De Roodhemden van de UDD zijn vandaag overgegaan tot blokadde van het zakelijk centrum in Bangkok. Deze actie volgt op het stuklopen van de gesprekken met de regering van premier Abhisit, eerder deze week. De redshirts protesteren al weken in de Thaise hoofdstad, ze eisen het aftreden van de regering en willen nieuwe verkiezingen.

De protesten van vandaag, waar naar schatting 60.000 mensen aan meedoen, vinden plaatst bij de Ratchaprasong kruising en Vibhavadi-Rangsit Road. Dit is het winkelgebied en het zakelijk centrum van Bangkok.

Als gevolg hiervan zijn de grote winkelcentra in de omgeving gesloten, met inbegrip van Central World, Gaysorn Plaza, Big C, Siam Center en Siam Discovery. Het verkeer in het gebied is volledig tot stilstand gekomen.

Ook morgen zal de Ratchaprasong kruising bezet blijven. Redshirt leider Veera liet weten dat de demonstranten de nacht zouden doorbrengen in het Ratchaprasong gebied. Dat zal betekenen dat morgen (zondag) alle grote winkelcentra in het centrum van Bangkok gesloten zullen blijven.

De autoriteiten hebben 50.000 militairen, politie- en beveiligingspersoneel ingezet om de menigte in toom te houden. Hiervoor is een noodwet van kracht, de Internal Security Act. Tot nu toe hoeft de politie niet in actie te komen en verlopen de demonstaties vreedzaam.

Update:

De Thaise overheid heeft de UDD een ultimatum gesteld. Voor 21.00 uur lokale tijd moeten de redshirts het gebied rond Ratchaprasong verlaten hebben. Het niet opvolgen van dit bevel, volgens de Internal Security Act, kan leiden tot één jaar gevangenisstraf.

Zakelijk centrum Bangkok bezet (foto: Bangkok Post)

.

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “60.000 demonstranten leggen zakelijk centrum Bangkok plat”

  1. Ton zegt op

    hoorde vanuit Pattaya, waar vriend is, dat de reds in Laem Chabang proberen de olietanks in de haven op te blazen.

    gr.
    Ton.

  2. Leo zegt op

    Ze staan bij Thai oil ja…..maar over opblazen nog geen berichten hierover ontvangen……wat niet is kan nog komen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website