Koning-Bhumibol-in-het-openbaar

Afgelopen vrijdag heeft Koning Bhumibol Adulyadej van Thailand zich na een maand voor het eerst in het openbaar vertoond. Dit tot opluchting van de Thaise bevolking die zich ernstig zorgen maakte over de zeer geliefde koning. Er gingen de laatste tijd steeds meer geruchten over zijn slechte gezondheid en dat beïnvloede zelfs de Thaise aandelenbeurs.

Ziekenhuisopname van een maand
De koning werd op 19 september in het ziekenhuis in Bangkok opgenomen met koorts en vermoeidheidsverschijnselen. Ook leed hij aan een gebrek aan eetlust. Er waren berichten dat hij met een ernstige longontsteking zou kampen.
Vrijdag werd Koning Bhumibol in een rolstoel naar een aparte ruimte in het ziekenhuis gereden. Hij werd er omgeven door mensen die hem het allerbeste wensten, hun handen in gebed samenvouwden en luid ‘Lang leve de koning’ riepen.

De koning is aan de beterende hand volgens woordvoerders
Donderdag beschreef het Koninklijk paleis de conditie van ZKH Bhumibol als stabiel en werd gezegd dat er geen dagelijkse communiqués over zijn gezondheid meer werden uitgebracht, tenzij er drastische veranderingen in optreden. “De koning heeft zijn kracht herwonnen. Hij is staat om meer te eten en slaapt goed”, aldus het Koninklijk Huis. De koning krijgt nog wel een antibioticum kuur en heeft een speciaal voedingsprogramma om aan te sterken.

In oktober 2007 werd de koning door een lichte beroerte getroffen. Vorig jaar kon hij niet zijn traditionele verjaardagstoespraak houden, omdat hij volgens zijn dochter, prinses Sirindhorn, bronchitis en een keelontsteking had.

Beelden van de Thaise televisie
Op de beelden van de Thaise televisie is een verzwakte Koning Bhumibol te zien in een rolstoel. De Koning legt bloemen bij het monument van zijn voorganger en zijn overleden moeder.
Zie hier de beelden die zijn uitgezonden op de Thaise televisie (bron: EO.nl).

[ad#Google Adsense-1]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website