De luchthaven Don Mueang heeft besloten om de prijzen van eten en drinken in de foodcourts van de terminals te verlagen na klachten van passagiers.

Thaise reizigers besloten om hun klachten over de hoge prijzen bij de Nationale Ombudsman neer te leggen. Ombudsman Wittawat (foto) stelde zich gisteren persoonlijk op de hoogte van de prijzen in de foodcourts. Na overleg gingen de verkopers akkoord met verlaging van de prijs van een flesje water van 30 baht naar 10 baht. De eenvoudige Thaise gerechten gaan nu 50 baht kosten tegen 120 à 160 baht voorheen.

De ombudsman heeft het Department of Internal Trade gevraagd om ook naar de prijsstelling op andere grote luchthavens van AoT te kijken. Een aantal luchthavens, waaronder Phuket, zegt al aan prijsverlagingen te werken.

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Luchthaven Don Mueang verlaagt prijzen eten en drinken na klachten”

 1. Arie Ros zegt op

  Ze moeten de prijzen op Schiphol ook maar verlagen,ik vind de prijzen schrikbarend hoog.
  Ik vind het gewoon oplichterij. Dus ook op andere internationale vliegvelden
  Dat prijzen omlaag gegaan zijn in Thailand vind ik een goed idee.
  Nadat de ombudsman was wezen kijken kon de prijs wel naar beneden.
  Waaro kan het niet op een normale manier

 2. Jack zegt op

  de prijzen verschillen enorm op de luchthaven van Bangkok, een gekoeld flesje water 130 bath, 10 meter verder bij SUBWAY 35 bath, nog redelijk aan de prijs, maar te doen.

  Dus eerst even rond kijken en dan pas kopen

  • Wim zegt op

   Inderdaad kijk eens goed rond er zijn namelijk ook een 7-11 en een familymart kost het water dus gewoon 7-10 baht.

 3. Henk zegt op

  Nou Jack ,volgens mij betaal je bij de familymart gewoon 10 baht voor een gekoeld flesje water ,dit is de normale prijs in heel Thailand .130 Baht heb ik nog nooit gehoord tenzij er Law kaw in dat flesje zit maar dat moet niet gekoeld zijn .

 4. T zegt op

  Nu kan ik commentaar genoeg verzinnen voor Thailand maar vind dit wel een beetje overtrokken van 120 bth nog geen 3 euro. Op een luchthaven is nu eenmaal alles duurder ga op de luchthaven van Hong Kong maar ergens een hapje eten als je 120 bth al te duur vind begin je daar te janken. Op Luchthavens als Schiphol,Brussel,Frankfurt vind je voor 3 euro trouwens volgens mij niet eens wat fatsoendelijks te eten.

 5. Jos zegt op

  Misschien moet de Ombudsman ook de beschikbaarheid van taxi’s voor aankomende passagiers eens onder de loep nemen…

 6. Nicole zegt op

  Tuurlijk is het duurder op de luchthavens. Maar heeft iemand als eens nagevraagd hoe veel huur er betaald word voor deze locaties.
  Toevallig hebben wij een klein bedrijfje (geen voedsel) en hebben dit nagevraagd. Nou, daar hoeven we geen standje te huren, want dan ben ik al bankroet vooraleer begonnen.
  Zelfde is voor andere luxe locaties. Dat is ook de heel eenvoudige reden dat er zoveel prijsversvchillen zijn


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website