Nieuws uit Thailand – 5 januari 2015

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags:
5 januari 2015

Op deze pagina staat een selectie van het belangrijkste Thaise nieuws. Wij vermelden de headlines van de belangrijkste nieuwsbronnen waaronder: Bangkok Post, The Nation, ThaiPBS, MCOT, etc.

Achter de nieuwsberichten staat een weblink. Wanneer je daar op klikt kan je het volledige artikel lezen bij de Engelstalige bron. De nieuwspagina wordt meerdere keren per dag geactualiseerd zodat je altijd het laatste en meest actuele nieuws leest.


Nieuws uit Thailand – 5 januari 2015

The Nation opent vandaag met en grote foto van terugkerende reizigers op treinstation Hua Lamphong in Bangkok. Voor vele zit de nieuwjaarsvakantie er op en begint het gewone leven weer.

Verder een artikel die bestaat uit een analyse hoe het komende jaar het Thaise volk zal reageren op de huidige politieke situatie. Vooral de economische ontwikkeling van het land zal daarbij bepalend zijn. Wanneer deze achterblijft zal er meer kritiek komen op de overheid: http://goo.gl/Bmyl3X

– De familie van een Thaise vrouw (58) die afgelopen vrijdag overleed na een val van een rots in de buurt van de Taktsang klooster in Bhutan, ontkent dat de vrouw een ‘selfie’ nam. Het lichaam van de vrouw is dit weekend aangekomen in Thailand: http://goo.gl/pxEv8m

– Het dodental bij verkeersongevallen tijdens de “zeven gevaarlijke dagen” is op zondag gestegen naar 302. Er vielen 2.843 gewonden en er werden 2.733 verkeersongevallen gerapporteerd. Gisteren vielen er 42 doden en 301 gewonden: http://goo.gl/Haz6

– De onrust in de drie zuidelijke provincies Yala, Pattani en Narathiwat en delen van Songkhla, hebben de afgelopen 11 jaar aan meer dan 4.000 mensen het leven gekost.  Het gaat daarbij vooral om gewapende aanvallen, bomaanslagen, brandstichtingen en moorden. Thailand kampt al jaren met geweld van extremistische moslims die vooral in het grensgebied met Maleisië actief zijn: http://t.co/c9EseiKuhC

– De politie in Bangkok gaat de snelheid meten van verkeersdeelnemers. Hiermee moet het aantal verkeersdoden en ernstig gewonden in de straten van Bangkok worden teruggebracht. In totaal krijgen 88 wegen in Bangkok snelheidsdetectoren: http://t.co/FilZqrWcqH

– Toeristen stranden op de luchthaven van Phuket door annuleringen van Etihad. Veel toeristen uit Italië, Zwitserland Noorwegen, Oostenrijk, Duitsland en andere Europese landen zijn boos op de luchtvaartmaatschappij Etihad. Zaterdag annuleerde de vliegmaatschappij al een vlucht van Phuket naar Abu Dhabi en zondag gebeurde dat weer. Hierdoor stranden er honderden Europese toeristen op de luchthaven van Phuket, deze zijn vervolgens ondergebracht in een hotel. Vooral het gebrek aan informatie van Etihad steekt veel passagiers: http://goo.gl/w5pjM5

– Myanmar blijkt een hit bij toeristen. Volgens de autoriteiten kwamen er in 2014 meer toeristen dan verwacht. In totaal bezochten 3,5 miljoen buitenlanders het land. De meeste bezoekers kwamen uit Azië, vooral uit Thailand, Japan en China. Het voormalige Birma wil doorgroeien naar 7,5 miljoen toeristen in 2020: http://goo.gl/wqmofd

– Zoektocht naar de wrakstukken en zwarte dozen van het toestel van AirAsia hervat na slecht weer. Internationale zoek- en bergingsteams hebben vandaag hun zoektocht naar het neergestorte vliegtuig van AirAsia hervat. Op ongeveer dertig meter diepte zijn in de Javazee grote objecten ontdekt die vermoedelijk onderdeel uitmaakten van het toestel, maar het onderzoek werd daar tot dusver gehinderd door metershoge golven en harde wind. De autoriteiten hopen onder meer de zwarte dozen van het vliegtuig te vinden, omdat die licht kunnen werpen op de oorzaak van de crash. Volgens Indonesische onderzoekers speelde het weer waarschijnlijk een rol bij het neerstorten van het toestel. De vliegtuigmotor zou door ijsvorming problemen hebben gekregen. In het rampgebied zijn negen schepen uit vier landen aanwezig. Tot dusver zijn er 34 lichamen geborgen.

– Later meer nieuws uit Thailand.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

14 reacties op “Nieuws uit Thailand – 5 januari 2015”

 1. ruud zegt op

  302 doden in het vekeer tot nu toe.
  Maar hoeveel meer zou dat eigenlijk zijn, dan in een gewone week?

 2. joseph meel zegt op

  ik woon in bangkok reeds meer dan 10 jaar, en dat de politie meer controle gaat doen op snelheid,is een goede zaak.wat ik wel zo willen dat is dat de politie controle zou doen op deze die rijden zonder knalpotten.
  ofgeluid dempers, want juist deze zijn de snelheids duivels

 3. roy zegt op

  Thailand bezet met 26.000 verkeersdoden per jaar de zesde plaats als het gaat om landen met de meeste verkeersslachtoffers ter wereld, zo schrijft The Nation. (2013).
  Dit betekend jammer genoeg 500 verkeersdoden per week.
  Volgens mij zijn er 52 dangerous weeks in Thailand.

