Iedere maand gaan er heel wat euro’s, (Australische) dollars en andere valuta richting Thailand. De buitenlandse en Thaise banken zijn er erg blij mee. Voor iedere transactie rekenen ze hoge kosten. Western Union leeft er zelfs van. Alleen al in Pattaya hebben ze meer dan 50 agentschappen.

Het geld wat richting Thailand gaat is meestal bestemd voor een Thaise partner. Om het leven wat gemakkelijker te maken. Soms ook omdat er een acute noodzaak is bij ziekte of andere problemen.

Bargirls

Een niet onaanzienlijk deel van deze maandelijkse geldstroom is bedoeld om de dames uit de bar te houden. Het welbekende sponsorgeld. In het kort: farang ontmoet een bargirl. Bargirl zegt dat ze het werk niet leuk vindt en graag terug wil naar haar familie in Isaan. De farang heeft een goed hart en heeft medelijden met de Thaise dame. Natuurlijk speelt het ook een rol dat zij heel lief voor hem is geweest. De farang vindt het ook niet plezierig dat hij straks nummer 3.507 is met wie zij het bed gedeeld heeft. En om dat te voorkomen is het beter dat ze een busticket enkele reis naar Isaan koopt.

Zij kijkt hem vervolgens aan met haar schattige bruine puppyogen en belooft hem eeuwige trouw in ruil voor een maandelijkse toelage. Immers de schoorsteen van de familie moet ook roken.

De farang nog helemaal beduusd van zoveel aandacht en seks zegt toe haar financieel te ondersteunen. Ach, denkt hij, voor de prijs van twee volle benzinetanks per maand help ik een leuke Thaise dame en haar arme familie, dat geeft ook nog eens een voldaan gevoel.

Valse secreten

Tot zover niets nieuws aan de horizon. Maar zoals overal in de wereld, als het om geld gaat komen er soms slechte eigenschappen naar boven. Natuurlijk zijn er hele lieve, eerlijke en oprechte Thaise dames, maar ook valse secreten. Omdat ze veelal aantrekkelijk zijn, leuk lachen en jou het gevoel geven dat jij wel heel speciaal bent, is het lastig om het kaf van het koren te scheiden.

Stel jij bent een farang met een goed hart, maar je hebt zo af en toe toch wat twijfels. Een paar voorbeelden:

 • Ze belt jou op omdat oma ziek is en geopereerd moet worden, of je even wilt dokken.
 • Ze vertelt jou opeens dat ze graag wil studeren en vraagt of jij haar studie wilt betalen.
 • Ze zegt zwanger van jou te zijn en heeft extra geld nodig voor de toekomstige baby.
 • De waterbuffel is overleden en nu kan Pappa het land niet meer omploegen.
 • Ze heeft jou beloofd om uit de bar te blijven maar als je haar aan de telefoon hebt hoor je vaker harde muziek (Pattaya) dan kippen (Isaan) op de achtergrond.

Kortom, je wilt haar wel vertrouwen maar er is een klein stemmetje in je hoofd dat zegt; “er klopt iets niet”.

Privé detective

Thailand zou Thailand niet zijn als daar niet een oplossing voor is. Je kunt namelijk in Thailand een privé detective inhuren. Eentje die heel discreet de ‘handel en wandel’ van jouw schatje onderzoekt.

Betaal je haar een vermogen om te studeren en doctorandus te worden? De speurneus wipt even bij de universiteit langs om te horen of ze braaf haar lessen volgt. Ben je bang dat ze toch in een bar hangt om nieuwe sponsors aan de haak te slaan? Hij schaduwt haar dag en nacht en je krijgt gedetailleerd verslag van minuut tot minuut. Zegt ze dat ze zwanger van je is? Met een telelens maakt hij foto’s van je nog steeds slanke vriendin die net vier Mekong Whisky’s achteroverslaat en op de bar staat te dansen.

Bizar

Vind je het te bizar voor woorden? In Thailand is niets vreemd. Het bespioneren van de dames is er zelfs ‘big business’! Google maar eens op ‘private investigations thailand’ Je krijgt dan tientallen websites te zien, inclusief voorbeelden uit de praktijk en de tarieven van de private investigator.

Dus heb je twijfels en lukt het ook niet om een tweede hypotheek op je huis te krijgen? Stuur dan eens een privé detective op haar af. Deze Sherlock Holmes kost een paar stuivers, maar wellicht minder dan een Thaise bodemloze put.

No votes yet.
Please wait...

