Een van de problemen in Thailand die mij raken zijn de vele kinderen die verdrinken. Het is zelfs doodsoorzaak nummer één onder Thaise kinderen.

Het is natuurlijk bizar dat in een waterijk land 11 miljoen Thaise kinderen onder de leeftijd van 15 niet kunnen zwemmen. Zeker als je hoort dat volgens de statistieken er in 2012 zelfs 1049 kinderen zijn overleden als gevolg van verdrinking. Dat komt uit op gemiddeld drie doden per dag.

Verschrikkelijke cijfers die door merg en been gaan. Om het probleem nog eens te benadrukken heb ik het onderstaande filmpje geplaatst. Je ziet hoe Thaise politieagenten hun best doen om het leven van een zevenjarig meisje te redden. Helaas tevergeefs.

Let op: deze beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Video verdrinkingsdrama in Thailand

Bekijk hier de video:

No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Verdrinkingsdrama in Thailand: drie dode kinderen per dag (video)”

 1. Khun Peter zegt op

  Er ligt hier in mijn ogen ook een taak voor de Thaise overheid die haar burgers hoort te beschermen.
  Je zou toch verwachten dat dergelijke schrikbarende cijfers reden zijn om bijvoorbeeld schoolzwemmen hoog op de politieke agenda te plaatsen. Helaas niet.
  Ik las laatst dat de Thais marine weer drie nieuwe oorlogsschepen had aangeschaft. Dat zijn natuurlijk zaken waar het Thaise belastinggeld aan besteed moet worden. De vele verkeersdoden, kinderen die verdrinken, ach, het zal de gemiddelde Thai aan zijn reet roesten…..

  • chris zegt op

   beste Kuhn Peter,
   Het is hier geen Nederland en dus ook nog niet het kleinste stapje in de richting van een verzorgingsstaat. De Thaise overheid is er dan ook niet – in hun denken – om de burgers te beschermen. Op velerlei gebied (belastingen, verkeersveilgheid, onderwijs, transport en openbaar vervoer, landbouw) is er van een min of meer consistente politiek absoluut geen sprake.
   Ik kan heel goed begrijpen dat de Thai die verder kijken dan het eigen land naar echte hervormingen snakken…..

  • joost M zegt op

   Aan die laatste bestelling van een oorlogsschip welke in Korea gebouwd wordt hangt een prijskaartje van 486 miljoen dollar. Nederland mg een gedeelte van de uitrusting leveren.Dus daar zou heel veel zwemles van gegeven kunnen worden. De Thai die wel weet boven te blijven doet dat op zijn hondjes.

 2. Rob V. zegt op

  Triest en totaal onndig. Bovendien onacceptabel. Wordt heel verdrietig van deze beelden. 🙁
  Wat nodig is: een campagne door de overheid en gratis (of hele goedkope) lessen voor kinderen op school of via de scouting met zwemlessen. Al is het maar de basis dat men maar net blijft drijven en naar de kant kan komen… Het zou een begin zijn.

  Als de media het dan ook oppikt en wijst op de gevaren van kinderen bij het water, noodzaak van zwemles en andere gevaren, dan kan er langzaam verandering komen in dit soort trieste cijfers (ik denk ook aan verkeersveiligheid).

 3. Jan zegt op

  Als dit het leven redden is van een kind dan weet ik het niet meer.
  Het word hoogtijd dat de politie van Thailand een gedegen opleiding moeten hebben ze hebben nergens verstand van.
  Een cursus reanimatie is hier wel op zijn plaats, dit is gewoon walgelijk wat die doen met dat kind.
  Ik heb hier geen woorden voor.

 4. Leo Th zegt op

  Zeer triest en in feite niet te bevatten. Vraag me wel af waar zwemlessen gegeven moeten worden, met name in de Isaan. Openbare zwembaden ben ik er niet tegengekomen en de hotels, die wel over een zwembad beschikken, zullen niet staan te trappelen om hun zwembad open te stellen voor schoolklassen.

 5. LOUISE zegt op

  Morgen K, Peter,

  Als je dit zo ziet, ga je toch gillen?
  5 Man bezig met het redden.
  Laat de gehele politiemacht nu eerst eens heel snel op les gaan en leren hoe ze CPR moeten uitvoeren voor kinderen/volwassenen die verdronken zijn en personen die een hartaanval hebben gekregen.
  Al die handen op dat meisje en helemaal verkeerd.
  Mond op mond beademing zo af en toe.

  Afschuwelijk.

  LOUISE

 6. RonnyLatPhrao zegt op

  Moderator: bedankt voor de video, we maken er een aparte posting van.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website