Beste lezers,

Heb het visum dossier goed doorgelezen over jaarvisum en toch deze vragen:

 1. de eerste keer dat je een jaarvisum aanvraagt (en ik doe dat met een Non Immigrant O), moet het bedrag op je (Thaise) rekening staan. Ik heb een combinatie van AOW en gespaard geld, genoeg voor BHT 800.000. Mijn Non Immigrant O loopt af op 1 mei. Als ik de aanvraag doe op zeg 17 april, moet het bedrag er dan opstaan op 17 februari (2 maand voor de aanvraag) of pas op 1 maart (2 maand voor afloop Non Immigrant O op 1 mei)?
 2. Mag het bedrag op de Thaise bankrekening er opstaan in Euro’s (op een euro rekening) of moet het er op staan in Baht? (wil pas omzetten als de Baht weer gunstiger staat).

Ik ga naar Immigratie Chiang Mai, dus graag antwoorden/adviezen van mensen die in CM naar Immigratie gaan.

Groet,

Wil


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

22 reacties op “Non Immigrant O jaarvisum aanvragen, wanneer moet de 800.000 baht op mijn rekening staan?”

 1. Yan zegt op

  Het bedrag moet er 3 maanden van tevoren op staan. U doet dit best op een “current” of een “savings” account welke u ook gebruikt om uitgaven te doen in Thailand…in Thb. Maak u verder geen illusies met betrekking tot een “betere wisselkoers” met de Euro. Sinds meer dan 3 jaar wordt melding gemaakt dat de Euro in “pariteit” zal gaan met de US Dollar, dit betekent dat de Euro nog bijna 3% meer zal devalueren.

  • Yan zegt op

   Sorry, 3% moet 10% zijn…

   • Wil zegt op

    Eerste keer is 2 mnd (zie visum dossier)

 2. janbeute zegt op

  Verleden week nog hot op dit weblog.
  De Euro FCD account en acceptatie bij de immigration.
  Ga maar eens terug kijken op dit blog.

  Jan Beute.

  • Wil zegt op

   Heb ik vorige week niet gezien. Welke dag?

  • Henk Appelman zegt op

   Correct Jan

   Wel is in Thailand regel dat voor iedere visa aanvraag ‘alles staat of valt to the discretion of the officer in charge’ wat zoveel betekent dat veel immigratie posten eigen eigennaardigheden kunnen eisen via thaivisa.com wordt daar iedere dag weer op geattendeerd.
   In Thailand is een passieve houding tijdens visa aanvraag de beste manier van aanvragen

 3. erik zegt op

  Vraag op jouw Immigration in welke valuta die 8 ton mag staan; er zijn Immi’s die ook valuta als euro, us dollar en brits pond accepteren mits de tegenwaarde 8 ton thb is. En als je er dan toch bent, stel die andere vraag daar; ik had 4 maanden staan en was in orde met de regeltjes. Voor de volledigheid: een en/of werd niet aanvaard en een ‘savings’ alleen mits direct opvraagbaar.

 4. Henk Appelman zegt op

  Eerste aanvraag retirement Non -O (dus IN Thailand) zal het bankbedrag 3 maanden vast moeten staan.
  Na het visa te hebben ontvangen wordt een jaar later een extensie van verblijf aangevraagd (op basis van je vorig jaar toegekende retirement visa) voor een jaar (als u dat wilt) DAN hoeft het geld 2 maanden te worden geparkeerd.

  Dus
  1ste keer os retirement visa = 3 maanden
  2de keer is geen nieuw visa maar extensie van de eerste keer gekozen retirement visa=2 maanden

  Non-o is een visa geregeld in Thailand
  Non-O-A wordt buiten Thailand visa de desbetreffende ambassades geregeld.

  • RonnyLatYa (voorheen RonnyLatPhrao) zegt op

   Je vraagt je toch af waar sommige die verhalen vandaan blijven halen en op basis van wat….

  • stevenl zegt op

   Je kunt geen retirement non-O in Thailand aanvragen, alleen extension of stay waarvoor het de eerste keer 2 maanden vast moet staan.
   Non-O is een visa gegereld in Thailand is volstrekt onjuist.

   • Henk Appelman zegt op

    Wat een gekakel zeg, ik heb mijn retirement met 3 dependents zelf hier in Thailand aangevraagd, is een Non-O een NON O-A is alleen bij ambassades BUITEN Thailand te verkrijgen en hebben een 2 jaar geldigheid met 1 in en uit Thailand aan vast gekoppeld
    Een retirement is maar 1 jaar geldig waarna ieder jaar een extensie van veblijf wordt aangevraagd…..
    success !

    • RonnyLatYa (voorheen RonnyLatPhrao) zegt op

     Misschien moet je eerst eens vertellen op welke manier je zelf met je “dependents” Thailand bent binnengekomen ?