36 reacties op “Sherlock Holmes en Thaise vriendinnen”

 1. Darko zegt op

  Er is ook een leuk boek hierover genaamd “Confessions of a Bangkok Private Eye”.

  • Robert zegt op

   Dat boek is inderdaad een aanrader!

 2. Hansy zegt op

  In ieder geval met humor geschreven.

  Op dit moment ben ik nog steeds zeer positief over mijn filipijnse kontakten. De dames zijn zeer open, ze zeggen waar het op staat, lullen me er vaak in de engelse taal volledig uit (ja, haha, ik moet engelse bijles nemen)
  Kortom, zaken, die je bij de thaise meiden niet makkelijk vind.

  En uiteraard zit er daar ook kaf onder het koren. Maar die filter je er eenvoudig uit. Je laat met foto’s zien waar en hoe je leeft in NL, je stelt dat europa niet het land van melk en honing is, dat je ook moet werken tot je 67e jaar, etc.
  En dan hoor je van sommigen ineens niets meer………

 3. Steve zegt op

  Wanneer je Engelse blogs leest komt er soms reclame voorbij van dit soort bedrijven. Volgens mij ook een aardige industrie in Thailand. Ik heb er ook niet op tegen. Check check en dubbel check.

 4. wimol zegt op

  Ik belde altijd rond acht uur s’avonds en hoorde nooit geen harde muziek.Heb ook een foto meegegeven met een vriend en het adres van de bar,maar zij werd niet gezien.Dat is intussen ook al meer dan acht jaar geleden,maar zeker is zeker.
  Wat ik niet begrijp dat er van western union ook maar een kantoor bestaat,ik heb daar eenmaal gebruik van gemaakt voor het overbrengen van 600 € en moest 67€ kosten betalen en de koers was 48 bath en ik kreeg 43 bath,dat noem ik stelen.Dus dat blijft bij eenmaal.
  Ik verzend regelmatig geld van belgië naar thailand via ARGENTA en dat is kostenloos en hier op de bank krijg je een beter koers,wel een keer een maand moeten wachten op mijn geld,ben hier dus van bank veranderd.

  • Hansy zegt op

   Mijn ervaring is dat het het goedkoopst is euro’s naar Thailand te sturen (van NL of B-bankrekening naar Th-bankrekening)
   In Thailand in 2 dagen bijgeschreven.

   Dus niet eerst naar baht wisselen en dan opsturen! Dit is qua wisselkoers ongunstger.

 5. Hansy zegt op

  [quote]
  Ze belt jou op omdat oma ziek is en geopereerd moet worden, of je even wilt dokken.
  [quote]

  Dat heb ik ook een keer meegemaakt. Ik heb toen aangegeven dat ik bij terugkeer in Thailand zou betalen, onder overlegging van de rekening en controle.

  Bij terugkeer in Thailand stond ze er weer, echter geen ziekenhuisrekening……..
  Was zogenaamd anders opgelost. De volgende dag heeft ze maar zelf haar biezen gepakt…..

 6. Bert Gringhuis zegt op

  Andersom kan het natuurlijk ook, Thaise meiden, die hun vriend controleren of zij al dan niet butterflyen. Zij hebben hun eigen ongeorganiseerde FBI en dat werkt doorgaans prima. Ik ga nog wel eens met een paar vrienden een rondje Walking Street doen, gewoon een paar pilsjes, een a gogo showtje (buiten honger krijgen en thuis komen eten, zeg ik maar), niets bijzonders. In het begin van mijn relatie hoefde ik haar niet te vertellen, dat we in Walking Street geweest waren, zij was al door een vriendin gebeld, die mij gespot had. Meerdere keren gebeurd.!

 7. Chang Noi zegt op

  Hahaha een vriend van me heeft ooit eens een web-site opgezet waarin hij dit soort detectieve werk aanbod. Niet dat hij van plan was om als spion te gaan spelen, maar voor de prachtige maar ook zeer zielige verhalen die hij kreeg toegestuurd.

  Mocht iemand zo detectieve gebruiken … mischien moet je er dan ook 1 inhuren om die detectieve the controleren.

  Als je zo wantrouwig in je relatie bent dat is 9 van de 10 keer die relatie sowieso niks waard. Skip it, the ocean is full of fish.

