Beste Lezers,

Ik ga binnenkort weer naar Thailand en naar aanleiding daarvan een hypothetische vraag:

Ik ga een maand op vakantie en al vrij snel kom ik er achter dat ik er nog wel een 3 weken aan vast wil plakken.

Is dit überhaupt mogelijk en waar moet ik dan rekening mee houden qua kosten ten opzichte van vliegtuigmaatschappij en natuurlijk een visum?

Wie heeft hier ervaring mee of kan mij tips geven?

Alvast heel erg bedankt.

Freddie


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Lezersvraag: Wat als ik langer dan gepland in Thailand wil blijven?”

 1. GerrieQ8 zegt op

  @ Freddy, heb dat ook eens aan de hand gehad. Boek een goedkope retourvlucht naar Vientiane en bij terugkomst krijg je weer een visum voor 1 maand. Laos trouwens ook leuk om een rond te kijken en hotels beslist niet duur. Stap eens bij een reisbureau binnen. Laos air een nette firma.

 2. loe zegt op

  Waarom niet van te voren een toeristenvisum van 60 dagen aanvragen in Nederland
  bij de Thaise ambassade of consulaat. Dan ben je in ieder geval gedekt. Dit visum kan
  zelfs IN Thailand met 30 dagen worden verlengd bij immigration.
  Koop een retourticket dat minimaal 3 maanden geldig is en waarvan de terugreis datum
  gratis of voor weinig geld kan worden gewijzigd.

 3. Marcel zegt op

  Beste Freddy,
  Bij mijn weten kun je ook lopend even de grens over hoppen (weekendje Vientane of Maleisia) om zo weer een nieuw stempeltje te krijgen.

 4. loe zegt op

  Als je even de grens over huppelt om een nieuw stempeltje te krijgen, krijg je huppelend maar 15 dagen. Als je met het vliegtuig arriveert, zoals GerrieQ8 zegt, krijg je een 30 dagen
  stempel. Dit is echter geen visa, zoals hij zegt, maar een visa vrije verblijfsstempel.

 5. Lenoir Andre zegt op

  We verblijven momenteel even in buurland Maleisië, Doordat we slechts een visa on arival hadden voor 30 dagen kregen we slechts 7 dagen verlenging voor 1900bath. Beter is dus een tourist visa voor 60 dagen via een ambassade of consulaat dit kan je eventueel met 30 dagen verlengen,
  Een visarun naar bvb Laos kan ook maar ben je wel even onderweg
  Let ook op met mensen die het wel even voor je regelen tegen betaling !
  Grtjs ,)

 6. Robert zegt op

  Geachte Lezer,ik heb een aantal vragen omtrent Visa.het duizelt mij een beetje en ik weet niet wat ik moet doen.Ik woon momenteel in de Dominicaanse Republiek
  Ik ben 63 jaar en heb momenteel een WIA uitkering met aanvullend prepensioen.nu wil gaan verhuizen naar Thailand(heb vele jaren in Honh Kong gewoond)nu wil ik een vlucht nemen rechtsteeks van de Dominicaanse naar Thailand,dat is veel goedkoper ,als eerst naar Nederland en dan naar Thailand en lang niet zo omslachtig.nu zit ik alleen met mijn Visa,hier in de Dominicaanse hebben ze geen Thaise ambassade.ik heb iets gelezen dat je dat ook op de luchthaven in Bangkok kunt regelen.voor mij is het een doolhof en weet werkelijk niet wat ik het beste kan doen.misschien kunt U mij helpen.bij voorbaat hartelijk dank voor de genomen moeite.Met vriendelijke groet R A vd Kaaij

  • Dick van der Lugt zegt op

   @ Robert Lees eerst https://www.thailandblog.nl/expats-en-pensionado/visa/vragen-en-antwoorden-visa/
   Als je daarna nog vragen hebt, stuur dan een mail naar thailandblog. Dan vragen wij de auteur daarop te antwoorden.

