Begin deze maand zijn in een week tijd 120 daklozen en bedelaars in Bangkok opgepakt, waaronder 29 buitenlanders. De gearresteerden zijn ondergebracht in het Ban Maitree halfway home in Bangkok en een tehuis voor daklozen in Nonthaburi.

De Thai krijgen scholing zodat ze werk kunnen vinden en kunnen deelnamen aan de samenleving. Personen met psychische stoornissen worden verwezen naar hulpverleners zoals psychiatrische ziekenhuizen. Buitenlanders worden vastgezet en het land uitgezet.

Sind maart 2016 heeft de National Legislative Assembly (NLA) ingestemd met een nieuwe wet die bedelaars op straat verbiedt. Er worden alleen uitzonderingen gemaakt voor collectes en straatartiesten maar die moeten dan in het bezit zijn van een vergunning.

De wet verbiedt niet alleen het bedelen maar ook het dwingen of helpen van bedelaars is strafbaar. Daarmee wil de regering ook de bendes aanpakken die het bedelen organiseren.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “120 daklozen en bedelaars in Bangkok opgepakt waaronder 29 buitenlanders”

  1. Jacques zegt op

    Zo te lezen een druppel op een gloeiende plaat het oppakken zo’n klein aantal overlastplegers, maar het is een begin en kennelijk worden er ook nog mensen geholpen, zodat ze mogelijk in de toekomst dit gedrag niet meer vertonen. Of alle buitenlanders het land uitgezet kunnen worden is nog maar de vraag. Er zal zeker een groep vast blijven zitten en of die psychisch worden bijgestaan. Ik vrees van niet.
    Iedere bedelaar is een teken aan de wand en het zegt iets over de samenleving . Mensen die al dan niet in groepsverband andere mensen misbruiken moeten natuurlijk keihard worden aangepakt. Daar kan je niet genoeg op investeren.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website