 5. Wil zegt op

  Ik heb mijn Non Immigrant O in Nederland aangevraagd, NIET in Thailand. En ik begrijp uit het visum dossier dat dan 2 mnd genoeg is. bij het aanvragen van een jaar visum. Ik arriveer 1 febr in CM, en 1 mei verloopt dat 90 dagen visum. Moet een bankrekening openen begin febr, , dan kan het er toch nooit 3 mnd van tevoren opstaan.

  • Rudy zegt op

   Als je de 1ste keer een “extension of stay based on retirement” aanvraagt bij een immigratiekantoor in Thailand moet je 800000 baht minimaal 3 maand tevoren op je Thaise rekening staan. Vanaf het 2de jaar 2 maanden.
   Of dat een Euro rekening mag zijn met een equivalent van 800000 moet je bij je immigratiekantoor vragen.

   • RonnyLatYa (voorheen RonnyLatPhrao) zegt op

    Onzin.
    Bij de eerste vermenging is 2 maanden voldoende, bij vervolgaanvragen moet het drie maand zijn.

    • RonnyLatYa (voorheen RonnyLatPhrao) zegt op

     Strik gezien zelf 60 dagen bij een eerste aanvraag.

 6. Ger-Korat zegt op

  Als je een FCD in Euro wilt aanhouden voor zoals je hoopt op een gunstiger koers dan kan ik je vertellen dat het ook evenveel kans hebt op een ongunstiger koers. Niemand kan de koers voorspellen en stel dat de koers over een jaar op 33 baht voor een Euro staat dan mag je bij storten op je spaarrekening. Dus accepteer de huidige koers en laat het daar onaangeroerd staat zolang je in Thailand verblijft voor de zekerheid van de toekenning van de jaarlijks verlengingen door Immigration. Beste is dan om meerdere rekeningen te hebben waarvan 1 specifiek voor de verlenging en andere voor dagelijkse betalingen en overige transacties.

 7. Willem zegt op

  Beste Wil.

  Je hebt het iedere keer over 800.000 baht op de bank.
  Maar met je AOW hoef je maar ongeveer 400.000 thb op de bank te hebben. Het AOW deel laat je bevestigen door de Nederlandse ambassade in Bangkok, middels een visumondersteiningbrief (inkomensverklaring) .

  Tegenwoording is het ook mogelijk maandelijkse stortingen te doen vanaf het buitenland naar Thailand.
  Lees nog eens goed de recente berichten na. Er is al veel over geschreven.

 8. RonnyLatYa (voorheen RonnyLatPhrao) zegt op

  Ik ga dan wel niet naar CM dus ik hou het dan maar bij de officiële regels voor bankbedrag en de combinatie.

  Ref : Order of the immigration bureau  No. 327/2557  Subject:   Criteria and Conditions for Consideration of an Alien’s Application for a Temporary Stay in the 
  Kingdom of Thailand 

  2.22 In the case of retirement
  …..

  (4) On the filing date, the applicant must have funds deposited in a bank in Thailand of no less than Baht 800,000 for the past three months. For the first year only, the applicant must have proof of a deposit account in which said amount of funds has been maintained for no less than 60 days prior to the filing date: or 

  (5) Must have an annual earning and fluids deposited with a bank totaling no less than Baht 800,0000 as of the filing date. 
  ……

  Het is dus voor een bankbedrag van 800 000 Baht officieel minstens 3 maand op de dag van indienen (filing date). Bij een eerste aanvraag is het minstens 60 dagen.
  Bij de combinatiemethode (bankbedrag en inkomen) wordt er officieel geen periode gevraagd dat het bankbedrag op de rekening moet staat (maar je houdt misschien maar best rekening mee dezelfde periode die voorzien is als bij een bankbedrag van 800 000 Baht.)

  Of Euro rekeningen al dan niet worden aanvaard is een lokale beslissing.

 9. Wil zegt op

  Onmisbaar ben je, Ronny. Veel waardering hoe je bij alle vaker onduidelijke/ onjuiste reacties weer duidelijkheid schept!!!

 10. Wil zegt op

  Ik heb op het thais consulaat in A’dam een non immigrant O gekregen, dat wil ik in CM omzetten naar een jaarvisum. Ik vertrek 1 febr naar CM, ben dus nog 3 dagen in Nederland en ga in CM voor de eerste keer een jaarvisum aanvragen zeg half april

  • RonnyLatYa (voorheen RonnyLatPhrao) zegt op

   Zorg dat de eigenaar je meldt met TM30.
   Volgens de reacties die ik lees zijn ze daar wel strikt op in CM. Dit als bijkomende info.

   Anders moet de aanvraag van die jaarverlenging (geen jaarvisum) zonder problemen verlopen. Zorg dat je bij aankomst voldoende Baht op je rekening zet en nog een visumondersteuningsbrief voor je AOW gedeelte haalt.
   En dan komt dat wel in orde.
   Succes.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website