 7. RonnyLadPhrao zegt op

  Robert

  Heb je al eens het Thai consulaat gecontacteerd in de Dominicaanse Republiek?

  Thailand Consulate , Dominican Republic

  # 49 Fantino Falco
  Santo Domingo
  Dominican Republic
  Phone:
  +1-809-5417445

 8. Robert zegt op

  Beste Ronny,bedankt voor je reactie.dit is inderdaad de enigste informatie die ik tot mijn beschikking had,echter als je dat nummer belt krijg je te horen dat het nummer gewijzigd is,maar je krijgt geen nieuw nummer.ben inmiddels naar het adres geweest waar het consulaat zat,maar daar weten ze van niets.ik heb ook een mail gestuurd naar de Thaise ambassade in Den-Haag,daar kreeg ik als antwoord dat ze geen ambassade cq consulaat hebben in de Dominicaanse Republiek.misschien heb jij een idee? alvast bedankt! Met vriendelijke groet Robert

 9. RonnyLadPhrao zegt op

  Beste Robert,

  Toch raar dat een plaats die vermeld staat als Consulaat van Thailand je geen degelijk advies kan geven. Het is misschien oude informatie dat op het net stond. Het zij zo maar daarmee ben je natuurlijk niet geholpen.

  Algemeen komt het er op neer dat u dus een visum zal moeten halen in een Thaise Ambassade die gevestigd is in een ander land.
  In dat geval geeft BZ van Thailand de raad om die Thaise Ambassade/Consulaat op voorhand te contacteren en te vragen of zij het gevraagde visum kunnen afleveren.
  Normaal is dit geen probleem voor de klassieke visums zoals Toerist of Non-Immigrant “O”, maar je kan dus best eerst contact opnemen

  Ook toch iets over het ticket, want van belang.
  Indien u zonder visum gaat vertrekken met een enkel ticket, dient u er zich van te verzekeren dat de vliegtuigmaatschappij van uw keuze, wel zal aanvaarden dat u gaat vertrekken zonder visum en u dus geen bewijs hebt dat u binnen 30 dagen Thailand gaat verlaten. Controleer dit goed en vraag bevestiging per mail indien dit geen probleem zodat u een bewijs hebt.
  Een andere oplossing is een retourticket bestellen. Het prijsverschil is dikwijls niet zo groot, of boek een goedkope aansluitende vlucht vanuit Thailand naar een buurland van Thailand. Komt je misschien later nog van pas in “Mogelijkheid 2”.
  Let wel dat het retourticket of aansluitende vlucht binnen de 30 dagen van uw aankomst vallen.

  Denk er ook aan dat, wanneer u in een ander land dan uw thuisland, een visum gaat aanvragen, u mogelijk enkele dagen zonder paspoort rondloopt. Vraag in dat geval zeker een bewijs dat u uw paspoort voor die reden moest achterlaten en neem zeker een copie van uw paspoort.

