De opening van het nieuwe Bangkok Hospital in Hua Hin verliep zoals verwacht: veel Thaise hotemetoten en pluimstrijkerij.

Binnen en buiten het gebouw verzamelden zich veel invloedrijke figuren, zoals de burgemeester van Hua Hin, de gouverneur van de provincie Prachuap Khiri Khan, hoge militairen, artsen, verplegend personeel en vertegenwoordigers van toeleverende bedrijven. Een gezellige boel, dus met veel fotografen en cameramensen om deze verzameling van ‘ons soort mensen’ vast te leggen. Het leek soms wel een familiereünie, zij het een met veel ge-wai.

Opmerkelijk is het gebruik om bij een opening de meest exquise bloemstukken mee te brengen. Een duidelijke vorm van kapitaalvernietiging. De bloemen zijn in dit klimaat snel naar de filistijnen. De kosten hadden beter kunnen worden besteed aan een goed doel.

Uiteraard werden de feestelijkheden opgeluisterd met authentieke Thaise dansen, maar ook met een indrukwekkende voorstelling van Thaise knapen die een Chinese vechtsport beoefenen. De opening werd, hoe kan het ook anders, afgesloten met een buffet.  Hua Hin beschikt met de opening van dit ziekenhuis over een uitstekend geoutilleerde instelling, waar de meeste patiënten goed behandeld kunnen worden. Ingewikkelde gevallen gaan met spoed naar het ziekenhuis in Bangkok.

[ad#Google Adsense-2]

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Nieuw Bangkok Hospital in Hua Hin officieel geopend”

 1. Christiaan Hammer zegt op

  Och Hans,

  In Nederland gebeurt precies hetzelfde bij opening van een ziekenhuis hooguit misschien met wat minder show. en minder wai, maar wel kus-kus-kus.
  Maar hotemetoten en bobo’s zie je in Nederland ook. Vraag maar aan ex-minister Eurlings.

  • Harold zegt op

   Klopt, wat te denken van de openingsfeestjes van een aantal snelwegen onder het bewind van Eurlings?

   • Hans Bos (redactie) zegt op

    Voor alle duidelijkheid: ik heb niets tegen een openingsfeestje. Verre van dat. Ik verbaas me alleen over de overmaatse en peperdure bloemstukken die bij die gelegenheid over de bühne gaat. Ik zou me kunnen voorstellen dat dat geld in de huidige Thaise omstandigheden naar een goed doel gaat. De openingsfeestjes van Eurlings bevinden zich wat dat betreft op een ander niveau.

    • kick zegt op

     heelaas ben ik al weer terug in nl. anders hadden ze van ons een extra groot bloemstuk ontvangen Voor de vlote behandeling en goede zorgen in jan. jongs leden nogmaals bedank Bangkok Hospital hua-hin kick & marian

     • Ine en philip zegt op

      Helemaal me eens hoor kick wij waren er in februari en na een val van mij op de scooter
      (ik moest uitwijken voor een dame die op haar beurt weer uitweek voor een overstekende hond) eenpaar dagen opgenomen , nou nog beter als in mn hotel(hilton)
      prima vezorging

      vr gr P,A. Mulder

      • kick zegt op

       Blij dat Mulder het eens is met mij dus Hierbij ook maar een bloemetje voor hem als troost voor zijn ziekenhuis bezoek Hoop wel dat hij helemaal Herstelt is, want je maak toch een leleke smak met zoeen scooter en je word ook niet meer bruin op die schaaf wond plekjes,En is geen gezicht op de masage tafel . Gelukig TOCH NOG HAPPY END VOOR HEM groetjes Kick & Marian

    • Harold zegt op

     Met een openingsfeestje is niets mis. Het gaat er natuurlijk wel om in welke proporties zo’n partijtje wordt gehouden. Dat er peperdure bloemstukken en allerlei andere tierelantijnen uit de kast worden getrokken vind ik ook niet nodig. Puur geld verbrassen en een hobby van de elite.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website