De gesprekken gisterenavond in Bangkok tussen de Thaise regering en de Redshirtleiders hebben nog niet geleid tot een akkoord tussen beide partijen.

Veera Musikhapong, Weng Tojirakarn en Jatuporn Prompan gingen terug naar de onderhandelingstafel om opnieuw te overleggen met premier Abhisit Vejjajiva, zijn secretaris Korbsak Sabhavasu en Chamni Sakdiset.

De twee uur durende onderhandelingen begonnen gisteren om 18.20 uur lokale tijd in het King Prachadipok’s Institute. Het gesprek werd live uitgezonden op de nationale televisie en radio.

Grootste struikelblok lijkt de termijn waarbinnen het parlement moet worden ontbonden.

De UDD wil dat Abhisit binnen 15 dagen de Thaise tweede kamer ontbindt en een aftreden van de regering. Abhisit weigert dit pertinent, hij is van mening dat het slecht is voor Thailand om dat op een dergelijke korte termijn te doen. Wel is Abhisit bereid om binnen een periode van negen maanden of voor het einde van het jaar nieuwe verkiezingen uit te schrijven.

De Redshirts nemen geen genoegen met het voorstel van Abhisit en hebben gezworen om de demonstraties voort te zetten. De UDD liet weten wederom te kiezen voor vreedzame protesten.

Afgezette oud-premier Thaksin Shinawatra toonde zich niet verbaasd over het stuklopen van de onderhandelingen gisteren.

“De uitkomst van de gesprekken laten zien dat het land zich op een doodlopende weg bevindt. Er is geen oplossing”, zei hij vanaf een geheime locatie.

Gesprek gisterenavond tussen UDD en de regering


.

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website