Met de beelden van gewelddadigheden in het centrum van Bangkok vers in het geheugen, vragen toeristen zich regelmatig af of het wel veilig is in Bangkok? Wat is het beste reisadvies?

Deze vraag is natuurlijk gerechtvaardigd, met de gedachte dat nog steeds de noodtoestand geldt en er met enige regelmaat bommen afgaan in het centrum van Bangkok. De afgelopen weken zijn er 1 dode en 13 gewonden gevallen bij verschillende bomaanslagen.

De bekende blogger Richard Barrow heeft alle bomaanslagen in kaart gebracht:  Kaart van bomexplosies

Wanneer je de kaart bekijkt kan je zien dat het om een relatief klein gebied gaat. Het lijkt me goed om vooral daar waakzaam te zijn al geeft het geen garanties natuurlijk. Verder is het goed om het nieuws te blijven volgen.

De waarschuwing van BuZa op 25 september:

Sinds de politieke onlusten van mei 2010 is de situatie in Thailand over het algemeen rustig. Er blijft echter een risico bestaan dat politieke ontwikkelingen kunnen leiden tot opnieuw oplaaien van geweld. De afgelopen weken was er reeds sprake van een reeks van bomaanslagen en granaataanvallen, waarbij enkele gewonden zijn gevallen. Ook op plaatsen waar expats en buitenlandse toeristen komen, Reizigers wordt aangeraden extra voorzichtig te zijn in Bangkok, Chiang Mai, Chiang Rai, Khon Kaen, Ubon Ratchathani en Udon Thani.

Raadpleeg voor reisadviezen altijd de officiële instanties zoals de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Nederlandse ambassade in Bangkok.

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Is Bangkok veilig?”

 1. Johnny zegt op

  Ik denk er maar niet over na, straks durf ik nergens meer heen en dat is juist wat ze willen. Wie en waarom die groep/persoon aanslagen pleegt is mij nog steeds onduidelijk. Ook in het zuiden zijn regelmatig aanslagen.

  Ik denk dat ieder voor zich moet bepalen of het veilig is.

 2. jansen ludo zegt op

  thailand is een veilig land,je moet alleen opletten met thai die stijf gezopen zijn van de wisky.ze durven dan hun ingehouden frustratie,s op buitenlanders af te reageren.
  voor de rest rookverbod respecteren,niet op zoek gaan naar hard drugs,anders word je afgeperst.
  thaise mensen laten je met rust,en zullen zelden iemand lastig vallen.heb alleen gereist van noord naar zuid en voel me veel veiliger in thailand dan in mijn eigen land belgie.natuurlijk moet je altijd voorzichtig zijn.

 3. Andre Breuer zegt op

  Soms verbaas ik me over de berichtgeving over Thailand, Bangkok. Thailand is al jaren en jaren politiek redelijk stabiel alhoewel deze beginnende democratie nog welleens wat “groei stuipjes” vertoont. De demonstraties van o.a. de rode shirtjes is daar een voorbeeld van. Ondanks demonstraties, die overigens maar in een klein gedeelte van Bangkok plaatsvinden, hebben wij onze Colors of Bangkok tour dagelijks en onbezorgd uit kunnen voeren. Vandaag de dag is het zoals het eigenlijk altijd geweest is en kunnen toeristen zich vrij bewegen door Bangkok.
  Bij deze wens ik alle bezoekers dan ook een fijn verblijf toe!

  • Redactie zegt op

   Ja, helemaal mee eens. Toch zijn er bomaanslagen. In mijn ogen geen echt gevaar, maar toeristen worden nu eenmaal niet blij van bommetjes. Daarom ook de berichtgeving hierover, kunnen ze zelf een beeld vormen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website