  Mogelijkheid 1
  U gaat voor vertrek een visum voor Thailand halen in een ander land.
  Veel keus heb je niet dus ik denk dan vooral aan de U.S.
  Ik zou eerst wel, zoals eerder aangeraden, de ambassade in de US contacteren. (Tel/Mail)
  Ze kunnen u misschien zeggen waar mensen die in de Dominicaanse verblijven, terecht kunnen voor een visum aanvraag voor Thailand zonder dat ze persoonlijk naar de US moeten komen, of welke procedure zij dienen te volgen. De Thaise ambassade in de US heeft, denk ik , die volledige regio onder zijn bevoegdheid. Het kan dus zijn dat ze voor zulke zaken, gezien het grote oppervlak wat ze moeten bedienen, samenwerken met een Ambassade/consulaat van een ander land dat wel vertegenwoordigd is in de Dominicaanse. Hier kan u dan uw aanvraag binnenbrengen. Deze sturen die aanvraag dan via hun diplomatieke post naar de Thaise ambassade in de US. Nadien wordt het weer terug gestuurd naar die Ambassade/Consulaat waar u het dan weer kan ophalen. Zo hoeft u misschien niet persoonlijk naar de US.
  Indien u contact maakt met de Thaise Ambassade in de US, zeg hun dan wel dat u Nederlander bent, in de Dominicaanse verblijft en een Non-Immigrant “O”visum wil. Vraag hoe lang dit kan duren , of je in afwachting al de aanvraag per post/mail kan versturen (dit indien je persoonlijk naar de US gaat en doe het wel aangetekend en maak wel een kopie) en welke documenten ze van u verlangen (normaal zijn dit de documenten die al in het visum artikel zijn beschreven ), of er eventueel een verklaring van inkomsten moet bijzijn (Nederlandse ambassade) en ik vermoed dat alles wel in het Engels zal moeten.
  Een Toerist visa kan je natuurlijk ook aanvragen als basis van je verblijf. Minder bewijsstukken nodig en je kan dat in Thailand meestal zonder problemen laten omzetten in een Non-Immigrant “O”.
  Indien je het visum bekomt, is het natuurlijk ook geen probleem meer voor je vliegtuigticket want dan heb je een visum en hoef je daar geen rekening mee te houden.
  Is allemaal wel een geloop, en misschien gevlieg naar de US, wat ook wel zijn prijs zal hebben.

  Mogelijkheid 2
  U vertrekt naar Thailand en komt binnen op basis van Visa vrijstelling. Als Nederlander komt u hiervoor in aanmerking zoals u reeds kon lezen in het visum artikel.
  Hier moet u wel opletten met de vliegtuigmaatschappij en indien ze je niet aanvaarden zonder visum dan een retourticket of aansluitende vlucht binnen de 30 dagen van aankomst boeken.
  In Thailand krijgt u bij aankomst 30 dagen wat u de tijd geeft om in een buurland een Non-Immigrant “O” of een toerist visum te halen (kan je eventueel die eerder geboekte aansluitende vlucht voor gebruiken). Deze laatste kan u dan in principe ook weer laten omzetten in een Non-Immigrant “O” in Thailand.
  Normaal kan je deze visums aanvragen in vb Laos. Vientiane ligt maar net over de grens dus niet ver. Ook hier, indien u zeker wenst te zijn, altijd eerst contact nemen met deze Ambassade(s) waar u naartoe wenst te gaan maar normaal zou dit geen probleem mogen zijn.
  Thaise Ambassade in Vientiane -Laos
  http://vientiane.thaiembassy.org/vientiane/en/consular/consular_check/
  Thaise ambassade in Phnompenh – Cambodja
  http://www.thaiembassy.org/phnompenh/th/services/1435/21862-VISA-Application.html

  Mogelijkheid 3
  U vliegt van de Dominicaanse naar vb Vietnam. Aan de grens neem je dan een visum voor Vietnam. In Vietnam gaat u naar de Thaise Ambassade en vraagt daar uw visum voor Thailand. Vervolgens vliegt u van Vietnam naar Thailand.
  Thaise Ambassade in Hanoi -Vietnam
  http://www.thaiembassy.org/hanoi/th/services/26656-Working-Hours-Visa-Section.html

  Het spreekt natuurlijk voor zich dat u bij het aanvragen van een Non-Immigrant”O” aan de vereisten moet voldoen en de nodige bewijzen zal moeten voorleggen.

  Om op je vraag te antwoorden of het mogelijk is een visum te krijgen bij aankomst in de luchthaven van Bangkok.
  Ja, je kan een visum in de luchthaven krijgen maar het enige visum dat normaal in de luchthaven wordt uitgereikt is het Visa-On-Arrival.
  Dit visum is enkel bestemd voor reizigers uit bepaalde landen. Dit visum is niet mogelijk voor Nederlanders/Belgen. Het is trouwens van geen nut voor ons want het kost geld en je hebt er maar 15 dagen voor daar waar wij gratis een vrijstelling hebben voor 30 dagen.

