Toeristen die de komende periode naar Thailand reizen moet voorbereid zijn op extreem hoge temperaturen. In sommige delen van Thailand kan de temperatuur boven de 40 graden uitkomen.

Gisteren, tijdens Chakri Day, was het in Bangkok al snikheet met 39C. De Meteorological Department laat weten dat het de komende week erg heet blijft en de temperatuur kan stijgen tot boven de 40 graden celsius. De oorzaak hiervan is lage drukgebied met onweer en zuidoostenwind die vooral in het zuiden en oosten van Thailand actief zal zijn.

Extreem warm weer kan leiden tot klachten zoals vermoeidheid, concentratieproblemen, duizeligheid en hoofdpijn. In ernstige situaties kan door uitdroging kramp, misselijkheid, uitputting, flauwte of zelfs bewusteloosheid optreden. Daarnaast kunnen huidproblemen optreden zoals jeuk en huiduitslag.

Zelf kun je een heleboel doen om te zorgen dat je geen problemen krijgt door de hitte:

 • Drinken: drink elke dag twee liter water. Het liefst water en geen alcohol. Behalve water kun je ook thee, bouillon, sportdrankjes en melk drinken.
 • Ga voorbereid op pad: neem een fles water mee, draag lichtgekleurde kleding van katoen of linnen en iets op je hoofd.
 • Houd een siësta. Tussen 12 en 16 uur kun je beter niet buiten komen en niet al te veel inspanningen doen. Geef jezelf een tropenrooster en doe een verfrissend middagslaapje.
 • Eet gezond: groentes en fruit bevatten behalve water ook een heleboel vitamines en mineralen.
 • Zoek verkoeling. Maak je gezicht, hals en polsen nat. Neem een niet te koude douche, een voetenbadje, leg een natte handdoek in je nek of bespuit jezelf met de plantenspuit. Een ventilator kan ook helpen.

 

4 reacties op “Heet, heet, heet: Tegen de 40 graden celsius in Thailand!”

 1. serkokke zegt op

  Vandaag was het hier in Thoen, waar ik woon, meer dan 42C. De hoogste temperatuur in Thailand. Goed te doen met airconditioning en in de auto met ook airco. Maar al die Thaise mensen, die hier in hun houten huizen wonen en komende nacht ook slapen……………zonder airco. Tropen jaren tellen dubbel, de meeste worden dan ook niet zo oud als in Europa.
  Drinken en slapen………..rusten in ieder geval, dat is ook voor mij de oplossing
  Deze 3 maanden blijf ik binnen ook met Sonkran in een 28 graden huis met een werk/zit plek van 25 graden.
  En als het weer gewoon is dit jaar, dan werk ik in juni weer buiten in de tuin.

 2. janbeute zegt op

  Het is hier in mijn omgeving ( Pasang – Lamphun ) al voor weken snik en snik heet .
  Vandaag stond het kwik rond 3 uur in de middag al weer op 41 graden .
  De deur ga je niet meer uit , alleen als het moet .
  Ik zie met lede ogen aan elke dag dat er nog mensen buiten moeten werken bij deze temperaturen .
  Je ziet dan ook dat het werk tempo zeer laag is , vaak meer zitten dan werken , maar hoe kan het ook anders .
  Je zult maar bouwvakker zijn in Thailand en je kost moeten verdienen rond de 300 bath en up , per dag onder deze zware temperatuur omstandigheden .
  Ik zie dagelijks dat het water in diverse rivieren ( waaronder de Ping rivier ) en beken , kleine meren en kanalen weg is .
  Een modder poel is het geworden .
  De waterdruk bij ons in het dorp is overdag bijna nul .
  Gisteren tijdens Chakriday was het de gehele dag tot laat in de avond zelfs nul dus geen enkele drupwater kwam uit welke kraan dan ook .
  Heb twee stainless tank met een pomp als buffer voorraad voor water druk overdag .
  Als dit nog even zo doorgaat voor enkele maanden dan zijn de problemen niet te overzien .
  En de farmers rijden maar af en aan dagelijks , met blauwe waterpijpen en pompen .
  Er ontstaat op enkele plaatsen al heftige ruzie onderling , daar er zijn die de water doorvoer blokkeren voor eigen belang .
  Als toerist zou ik op dit moment Chiangmai en omgeving zeker mijden .
  Veel te warm voor , om met plezier nog ergens heen te gaan , of je moet houden van de hele dag in een swimmingpool of airco hotel kamer te verblijven .
  Maar dat kun je overal .
  Maar volgende week duizenden M3 water verspillen tijdens SongKran , ja dat moet gewoon doorgaan in de Thaise traditie en Sanook .
  Wie dan leeft die dan zorgt .

  Jan Beute .

  • Nicole zegt op

   Wij wonen ook in Chiang mai, en waren eerst van plan om volgende week 1 dag met water te gaan gooien, maar zien daar met die hitte toch maar vanaf. Je gaat toch niet voor je plezier daar in de grote hitte staan. we blijven maar binnen. sparen we ook weer water

 3. jasper van Der Burgh zegt op

  Ik ben net terug uit THailand, maar ik vond het vorige week al niet meer om uit te houden! De hoge temperatuur is een ding, heb ik ook wel eerder in Griekenland meegemaakt, maar de “killing” factor is toch wel de relatieve vochtigheid.
  Vorige week zat ik te wachten in het bustation van Trat, om half elf. Het was 39 graden in de schaduw, 85 procent vochtigheid en geen zuchtje wind.
  15 minuten wachten hebben nog nooit zo lang geduurd. Gelukkig was het koel in de bus naar Bangkok!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website