 8. colin de jong zegt op

  IK heb die problemen gelukkig niet meegemaakt want heb nooit een relatie met een bar of go-go meisje gehad maar wel diverse vrienden geholpen om ze te kontroleren en het resultaat was beschamend. Nooit of zelden thuis en vaak liepen ze te tippelen in de Walkingstreet. Maar wat ik ook vertelde ze kunnen het nauwelijks geloven de naieve en brave burgertjes die vaak wereldvreemd zijn. Ik vondt het vaak zo zielig dat ik de proef op de som nam en ze opbelden en het gesprek opnam voor ze om te bewijzen heozeer ze in de maling werden genomen. Ik heb daar diverse trucs voor en 9 van de 10 trapten erin en heb bizarre ervaringen en moet dan ook concluderen dat er wel heel weinig bardames te vertrouwen zijn en als dat al wel het geval is worden ze vaak overgehaald door slechte vriendinnen. Het woord trouw tot in de dood staat volgens mij niet in het Thaise woordenboek. En het gezegde; Je haalt een vrouw wel uit een bar maar de bar nooit uit het meisje gaat vaker op dan je denkt. Maak vooral goede afspraken en houdt ze kort want spelregels kennen ze nauwelijks en een vinger geven is de hele hand verspelen vroeg of laat. Zet ook nooit een huis of condo op haar naam want dat is de goden verzoeken zo is mijn ervaring waar ik 6 vrienden en kenissen heb verloren door vaak bizarre moorden. Zie JUles Odekerken die op beestachtige wijze is vermoord omdat hij alles op zijn liefje had gezet. Een gewaarschuwd mens telt voor 2 !!!

  • Hansy zegt op

   Ach Colin, vaak heb ik het idee, dat je goede woorden aan dovemansoren zijn gericht.

   Een hoop zaken, die je schrijft, kan ik alleen maar beamen. Achteraf vind ik het jammer, dat ik je waarschuwingen niet 5 jaar geleden al heb gelezen.

   Maar dan nog twijfel ik, of er wat mee gedaan zou hebben.
   Ik heb ook meerdere malen gedacht: Maar deze meid is anders……..

 9. jan splinter zegt op

  Ik kom al meer dan 15 jaar in th .Ben sinds 2 jaar getrouwd met een goede vrouw die nooit in bar heeft gewerkt.Maar ik weet het nog uit mijn vrijgezelen tijd maak niet uit waar je ben in th ,als je vreemd ga weten ze het sneller dat jij met de dan de telefoon kan bellen.dus een gewaarschuwt man tel voor twee

 10. georgessiam zegt op

  Oude wonden gaan terug open nadat ik dit artikel heb gelezen.
  Mijn vriendin heeft me ook gedumpt voor iemand die haar nog wat extra euros kon opsturen.
  Ik kende mijn vriendin al 6 1/2jaar,was volop een huis aan het verbouwen in de Isan,alles had ik voor haar over.
  Sponsergeld,een nieuwe brommer voor vader,kledy en studie geld voor haar jongste zuster.
  Bahhh,wist niet dat er zo’n mensen kunnen bestaan zoals mijn ex-gf.(een echt serpent)
  Kan nog meerdere dingen vertellen,maar dan wordt mijn posting delete,en dat is ook niet de bedoeling.
  gegroet:georgessiam.

 11. Leo Bosch zegt op

  Ik woon in Thailand.
  Ik maak regelmatig geld over via internetbankieren van mijn nederlandse bankrekening naar mijn thaise bank. (Siam Commercial).
  Let op: in Euro’s overmaken, en “share cost” toepassen.

  Kosten nederlandse bank : 0.1 % van het overgemaakte bedrag.
  Kosten thaise bank : nihil.
  Bovendien is de koers dan ca. 0.3 baht hoger dan dat ik met mijn pinpas hier uit de flappentap trek en loop ik ook de kosten mis van het geld opnemen uit de geldautomaat..

  Nog iets over de Thaise meisjes/vrouwen.
  Iedere keer lees ik in dit blog over het probleem dat de farang heeft met het wel of niet betrouwbaar zijn van zijn vriendin die hij uit een bar geplukt heeft.
  Natuurlijk zijn er zat lieve betrouwbare meisjes tussen die blij zijn dat ze een goeie farang aan de haak hebben geslagen en met hem een serieuze relatie willen.

  Maar we weten ook dat de kans zeer groot is dat het een serpent is, die er alleen maar op uit is om je uit te kleden, vooral als ze al wat langer meedraait en door de wol geverfd is.
  Ik vraag me steeds weer af waarom die farangs een serieuze relatie in een bar willen opduiken , met alle risico’s van dien.
  Er lopen hier honderden, zo niet duizenden vrouwen met een normaal beroep, vekoopsters , verpleegsters, kantoormeisjes, enz. die ook graag een relatie met een farang zouden willen hebben.
  Uiteraard is dat ook geen 100 % garantie dat zij eerlijk is, maar dat geldt ook voor de farang.
  Wil je tijdens je vakantie een leuke meid om mee re sexen, OK, de bars zitten er vol mee, maar voor een serieuze relatie is de kans op mislukken wel groot.