  Misschien zijn er nog mogelijkheden die ik uit het oog verlies en zijn er andere bloggers die er wel aan denken maar voorlopig zie ik deze 3 maar als mogelijke oplossing.

  Veel geluk en misschien tot ziens in Thailand

 10. Robert zegt op

  Beste Ronny.bedankt voor je snelle reactie en prima uitleg,het is inderdaad zo dat de USA de belangen van Thailand behartigt in een groot gebied oa de Dominicaanse Republiek.vroeger hadden ze hier een consulaat maar nu niet meer.ik ga inderdaad jouw advies opvolgen,vlieg met Delta Airways naar New York vervolgen naar Tokyo en dan door naar Bangkok ,weinig uren voor de tussenstops en voor 910 US dollar,enkele reis .ik heb info gevraagd en ben zelfs naar het vliegveld gereden om te vragen of dat geen problemen gaf en men gaf mij te kennen:geen enkel probleem.dan ga ik inderdaad in Thailand aan de slag voor mijn Visum,dit alles is volgens mij ook de beste en goedkoopste oplossing.weet jij iets over Cha-Am en Hua Hin te vertellen?dit leek mij op voorhand een goede keus om te gaan wonen.ik ben al een hele tijd niet meer in Thailand geweest en weet dan ook niet of er veel veranderd is.heb je ook nog een advies omtrent de keuze voor het openen van een bankrekening (welke bank ?)en of pinnen geen problemen opleverd.hier in de Dominicaanse word regelmatig je pinpas ingeslikt of komt er geen geld uit de geldautomaat.(word wel afgeschreven).alvast bij voorbaat bedankt voor je inzet.

 11. Mathias zegt op

  Beste Robert. Op de website van Thailandblog ziet u links onderwerpen staan. Open deze en u ziet dan o.a. Hua Hin staan. Hebt u een overzicht van alle Hua Hin postings en de reacties van de lezers op deze postings. Echt alle onderwerpen komen aan bod en u zult er al vast uw voordeel mee kunnen doen.

 12. RonnyLadPhrao zegt op

  Beste Robert,

  We moeten oppassen dat we niet gaan chatten of we krijgen de moderator over ons heen.
  Eigenlijk zijn we ook wat van de oorspronkelijke vraag aan het afwijken.
  Dus snel nog even.

  Ik denk dat het inderdaad ook de beste oplossing is om maar meteen naar Thailand te vliegen en van daar je verblijf te regelen.
  (Trouwens voor het Vietnam verhaal had ik er moeten bijzetten dat je eerst een e-visum moet aanvragen via internet en aan de grens kan je dan je visum ophalen maar dat is nu overbodig gezien je rechtstreeks naar Thailand gaat – was dus een onvolledig voorbeeld)

  Hua hin en Cha-am ken ik natuurlijk wel en ben er al enkele keren geweest maar ben er niet echt bekend dus kan ik je niet echt verder helpen.

  Pinnen is in Thailand geen probleem (en er komt meestal ook iets uit 🙂 )
  Mijn persoonlijke ervaring is ook dat het geen enkel probleem is om een rekening te openen (alhoewel ik al wel eens een reactie lees dat dit voor sommige blijkbaar wel een probleem is).
  Zorg wel dat je een bewijs van adres hebt vb huurcontract.

  Over Hua hin/cha-am zijn ar al wat artikel verschenen op TB en ook over bank en pinnen.
  Kijk eens via de zoekfunctie of in de onderwerpen en daar vind je zeker wel antwoorden

  Ik geef je er alvast vier cadeau

  https://www.thailandblog.nl/lezersvraag/appartement-kopen-cha-am/
  https://www.thailandblog.nl/lezersvraag/lezersvraag-huis-huren-hua-hin-voor-twee-maanden/
  https://www.thailandblog.nl/lezersvraag/thaise-bankrekening-openen-welke-bank/
  https://www.thailandblog.nl/lezersvraag/geld-pinnen-thailand/

  Een veilige vlucht gewenst en nog veel plezier in Thailand


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website