Uit de autopsie van de op Koh Tao overleden Elise Dallemange (30) blijkt dat ze door verstikking om het leven is gekomen. Op haar lichaam zijn geen sporen van geweld gevonden. Volgens Bangkok Post twijfelt haar familie niet over de doodsoorzaak, omdat ze eerder al geprobeerd heeft zich van het leven te beroven. Politiewoordvoerder Krisana heeft dat gisteren verklaard.

Politiecommandant Suthin zei gisteren al dat Elise (foto boven) op 4 april heeft geprobeerd zichzelf te doden op het station Nopppawong, inde buurt van Hua Lamphong in Bangkok. Ze was op de rails gesprongen, maar werd gered door spoorwegmedewerkers en omstanders. Ze probeerde ook nog bij een toegesnelde politieagent zijn pistool te ontfutselen en schreeuwde verschillende malen ‘Kill me!’. Daarna is ze voor behandeling naar het Somdet Chaopraya Institute of Psychiatry in Bangkok gebracht.

De politie gaat nog wel door met het onderzoek om alle andere scenario’s uit te sluiten. Er wordt nog gekeken naar de connectie tussen Elise en de Sathya Sai Baba New Age spirituele cultus, een Indiase sekte. De Belgische vrouw heeft de Duitse leider Raaman Andreas van de ashram op Koh Phangan meerdere keren ontmoet. De sekte staat bekend om wonderbaarlijke genezingen en bijzondere opvattingen. Elise zou lid geweest zijn van deze sekte.

Bron: Bangkok Post

2 reacties op “Familie van op Koh Tao overleden Elise erkent dat zij suïcidaal was”

  1. Kees zegt op

    Nu lees ik dat autistische Martijn uit Uden ook alweer deze kant opgekomen is. Alle ellende die buitenlanders in Thailand overkomt, moorden, zelfmoorden, balkonspringers, etc. etc. zou dat ook niet ten dele te maken kunnen hebben met het feit dat dit land een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefent op grote aantallen minder stabiele mensen? Een land waar niets is zoals het lijkt…nauwelijks een gezonde omgeving voor degenen met geestelijke problemen denk ik.

  2. Sommeil zegt op

    Thailand is een open en vrije maatschappij, waar iedereen welkom is. Tegelijkertijd is het ook een harde leefwereld waar dromen teleurstellingen kunnen worden. De stelling van Kees sluit hier wellicht bij aan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website