  Leo Bosch

  • hans zegt op

   Van welke nederlands bank maak jij het dan over en hanteren die dan niet een minimum vast bedrag, wist trouwens ook niet dat het goedkoper was om in euro over te maken.

 12. Bacchus zegt op

  Ik snap deze verhalen niet. Sterker, ik vind ze diep triest. Met name de wijze waarop vaak denigrerend over de “Thaise dames” wordt gesproken. Wat verwachten die mannen die naar Thailand komen en in de kroeg hangen met maar 1 bedoeling, te weten goedkoop aan hun gerief komen. Vaak lopen ze dan tegen een kittige dame aan, leeftijdsverschil min 40 jaar natuurlijk, worden stapel verliefd en denken dat zo’n leuke dame ook verliefd wordt op hun vaak “geweldige” uiterlijk!!! Ik vraag mij af of ze dit ook geprobeerd hebben op de wallen in Amsterdam. Maar daar is de euro natuurlijk een euro en geen 40 baht en liggen de prijzen ook wat anders. Die dames maak je niet gek met “2 volle tankjes benzine” per maand, dus dan maar op naar Thailand of de Fillipijnen of Peru of ………. Ik heb heel wat gezien van de wereld en dit fenomeen komt overal voor op de wereld. Vraag is alleen of de dames wel van die “serpenten” zijn of de kerels gewoon oer- en oerdom!!!!! Ik denk het laatste. Het gekke vind ik ook, dat als een hoog blonde zeer rondborstige dame een oliebaron uitkleedt (letterlijk en figuurlijk), al deze kerels dit plotseling geen serpent vinden, maar die kerel “oliedom”. Een wijze les voor deze mannen: Liefde koop je niet, maar krijg je of liever gezegd, verdien je!!! Ik geef al die “serpenten” waar ook ter wereld gelijk die bij deze sukkels – sorry, maar dat zijn het – de euro’s of dollars uit de zak kloppen!!!

  • lex zegt op

   recht voor zijn raap, respect en bedankt voor het goed op de plaats zetten van een aantal heren hier

   • Bacchus zegt op

    Dank je voor de bijval, Lex. Ik word altijd zo ontzettend moe van dit soort verhalen. Ik vraag mij af wat die mannen die zo afgeven op de Thaise dames hier eigenlijk zoeken. Je zou toch denken dat wanneer je zulke slechte ervaringen hebt je onmiddelijk je koffer pakt en een ander land opzoekt of terug gaat naar je thuisland.

  • Robert zegt op

   Je hebt gelijk. Was vorige week even op de ambassade, en daar stond het allemaal alweer in de rij. Het zijn meestal toch vaak trieste figuren. Ieder z’n meug en zolang iedereen gelukkig is vind ik het allemaal prima, maar velen hebben natuurlijk volslagen absurde verwachtingen van dit soort ‘relaties’.

   Als je je ‘vriendin’ uit de bar gewoon financieel wilt helpen dan is dat prima natuurlijk! Daar is niks doms aan, dat respecteer ik. Die meiden hebben het vaak moeilijk genoeg. Het probleem ontstaat als je verwacht dat mevrouw thuis in Isan op je gaat zitten wachten voor die paar honderd Euro per maand.

   • Ferdinant zegt op

    Inderdaad als ziet wat voor gepeupel er tussen staat, dan schaam je jezelf Nederlander te zijn.

    • Robert zegt op

     Nou, voor dat schamen hoef ik niet naar de ambassade. De Nederlandse dagbladen een beetje bijhouden volstaat wat dat betreft. 😉

  • Ferdinant zegt op

   Beste Bacchus, je slaat de spijker op zijn kop. Ik wordt er zelf af en toe ook een beetje onpasselijk van hoe naïef sommige gasten zich kunnen gedragen. Ik ben net terug uit Thailand, ontmoet ik daar 3 Nederlandse expats van rond de 60 in een bar, met liefdesverdriet? De heren waren door de ex- vriendinnetjes (gogo-girls) ingeruild en gedroegen zich werkelijk als een stelletje puberende tienagers.

   Zegt één van die gasten tegen mij: kijk, nu heeft ze met die farang aangepapt om mij jaloers te maken? Toen ik zei, waar maak jij je druk over, als gogo-girl werkt zij toch 7-8 kerels per dag af, dus ééntje meer of minder maak dan ook niets uit. Ferdinant, maar dat is haar werk?

