Twee buitenlandse mannen die zijn vastgelegd op een beveiligingscamera, hebben maandagochtend een grote houten olifant gestolen bij een restaurant op Koh Samui.

Lang plezier hebben de dieven er niet van gehad, dinsdag werden zij gearresteerd op het nabijgelegen Koh Phangan met de olifant nog in hun bezit.

De eigenaar van het Happy Chang Noi Restaurant op Koh Samui miste de olifant en bekeek de beelden van de bewakingscamera. Hij zag dat de mannen eerst probeerde een grotere olifant te stelen, die kennelijk te zwaar was. Een kleiner exemplaar werd wel meegenomen.

De restauranteigenaar plaatste de video op Facebook  en deed aangifte bij de politie met als resultaat dat de mannen snel gepkat werden.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Buitenlanders stelen grote houten olifant op Samui”

 1. ruud zegt op

  De gevangenis riskeren voor een houten olifant?
  Dan moet er toch iets flink mis zijn in je bovenkamer.

  • Victor Kwakman zegt op

   Tja als de drank in de “man” zit…….kan mij niet voorstellen dat iemand die nuchter is dit doet……..

 2. Piet zegt op

  Jammer dat de nationaliteit niet genoemd wordt ..altijd interessant waar dit soort oenen uit voortkomen

  • RonnyLatPhrao zegt op

   “American backpackers” schrijft dit artikel.
   (Wat dan tegenwoordig onder “backpackers” wordt verstaan).

   https://coconuts.co/bangkok/news/changover-drunk-americans-steal-wooden-elephant-koh-samui-leave-id-behind-video/

 3. NicoB zegt op

  De eikels, nemen ze een olifant mee die zo te zien z’n slurf naar beneden houd, slurf omhoog brengt geluk, slurf omlaag duidelijk niet. Hoe dom kun je zijn.
  NicoB

 4. Ger zegt op

  Begint hier aardig op een grote krant uit Nederland te lijken. Misschien waren de heren overeengekomen met de eigenaar om de olifant tegen betaling mee te nemen. Misschien was de eigenaar na een paar flejes Singha dit vergeten of lijdt hij aan Alzheimer en was hij het daarom vergeten.
  Misschien moeten we eerst een rechter even laten oordelen na alle feiten te hebben gewogen.

  • Ger zegt op

   Even een kleine aanvulling: vandaag werd een vrouw tot 7 1/2 jaar gevangenis veroordeeld in Thailand. Zij had diverse werkneemster beschuldigd van diefstal . Na onderzoek bleek dat de beschuldigingen onterecht waren, echter een aantal had er al een verblijf in de gevangenis opzitten, ten onrechte. De veroordeelde deed zich voor als iemand met hoge “status” en is daarvoor veroordeeld,

  • RonnyLatPhrao zegt op

   In België zouden ze hier simpel mee wegkomen, Nog net niet ervoor worden beloond door te zeggend dat ze de olifant mogen houden.

   Rechter zou waarschijnlijk beslissen dat het restaurant aanleiding heeft gegeven tot die diefstal, door de olifant buiten te zetten zonder hem vast te maken of te laten bewaken. 😉

 5. JACOB zegt op

  Die mensen een klein stempeltje in hun paspoort geven,Person non grata en een jaar of 10 verbannen,aan Asociale mensen heeft Thailand niets.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website