 4. Cor van Kampen zegt op

  Beste ruud.

  In ieder geval geval niet veel meer dan tijdens nieuwjaar.
  Leren ze er wat van. Natuurlijk niet. Ze gaan gewoon door.
  Geen helm. Met 4 man op de motor. Baby in een arm op de motor.
  Geen richting aan geven. Aan de verkeerde kant van de weg rijden.
  Ga zo maar door.
  Als er weer een op straat ligt volkomen vernielt lig ik er niet wakker.
  Alleen als er kinderen bij betrokken zijn heb ik daar grote moeite mee.
  Cor.

 5. quillaume zegt op

  Ruud ligt er niet wakker van als er weer een vernielt op de straat ligt.
  En als Ruud volkomen vernielt op straat ligt omdat hij is aangereden buiten zijn
  schuld om moeten wij daar dan ook overheen stappen
  Nee beste Ruud zo werkt dat niet, of je moet je beter uitdrukken.
  Laten we ook die expats en vakantiegangers niet vergeten die de beest uithangen op hun motorbikes
  en denken dat Thailand een vrijstaat is op verkeer gebied.

 6. Cor van Kampen zegt op

  Quillauman,
  Weer goed je verhaal lezen. Beste Ruud had dat niet geschreven, maar Cor van Kampen wel.
  Mag wel eens geschreven worden. Lees eerst goed en schrijf dan en reactie.
  Het ging in dit geval over ongelukken van Thaise mensen.
  Het verhaal over buitenlanders die hun hier misdragen in het verkeer komt nog wel een keer op het blog.
  Dat is een ander verhaal.
  Cor.

 7. Ing zegt op

  Toeristen stranden op Phuket, maar ook vanuit Bangkok is een vlucht door Etihad gecanceld (zaterdag op zondag, 2 uur ‘s nachts). De eerste gelukkigen komen waarschijnlijk dinsdagochtend pas aan in plaats van zondagmiddag!

  • Jack G. zegt op

   Was de luchthaven in Etihad stad( ben even de naam kwijt) niet lange tijd dicht door hardnekkige mist? Dan ligt het hele schema op zijn kop.

 8. Louis Tinner zegt op

  Media schrijft maar wat hier want op Thaivisa werd gisteren vermeld dat Thailand de tweede positie inneemt qua verkeersdoden, 44 doden in het verkeer per 100.000 mensen. Namibië staat op nummer 1 daar vallen 45 doden in het verkeer per 100.000 mensen. Wat is waarheid? Dat weet niemand na het lezen van een krant in Thailand.

  • Frans Nico zegt op

   Thailand bezet met 26.000 verkeersdoden per jaar de zesde plaats als het gaat om landen met de meeste verkeersslachtoffers ter wereld, zo schrijft The Nation. (2013), aldus Roy.

   Media schrijft maar wat hier want op Thaivisa werd gisteren vermeld dat Thailand de tweede positie inneemt qua verkeersdoden, 44 doden in het verkeer per 100.000 mensen. Wat is waarheid?, aldus Louis Tinner.

   Volgens de WHO:
   Circa 26.000 verkeersdoden (2010) op circa 66.785.000 (2012) inwoners is 1 op de circa 2.568 inwoners is circa 39 op de 100.000 inwoners. Het verschil (van circa 10%) kan liggen aan de gebruikte cijfers uit verschillende jaartallen. De WHO noemt zelf 38,1 op de 100,000 inwoners. Deze cijfers zijn relatief dus juist.

   Maar niet iedere inwoner heeft een motorvoertuig. Het aantal verkeersdoden op 100.000 motorvoertuigen (kennelijk inclusief motorbikes) is echter 118. Dat is maar liefst 1 op de 847 motorvoertuigen. Dat is andere koek.

   • ruud zegt op

    Je hebt ook niet per definitie een motorvoertuig nodig, om verkeersdode te kunnen worden.
    Ook met de straat oversteken, kun je een verkeersdode worden.

 9. Jan Treffers zegt op

  Ik rij nu 1 jaar hier met de auto en constateer iedere keer weer dat de Thai geen benul heeft wat autorijden inhoud.1 hand aan het stuur met 120 en nog wel onderin.Zitten praten en druk telefoneren, in de bochten gas loslaten en zoals wij dat noemen vierkant de bocht doorgaan.Vraag mij af of ze hier net zoals vroeger in Belgie het rijbewijs zo krijgen.Ze moeten hier nog veel leren wat betrefd autorijden.Over motorcycles kan ik hier heel kort over zijn levensgevaarlijk!!

 10. janbeute zegt op

  Ik las de laatste tijd altijd veel positieve ervaringen over al die midden oosten airlines .
  Of is het al net als de rest van die airlines .
  Wij cancellen een vlucht , u als passagier zoekt het zelf maar uit .
  Een prettige vlucht verder en hopen u gauw weer terug te zien op een van onze vluchten .
  Namens de Piloot en captain speaking .

  Jan Beute .

  • Jack G. zegt op

   Nogmaals Jan. De luchthaven in het Midden Oosten was dicht door mist. Veel vluchten hadden daardoor 13 uur vertraging hierdoor. bron: luchtvaartnieuws.nl Dat lijkt mij wel een redelijke reden om te gaan annuleren en zo snel mogelijk weer de normale dienstregeling te gaan oppakken. Het is strontvervelend als je zoiets voor je kiezen krijgt maar het weer is niet door luchtvaartmaatschappijen te regelen. Bij goede luchtvaartmaatschappijen regelen ze alles netjes.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website