   • Hansy zegt op

    Ik dacht, dat er toch wel verschil is tussen een barmeisje en een gogo-girl…

    En ook of ze werkt in Pattaya of Patong, of in een andere plaats waar het leven zich op een ander niveau afspeelt….

  • georgessiam zegt op

   Ten eerste ik heb al 30 jaar ervaring met het reilen en zeilen in Thailand.
   Mijn ex kwam niet uit het barweze,maar was een kapster in een winkelcentrum.
   Ikzelf heb veel respect voor de vrouwen in Thailand,maar mijn ex noem ik een “serpent”
   Ik dacht dat ik ook de hoofdvogel had afgeschoten,maar helaas het heeft niet mogen zijn.
   Naar 61/2 jaar heeft ze iemand anders leren kennen,een farang met meer euro’s op zak!
   Ik vind de uitspraak van Bacchus wel een tikkeltje overdreven(oerdom,sukkels) u kent mijn situatie niet,en u weet niet hoe ik over Thailand denk in het algemeen!
   Ik adoreer Thailand in alle facetten,ik zal nooit een slecht woord zeggen over mijn 2 de”vaderland”!
   Maar als ik het woord “sepent” gebruik voor mijn ex,wordt ik aangevallen omdat ik geen respect heb voor de dames in Thailand.
   gegroet:georgessiam

   • Bacchus zegt op

    Beste mijnheer Georgessiam, ik heb niet specifiek op uw uitspraken gereageerd, maar op de reacties in het algemeen. Het valt mij op dat er altijd nogal generaliserend en denigrerend over de Thaise dames wordt geschreven. Wat mij nog meer verbaast is dat dit ook nogal vaak gebeurd op sites als deze, waarvan je zou verwachten dat die nu juist bedoeld is voor de ware Thailand liefhebber. Ook het aantal artikelen dat specifiek aan de Thaise vrouw wordt gewijd en dan vooral over haar financiele doen en laten met de farangs, vind ik altijd verbazend groot. Als je dit soort verhalen en de reactie daarop leest, is het altijd die zielige farang die wordt genaaid door een Thaise dame. Laat dat nou precies zijn waarvoor dit soort mannen naar Thailand komen en dan natuurlijk ook het liefst door een leuke jonge vrouw voor weinig geld. Sommigen worden dan hopeloos verliefd door al die overdadige aandacht en vooral die aanhoudende branding van genot, iets dat ze al jaren in het westen hebben moeten missen, en verwachten van dat kittige leuke ding met die “schattige bruine puppyogen” een gelijksoortige reactie. En als het dan mis gaat, is het natuurlijk dat secreet met die puppyogen die je portemonee uit je kontzak heeft getrokken en al je geld eruit heeft gehaald.

    Mijnheer Georgessiam, wordt realist, kijk om je heen, trek lering en leg de vinger op de gevoelige plek. Die gevoelige plek is niet het gedrag van deze lieve Thaise dames, maar het hoogmoedige, gefrustreerde en vooral puberende gedrag van die senioren die nog een avontuurtje willen met een vaak veel te jonge dame. De kans dat je dan de deksel op de neus krijgt is in grote mate aanwezig.

    Nog even dit. Ik ben zelf 54 jaar en heb al 20 jaar een geweldige relatie met een Thaise dame die wel 3 jaar ouder is, maar nog steeds prachtig. Ik kom al meer dan 20 jaar in Azie en woon inmiddels al een paar jaar in Thailand en ken gelukkig heel veel Thais-Nederlandse paren die zeer gelukkig zijn met elkaar. In tegenstelling tot hetgeen dit soort verhalen op internet doen vermoeden staat het aantal misgelopen relaties die ik ken in geen enkele verhouding tot de gelukkige en vaak langdurige relaties. Daarom wordt ik ook mistroostig van al dit soort verhalen die de lezers doet vermoeden dat het in Thailand alleen maar draait om genaaid worden, zowel letterlijk, als figuurlijk en dat is een zeer verkeerde weergave van de realiteit. Mocht je onverhoopt toch het gevoel hebben dat je financieel bent gefopt, zoek dan de bron van ergenis vooral eerst bij jezelf, want wie trok ook alweer die euro’s of dollars uit zijn zak!!

