Bangkok, Thailand (CNN) – Meer dan 2.000 illegaal geaborteerde foetussen zijn teruggevonden bij een boeddhistische tempel in Bangkok.

De foetussen waren al eerder ontdekt deze week. Er hing een penetrante geur bij de Phai-nguern Chotinaram tempel in het centrum van Bangkok. Vrijdag maakte de Thaise politie bekend dat het om 2.002 foetussen ging.

“Een bekentenis van een begrafenisondernemer van de tempel, leidde eerder deze week ook al de ontdekking van 348 foetussen. De politie heeft het vermoeden dat de foetussen een jaar geleden naar de tempel zijn gebracht” zei woordvoerder kolonel Sombat Milintachinda, hoofd van het onderzoeksteam.

Er zijn inmiddels een vrouw en twee begrafenisondernemers gearresteerd. De foetussen waren verstopt om ze te laten drogen en daarna te cremeren. Maar omdat de ovens bij de tempel al een tijd buitenwerking waren, hoopte het aantal zich op. De foetussen zijn afkomstig uit illegale abortus klinieken in Thailand. Abortus is illegaal in Thailand, tenzij er sprake is van verkrachting of gezondheidsrisico’s voor een vrouw. Volgens schattingen zouden jaarlijks 80.000 zwangerschappen illegaal worden afgebroken.

Ook in de Nederlandse media is er veel aandacht voor deze bizarre vondst.

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website