Sekswerksters vragen minder om medische hulp en voorlichting uit vrees voor arrestatie. Na de inval in massagesalon Nataree in Bangkok zijn veel prostituees bang geworden, zegt hulpverleningsorganisatie Service Workers in Group (Swing).

Door de inval in de massagesalon annex bordeel zijn de vrouwen van inkomsten verstoken. De politie trof er een aantal minderjarigen en buitenlandse werknemers uit Myanmar aan. De buitenlanders zijn opgesloten in overheidscentra terwijl hun zaak bij de rechtbank ligt, aldus directeur Surang Janyam van Swing.

Na de inval heeft Swing een hulpverleningspost in Sanam Luang opgezet waar sekswerksters terecht kunnen voor medische consultatie. “Terwijl de vrouwen wachtte op hulp heeft de politie hen aangehouden. Daardoor is ons werk zo goed als onmogelijk geworden. De Thaise sekswerksters kunnen naar ons centrum in Soi Patpong, maar de buitenlandse sekswerkers blijven weg omdat ze te bang zijn gearresteerd te worden.”

“Ook de buitenlandse sekswerksters hebben toegang tot de gezondheidszorg nodig. Velen van hen hebben HIV. Als ze geen medicijnen krijgen, worden hun symptomen erger en is de kans groot dat ze anderen besmetten.”

Surang ziet dezelfde problemen elders in het land. Ook in de Isaan hebben lokale gezondheidsdiensten een afname van het aantal vrouwen gemeld.

Surang dringt er bij de regering op aan serieus naar het probleem te kijken, om te voorkomen dat de problemen erger worden en wil een openbaar forum over prostitutie in Thailand organiseren: “Het wordt tijd om over de wetten over prostitutie te discussiëren, want die zijn oud en achterhaald. Sekswerksters hebben ook hun rechten en verdienen het door de wet beschermd te worden.”

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “‘Arrestaties maken sekswerkers bang’”

 1. Fransamsterdam zegt op

  Het zijn niet zomaar prostituees die bang zijn geworden, het zijn de illegaal verblijvende buitenlandse prostituees, die voor hen verboden activiteiten verrichten.
  De wetten kunnen oud en achterhaald zijn, maar ze gelden voor iedereen. Geen enkele buitenlander heeft hier toegang tot de gezondheidszorg. Laat staan een illegale.
  Surang kan zoveel willen, de overheid in Thailand voelt zich daardoor vast niet geroepen om een bepaalde groep wetsovertreders opeens te gaan pamperen.
  De roep om een openbaar discussieforum over de prostitutie in Thailand waar de regering serieus naar kijkt geeft al aan dat hulpverleningsorganisatie Swing een weinig realistische visie op de werkelijkheid heeft.

 2. Ger zegt op

  Elke buitenlander kan gewoon een staatsziekenhuis, kliniek of dokterspraktijk in Thailand binnenlopen en wordt geholpen. Alleen dient er dan wel betaald te worden.

  De Thaise sekswerkers zijn net zo goed iilegaal bezig als ze dezelfde activiteiten uitvoeren als de niet-Thaise, het is immers verboden in Thailand. Dit wil Surang juist ter discussie stellen , want iedereen weet wat de werkelijkheid is.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website