    • Het is duidelijk dat sommige bar- of gogogirls andere verwachtingen hebben van een relatie met een farang, dan de farang zelf. Als je dat niet begrijpt dan ben je naïef. Maar zelfs naïeve mensen hoeven niet uitgekleed te worden. Wat sommige dames doen is spelen met de gevoelens van mensen en dat is verwerpelijk. Bedrog is en blijft bedrog.
     Als je in zee gaat met een oplichter, ben jij dan dom omdat je naïef bent of is de oplichter fout? Veel Nederlanders zijn geld kwijtgeraakt aan een piramidespel of dubieuze beleggingen. Eigen schuld? Hadden ze maar beter op moeten letten? Of slachtoffer van leugens? Dezelfde vraag kun je stellen bij een aantal bardames.
     Een man van 65 met een meisje van 20? Als het te mooi is om waar te zijn, is het meestal ook niet waar…

     • Bacchus zegt op

      Over naiviteit gesproken….. Beste Peter, ALLE bar- en gogogirls hebben andere verwachtingen van een relatie met een buitenlander, alleen past die niet in de kortzichtige perceptie van de buitenlander over dames in dit soort landen. Een deel probeert op deze wijze een vaste relatie te krijgen met een buitenlander en een deel zit daar plat gezegd gewoon voor de poen. Die laatste noemen we in Nederland prostituees. Ik weet het niet, maar als jij in Nederland op zoek gaat naar een vaste relatie op de wallen kom je waarschijnlijk van een ijskoude kermis en honderden zoniet duizenden euro’s lichter thuis. Laten we nu eens duidelijk zijn: ik denk dat 99% van de vrijgezelle buitenlandse mannen naar Pattaya of soortgelijke plaatsen c.q. wijken gaan voor maar 1 ding en dat is niet de cultuur opsnuiven, maar om aan iets anders te “snuiven”; het liefst zo goedkoop mogelijk. Je bent niet naief als je denkt dat je een paar weken of maanden gratis van de diensten van een prostituee gebruik kunt maken, maar oer- en oerstom! Of proberen die mannen dat in Nederland ook als ze door een prostituee met van die mooie, lieve bruine puppyogen worden aangekeken? Nee, want daar begrijpen ze opeens dat dit waarschijnlijk niet gaat lukken.

      Iedere prostituee waar ook ter wereld speelt met je gevoelens; dit heeft totaal niets te maken met bedrog of oplichterij, maar alles met klantenbinding en/of prijsopdrijving. Je vergelijking gaat dan ook volledig scheef.

      Er wordt veel geschreven over die “zielige” buitenlander die heeft gekregen waarvoor hij in eerste instantie was gekomen: hij is genaaid en daar heeft hij voor moeten betalen, alleen meer dan zijn bedoeling was. Normaal betaalde hij 500 tot 1.000 baht voor zijn nachtelijke servicebeurt, bij een potente man met 3 weken verlof komt dit dus al gauw op 10 tot 20.000 baht, maar omdat hij niet nummer 3.705 wilde zijn, besloot hij dit exclusieve recht af te kopen voor zichzelf. Even vergeten dat exclusiviteit geld kost, was de schok dan ook groot toen de rekening werd opgemaakt en deze niet binnen het daarvoor bestemde budget paste. En wat is er dan makkelijker dan de hand in eigen boezem steken? Juist, roepen dat je genaaid bent door iemand met lieve bruine puppyogen die misbruik heeft gemaakt van je meer dan oprechte gevoelens!

      Helaas wordt er over die andere groep, de dames die op zoek zijn naar een lieve oprechte man voor een stukje zekerheid, nooit iets geschreven. Kennelijk doen de gevoelens van deze dames niet terzake. Gemakshalve noemen we die ook maar prostituee. Na eerst wat valse hoop te hebben ingeschonken worden ze, na een nachtje op de knieen te hebben doorgebracht, met 500 baht afgescheept en als oud vuil aan de kant gezet. Nummer 3.706 staat tenslotte al te wachten op de farang!

      • Je scheert alle bardames over een kam, dat is niet juist. Dat het over poen gaat dat klopt, maar dat niet alleen. Dat een aantal dames op die manier met een farang in contact wil komen klopt ook. Echter, er zijn meer redenen waarom men in een bar gaat werken. Het werken in een fabriek of andersoortig werk is zo zwaar dat het gewoon niet vol te houden is. Lichamelijk, geestelijk en financieel niet. Daarom gaat je vergelijking met een prostituee in Nederland ook mank. De omstandigheden en achtergronden zijn totaal anders.

