaronder Vichai, zijn dochter en twee piloten. De identiteit van de vijfde inzittende is onbekend. De politie heeft nog geen mededelingen gedaan omtrent het lot van de inzittenden.

  2. ton zegt op

    laatste nieuws. Vichai inderdaad overleden


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website