De gemeente Bangkok heeft een waarschuwing doen uitgaan voor de bewoners van beide kanten van de Chao Phraya rivier, om hun bezittingen veilig te stellen.

Geadviseerd wordt om eventueel intrek te nemen in de opvangcentra, dat liet de gouverneur, dhr. Sukhumbhand, vandaag weten.

Sukhumbhand zei dat de waarschuwing noodzakelijk is door de snelle stijging van het waterpeil in de Chao Phraya rivier, door de hoeveelheid vloedwater uit het Noorden.

De bewoners worden geadviseerd waakzaam te blijven en de informatie over de overstroming te blijven volgen. Meer informatie en details over evacuatie mogelijkheden zijn te vinden op www.bangkok.go.th , of informeer bij de districtskantoren in de respectievelijke gebieden. Bellen met het overstromingen operation center kan ook: 1555.

Technologie minister Plodprasop Surasawadi waarschuwde bewoners in de omgeving van Mahidol Universiteit Salaya campus om hun bezittingen te verhuizen naar een hogere plaatsen en voorbereid te zijn op mogelijke overstromingen die elk moment kunnen plaatsvinden.

3 reacties op “BMA waarschuwt bewoners in de buurt van de Chao Phraya”

 1. Rob zegt op

  Wij zouden op 07-11-2-11 naar Thailand gaan en dan naar het noorden. Nu willen wij graag weten waar wij het beste heen kunnen gaan en waar geen overstromingen zijn. Wiji hebben nog alleen een vlucht naar Bangkok geboekt dus wij kunnen alle kanten uit. Wie heeft goede informatie voor ins.

  Bedankt namens Rob

  • Keuze zat. Je kunt eventueel met een binnenlandse vlucht naar Chiang Mai en omgeving. Hua Hin is optie. Of naar het zuiden Koh Chang is mooi. Koh Samui is mijn favoriet. Phuket kan ook.
   Thailand is een langgerekt land. De overstromingen concentreren zich in centraal Thailand. Het zuiden heeft geen last. Soms een buitje, meestal zon en 35 graden.

   • Rob zegt op

    Fijn om te horen. Ik had begrepen dat het zuiden ook getroffen was. Wij zijn nog nooit in Thailand geweest dus alle informatie is welkom. Wij gaan met zijn twéén en willen daar een beetje rond trekken en het land leren kennen.

    Bedankt Rob


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website