       Wij proberen de motieven van de dames te begrijpen door ze in hokjes te plaatsen. Met een etiket er op snappen we het beter.
       Een prostituee die aan klantenbinding en prijsopdrijving doet daar heb ik geen problemen mee. Die is bezig met marketing en sales. Dat hoort bij haar werk.

       Ik heb het over bedrog en misleiding dat is totaal iets anders, beste Bacchus. Een prostituee die bewust een relatie met een klant aangaat om hem uit te kleden is wel degelijk bedrog. Zeggen dat ze er uit wil stappen en een beroep doet op zijn goede hart. Hem verteld dat ze ook verliefd op hem is. Leugens gebruikt om hem te laten betalen. Het is gewoon pure oplichting en daarom verwerpelijk.
       Wat jij doet is de leugens en trucjes van een bepaalde groep bardames goedpraten en de schuld bij de mannen neerleggen. Dat is naar mijn mening te simpel gedacht. Er zitten meer kanten aan de zaak.

       Juist omdat er ook hele leuke, oprechte en lieve dames werken in het barcircuit is het voor veel buitenlandse mannen moeilijk om het kaf van het koren te scheiden. De gehaaide serpenten beschadigen daarom twee groepen met goede bedoelingen:
       1. de naïeve farang met een goed hart
       2. de bardames met oprechte bedoelingen die een langdurige relatie willen met een farang

       Wat je schrijft in je laatste alinea daar ben ik het zeker mee eens. Je zou de conclusie kunnen trekken dat je erg zeker van je zaak moet zijn om een relatie met een bardame aan te gaan. Je zult veel moeilijkheden en problemen moeten overwinnen. Zelfs al is jouw liefjes goudeerlijk en oprecht, dan kun je nog met serpenten in de familie te maken hebben die de relatie verstoren. Ook een relatie met een niet-bargirl is geen garantie voor succes. Lees het verhaal van de Duitse buurman van Hans Bos, waarbij de Thaise vrouw een gokverslaving heeft/krijgt.

       Bij het ontbreken van een glazen bol is het vooral goed te vertrouwen op je verstand en je gevoel. Maar meestal is het beter om naar je verstand te luisteren.

       • Bacchus zegt op

        Beste Peter, Ik generaliseer niet en etiketten plakken doe ik al helemaal niet, dat laat ik aan anderen over. Ik vergelijk nergens de prostitutie in Thailand met de prostitutie waar dan ook ter wereld en probeer al helemaal niet te motiveren waarom een prostituee voor haar vak kiest. Als ik jou was zou ik daar maar geen wetenschappelijk onderzoek aan wijden. Jouw motivatie, dat het werken in een fabriek zo zwaar is, kan er een zijn, maar ik kan alleen maar constateren dat alle fabrieken hier volop draaien en dat daar veel vrouwen werken; zelfs in de bouw doen zij vaak het zware werk. Ik laat jou conclusie dan ook maar voor wat hij is.

        Ik praat ook nergens de leugens en trukjes goed van vermeende oplichters en leg nergens de schuld neer. Ik constateer alleen dat jullie het altijd maar hebben over die naieve farang met dat goede hart; ook nu weer. Leg mij nu eens duidelijk uit wat er naief is aan het feit dat je er bewust voor kiest hier naar toe te komen met het doel om op een makkelijke en goedkope wijze aan je gerief te komen en daarbij uiteindelijk vergeet je verstand uit je broek te halen?! Daar is niets naiefs en zieligs aan; over de hele wereld noemt men dat dom! En het is nog dommer om daarna maar met een vermanende vinger naar een ander te wijzen die gebruik heeft gemaakt van je eigen stommiteit. En ga mij nu alsjeblieft niet vertellen dat die naieve mannen met dat goede hart hier naar toe zijn gekomen om een prostituee uit het bordeel te redden. Dat is nog eens naief denken.

        Beste Peter, je zou eens moeten proberen de werkelijke oorzaak te doorgronden. Ik ken ook een paar, gelukkig maar weinig, van die gevallen waarbij het mis is gelopen. Het is wel erg frapant dat ze allemaal dezelfde achtergrond hebben. De heren komen hier om feest te vieren, lopen daarbij tegen een leuk kittig jong vrouwtje aan en slaan weer aan het puberen. Zoals al eerder opgemerkt hebben ze het verstand dan meer in de broek dan in de kop.

        Overigens heb ik op dit artikel gereageerd omdat het mij opvalt dat er veel over dit soort onderwerpen wordt geschreven en er altijd de nodige bijval is. Hierbij doen jullie het voorkomen alsof dit een echt Thais probleem is en dat is het niet. Het draagt wel bij aan een (verkeerde) beeldvorming over dit mooie land met zijn vele lieve mensen.

