Thai en buitenlanders die eind deze maand vanaf luchthaven Don Mueang naar hun vakantieadres of geboortedorp vliegen, moeten rekening houden met extra reistijd naar de luchthaven. De verwachting is dat het erg druk gaat worden op de wegen naar de luchthaven.

Vorig jaar verwerkte de luchthaven tijdens de Nieuwjaarsvakantie 670.000 passagiers, dit jaar worden er 700.000 verwacht. Tijdens de nieuwjaarsvakantie wordt de vijfde etage van de parkeergarage opengesteld.

Vooral 1 januari is een drukke dag met een meer dan 100.000 reizigers. Tussen busstation Mor Chit, het Victory Monument en de luchthaven rijden extra shuttlebussen.

General manager Phet van Don Mueang, waarschuwt voedselverkopers geen misbruik van de lange vakantie te maken door hun prijzen te verhogen. Zo mag een fles water van 500-600 cc niet meer dan 10 baht kosten.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Eindejaarsdrukte rondom wegen luchthaven Don Mueang verwacht”

 1. chris zegt op

  Het auto- en busverkeer in het lange eindejaarsweekend, samen met de nog steeds voortdurende wegwerkzaamheden en wegomleidingen (ook in de buurt van het vliegveld) zullen voor VEEL meer vertraging zorgen dan die beperkte groei van het aantal vliegtuigpassagiers.
  Ik blijf nu al meer dan 5 jaar met het eindejaar thuis in Bangkok en het is hier IN DE STAD altijd uitermate rustig.

  • jos zegt op

   Wij ook, één van de weinige periodes dat je lekker snel door de stad kunt gaan, weinig files etc.
   Ook bij de restaurant veel minder druk. Nadeel is wel dat veel eettentjes gesloten zijn, die zijn ook naar de familie.

 2. anton zegt op

  Vorig jaar kwam ik 30 december aan op suvanabumi en heb van ca 14 tot 22 u in de auto gezeten om naar korat te komen (iets meer dan 350 km), vandaar dat ik dit jaar een hotel in bangkok geboekt heb en mijn vrouw met de trein naar het hotel komt (dat om de hoek bij het station ligt). De hotels zullen trouwens ook volgeboekt zijn aan het einde van het jaar…

 3. Daniėl M. zegt op

  Bedankt voor dee waarschuwing. Wij zullen waarschijnlijk in tegenovergestelde richting reizen. Voor nieuwjaar naar BKK en na nieuwjaar terug naar Khon Kaen. Maar er is nog niks gepland.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website