UNICEF Thailand heeft een televisiespotje van 60 seconden gemaakt om aandacht te vragen voor de situatie van grote groepen kinderen in Thailand.

Het spotje heeft als boodschap: “Sommige kinderstemmen zul je nooit horen”. De video moet het bewustzijn van het publiek vergroten over zaken zoals armoede, ondervoeding, gebrek aan onderwijs, illegaliteit, verwaarlozing en misbruik van kinderen.

UNICEF wil daarmee bereiken dat het grote publiek meer aandacht krijgt voor het bevorderen en beschermen van de rechten van kinderen.

Een aantal cijfers om de noodzaak te illustreren:

 • Elk jaar worden meer dan 40.000 kinderen bij de geboorte niet geregistreerd. Als gevolg daarvan kunnen zij worden uitgesloten van het recht op gezondheidszorg en onderwijs. Hierdoor zijn deze kinderen meer kwetsbaar voor uitbuiting en misbruik.
 • Slechts 5 procent van de 800.000 kinderen die jaarlijks geboren worden krijgen borstvoeding gedurende de eerste zes maanden. Dit is het laagste percentage in Azië en één van de laagste in de wereld. Moedermelk is de beste voeding voor zuigelingen en geeft de meeste kans op een gezonde start in het leven.
 • Ongeveer 900.000 kinderen in de basisschoolleeftijd, gaan niet naar school of vallen uit.
 • Volgens een studie van Ramadhibodi ziekenhuis in 2002, was het gemiddelde IQ van Thaise kinderen 88. Hetgeen lager is dan de door het WHO geadviseerde gemiddelde IQ van 90-110. De daling van de IQ-waarde is gerelateerd aan een jodiumtekort. Uit een door UNICEF gesubsidieerd onderzoek blijkt dat slechts 58 procent van de Thaise huishoudens genoeg jodium binnenkrijgt. Zelfs 70 procent van de zwangere vrouwen in Thailand kregen onvoldoende jodium via voeding binnen.
 • Elk jaar worden duizenden kinderen tewerkgesteld in Thailand. Het gaat hierbij om gevaarlijke werk, zwaar lichamelijk werk, huishoudelijke slavernij, bedelarij en de seksindustrie. Veel kinderen worden ook vanuit Thailand ingezet voor gevaarlijk en ongezond werk in andere landen, zoals Maleisië.
 • In 2008 werden bijna 27.000 vrouwen en kinderen behandeld in streekziekenhuizen voor letsel, het merendeel daarvan werden behandeld i.v.m. seksueel misbruik.
 • Elk jaar, lopen zo’n 6.500 kinderen het risico geboren te worden met HIV. Op dit moment zijn 23.000 kinderen besmet met het virus, van wie velen kampen met een slechte gezondheid, stigmatisering en discriminatie.

De video toont een aantal kinderen in bedreigende situaties. Hoewel de kinderen om hulp vragen, wordt hun stem niet gehoord. Hierdoor lopen kinderen ernstige risico’s. Een situatie die aandacht verdient van het grote publiek.

Open je hart voor kinderen. Luister naar ze.

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “UNICEF: aandacht voor kinderen in Thailand”

 1. Hansy zegt op

  Niet het meest gezellige onderwerp.

  Toch goed dat er aandacht aan wordt besteed. En waarschijnlijk hoe meer aandacht hiervoor, hoe beter.

 2. meazzi zegt op

  Waar je ook komt,je wordt ermee opgezadeld.Op het strand,op straat,bij Mc Donalds,altijd gebedel.Het is daarom ook goed dat bepaalde politieke richtingen protesteren.Het is toch wel vreemd dat ook wij”de farang” zijn mond moet houden over bepaalde zaken.Velen onder ons,accepteren geen gedril van bovenaf in Nederland,hier zelfs op het blog moet ik voorzichtig zijn,wanneer het over de monarchie gaat.

 3. Cor Huijerjans zegt op

  Ik vind dat niet meer normaal.Kinderen die door pedofielen worden misbruikt.
  Waar zijn de VN om Thailand sancties op te leggen als ze dat niet aanpakken.Niet worden levens voor het leven verwoest
  Hartelijk Groetend


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website