        Ik heb altijd het idee dat er zo wordt geschreven uit schaamte gevoel. Wij vinden ons allemaal slimme, goed opgeleide mensen en geholpen door een zak met euro’s zullen we het hier wel eens gaan vertellen. Tsja, als je dan wordt gepiepeld door iemand met een paar jaar basic school schaadt dat natuurlijk wel je ego.

        Peter, ik vind oplichting en oplichters net zo verwerpelijk als jij, maar maak er geen Thais verhaal van want dat is het niet. Gelukkig staan er ook veel leuke en zinnige artikelen op deze site, anders was ik genoodzaakt het Ministry of Communication te vragen deze site te blokkeren (grapje).

        • Oke, laten we de discussie sluiten. Jij jouw mening en ik de mijne. Gelukkig mag dat wel 😉

         Het gaat mij niet om gelijk hebben of gelijk krijgen. Het enige wat ik niet begrijp is dat een schuldvraag of discussie over relaties met bargirls altijd moet eindigen met vingerwijzingen. Het ene kamp heeft het over bargirls die secreten zijn en het andere kamp heeft het over domme farang die hun hersens in het kruis hebben ipv in het hoofd. Kennelijk is het alleen zwart of wit. En zijn er maar weinig die zonder enig vooroordeel hierover wil discussiëren. Niemand lijkt geïnteresseerd in het verhaal er achter van individuen. We gooien alles op een grote hoop en bekijken dat met de vergrootglas. Het te vuur en te zwaard verdedigen van de eigen standpunten daarover lijkt heilig. De emoties winnen het van enig rationeel besef.
         Daarom mijn mening:
         – Niet iedere farang die een relatie met een bargirl aangaat (en in het slechtste geval geplukt wordt) is dom of naïef, integendeel zelfs.
         – Niet iedere bargirl is een serpent of een geldwolf. Genoeg voorbeelden van 100% betrouwbare, leuke en intelligente vrouwen die een prima levenspartner zijn.

         Het zijn allemaal mensen met een eigen verhaal. Luister er eens naar en zoek de nuance.

       • Hansy zegt op

        Ik ben best wel geïnteresseerd in de verhalen waarom.

        Probleem is echter dat wij dat verhaal niet één, twee, drie zullen krijgen.
        Het is net zo als met het maken van dokumentaires over gevoelige onderwerpen. Mensen zullen eerst vertrouwen in je moeten hebben alvorens ze gaan praten.

        Vaak zitten problemen ook diep geworteld in de cultuur, waar je geen zicht op hebt.

        En zolang dat niet gebeurt zijn, ter vergelijking, alle marokkaantjes kut-morokkaantjes.

     • niels zegt op

      kan ik me helemaal bij aansluiten peter

 13. Leo Bosch zegt op

  Ing.bank.
  Ik weet niet of er een minimum bedrag gehanteerd wordt.
  Laagste bedrag dat ik wel eens heb overgemaakt was 5000 euro.
  Overmaakkosten 0.1 % van het bedrag , is ook trouwens het minimumbedrag dat aan overmaakkosten betaald moet worden..

  Leo Bosch

 14. Leo Bosch zegt op

  sorry, slip of the pen:
  overmaakkosten 0.1 % van het bedrag.
  5 euro is het minimum aan overmaakkosten.
  Leo Bosch

 15. Leo Bosch zegt op

  Het epistel van de heer Bacchus is mij uit het hart gegrepen.
  Ik ben dezelfde mening toegedaan.
  Ik ken hier zat farangs die net als ik, al jaren hier in Thailand wonen en heel gelukkig met een Thaise ( vaak veel jonger dan zijzelf) getrouwd zijn.

  Ik vermoed dat de meeste klagers en zeikerds de farangs zijn die hier een blauwe maandag zo’n 2 of 3 weken per jaar naar Thailand komen om voor een paar centen zichzelf uit willen leven, en denken dat zij voor een dubbeltje op de eerste rang kunnen zitten.

  Leo Bosch

  • Ferdinant zegt op

   Helemaal mee eens, onder deze categorie bevinden zich inderdaad de naïevelingen en daarmee de meeste klagers en de grootste zeikerds, waarbij de Thaise gebruiken en gewoontes te pas en te onpas met die van in farangland worden vergeleken.

   Dit wil natuurlijk niet zeggen, dat alle hier verblijvende farangs naïevelingen zijn. Net zomin, dat alle daar wonende expats altijd even helder van geest zijn.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website