De Asia Injury Prevention Foundation (AIP) en Save the Children zal aanstaande woensdag een petitie met 15.000 handtekeningen overhandigen aan de Bangkok Metropolitan Administration. Dit in een poging om de scholen onder toezicht van het BMA te verplichten mee te werken aan de campagne om het dragen van helmen door schoolkinderen op motorfietsen te bevorderen.

De handtekeningen ter ondersteuning van de “7 procent” campagne werden verzameld via twee websites, te weten www.7-percent.org en www.change.org.

Save the Children coördinator Arunrat Wattanapalin zei, dat als de stad bereid is om deze campagne te steunen, zijn organisatie bereid is onmiddellijk proefprojecten op scholen in Bangkok te starten.

Elke schooldag rijden er 1,3 miljoen Thaise kinderen als passagiers op motorfietsen naar school en de campagne is gericht op een toename van het helmgebruik door kinderen. Nu dragen slechts tussen de 7 en 60 procent van de kinderen op een motorbike, een helm.

Er wordt ook nadruk gelegd op een poging om de autoriteiten er van te overtuigen dat helmen een vast onderdeel van de schooluniformen zouden moeten zijn.

Thailand heeft de op één na meest gevaarlijke wegen in de wereld. Elk jaar komen meer dan 2.600 kinderen in het verkeer om het leven en worden er 72.000 gewond.

Naschrift Gringo: de campagne verdient alle steun en zou zich niet moeten beperken tot alleen Bangkok. Hier in Pattaya wordt naar mijn overtuiging die 7% voor schoolkinderen nog niet eens gehaald. Over het platteland in Thailand kunnen we kort zijn, daar moet kennelijk de valhelm nog uitgevonden worden.

Bron: The Nation

15 reacties op “Petitie om kinderen motorhelmen te laten dragen”

 1. Henk zegt op

  Hier in de Isaan is het nog geen 1% schat ik, ook de leeftijd waarop kinderen de motorbike berijden is bedroevend laag. Soms kunnen ze nauwelijks over het stuur heenkijken. Vooral jongens! Ik woon omgeving Bueng Khon Long.

  • Yuundai zegt op

   En de politie in een dorp in Lopburi is HELEMAAL een lachertje, die speelt klaar over bij de school op een drukke doorgaande “snelweg” en ziet haast alle jeugd zonder helm op een scooter naar school komen, niet de rijgerechtigde leeftijd, geen certificaat/rijbewijs, ÉN DOEN NIETS!

   • Henk zegt op

    Stom toeval natuurlijk, maar juist in Lopburi heb ik een bekeuring gehad, ik had wel een helm op maar het bandje was kapot. Eigen schuld natuurlijk.

 2. compuding zegt op

  Laat ik nou denken dat een helm altijd verplicht was voor volwassenen en voor kinderen
  Amazing Thailand

 3. teun zegt op

  Het dragen van een helm is wettelijk verplicht. Maar zolang de heren van de thaise Hermandad om te beginnen zelf niet altijd een helm dragen, daarnaast vaak de andere kant op kijken als iemand geen helm draagt dan is de wet een loze regel.

  Wat je ook vaak ziet, is dat de bestuurder van de motor/brommer wel een helm draagt maar het te vervoeren kind niet! Die mensen zouden uit de ouderlijke macht moeten worden ontzet. En dat geldt helemaal als en pa en ma wel een helm dragen maar het kind niet.

  Maar ja, zolang er niet een strikt handhavingsbeleid (??? wat is dat???) wordt gevoerd met navenant hoge boetes zal er wel niks veranderen.

  • hans zegt op

   Het is een beetje krom, maar alleen de bestuurder is verplicht om een helm te dragen.

 4. riekie zegt op

  Ik vind dat ze kleine kinderen onder een bepaalde leefdtijd op de bike af moeten schaffen levensgevaarlijk

 5. Joop zegt op

  Het beste is om bij de ouders en opa en oma te beginnen en oja oom agent heeft ook nog wel eens een pet op in plaats van een helm.

 6. lung addie zegt op

  Ik draag steevast een helm als ik met de motor rijd en dat heeft niets te maken met het feit dat een zwaardere motor bestuur. Het is bedroevend te zien hoeveel Thais zonder helm er gewoon op los scheuren, hoe sneller hoe beter. Dit probleem kan enkel aangepakt worden aan de bron. Van de andere kant zie je hier het toenemend gebruik van de racefiets. Dan zijn ze wel gekleed als wereldkampioenen en met een rasechte fietshelm op !!!!

  lung addie

  • janbeute zegt op

   Ja goede opmerking Hr. Addie .
   Ik zie ze hier ook bijna dagelijks op de racefiets, net komende als uit de tour de France met fietshelm en alles der op en der an .
   Als ik ze zie schiet ik daadwerkelijk in de slappe lach .
   Straks weer op de brommer zonder helm , want fietsen op een echte race fiets geeft een soort van imago in Thailand bij sommigen .

   Jan Beute .

 7. janbeute zegt op

  Helaas wordt er wederom een grote luchtballon opgelaten die zeker wel heel snel leegloopt .
  Zoals iemand eerder reageerde op deze posting , ook daar waar ik woon .
  Staat de lokale gendarmerie het verkeer te regelen als de highschool uitgaat .
  En je gelooft niet wat je ziet , helm dragen doet bijna niemand .
  Zie jochies naar huis op een nieuwe Honda CBR 250 cc.
  Rijbewijs hebben ze niet , vast en zeker wel een Thaise pappie met poen en connecties .
  Nee , weer een leuke aktie die totaal niet werkt .
  Willen ze hier daadwerkelijk iets aan doen dan zal de Hr. Prayuth zijn tanden eens echt moeten laten zien .
  En de gendarmerie gigantisch op zijn donder moeten geven , van hunner wanbeleid .
  Alleen als het op innen van zwijg geld gaat bij kaartspelen zijn ze van de partij .
  Ik zie en hoor dit , en weet waar ik over praat .
  Geloof me er veranderd niets in Thailand , en ik woon nu hier al voor het elfde jaar .
  En heb vele leiders en regeringen zien komen en sneller zien vertrekken .
  Het enigste wat blijft is toenemende corruptie , meer armoede door schulden en een sterker wordende elite groep .

  Jan Beute .

  • Simon Borgers zegt op

   Het zal tijd worden dat er verkeerslessen op scholen wordt geven.Misschien gaat dat gebeuren maar ik ben bang dat het niet gebeurd. Heb al eens aan de politie verteld over verkeerslessen op school.Het was een goed idee maar ze doen niets jammer maar helaas.

 8. Simon zegt op

  De laatste keer dat ik, in Nederland op een brommer zat, was voor dat de helm werd verplicht. Daarna stap ik alleen nog op een brommer, als ik in Thailand ben en de politie van de straat is.

  Het is, voor mij persoonlijk, een heerlijk en bevrijdend gevoel om zonder helm op een brommer te stappen.

  Nee, ik heb het nooit zo op regeltjes gehad. Ik kan gelukkig goed leven, zonder dat een ander voor mij, denkt en beslist. Gewoon een kwestie van je hersens gebruiken, zeg ik maar.

  Het wordt een compleet ander verhaal als je daar niet toe in staat ben.

  • Joop zegt op

   1 goede regel is toch wel helm op anders kan je die goede hersens wel vergeten want ook een regel die erbij hoort geen helm op en je krijgt een ongeval met de motorbike JE BENT NIET VERZEKERD DUS DAN KEREN ZE OOK NIET UIT maar ja je zal maar een hekel aan regeltjes hebben !!!!

   • teun zegt op

    Joop,

    Mijn verzekering bij BUPA zegt ook nog, dat bij ongeval met motorbike slechts 50% van de eerdder genoemde bedragen worden uitgekeerd.

    Waaarom zou dat zijn? Om je vrijheid te onderstrepen? Of je te laten genieten van de wind door je haar (of door je gespleten hersenpan).

    Zoek zelf maar het juiste antwoord…………


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website