Beste lezers,

We willen heel graag een appartement kopen inThailand Cha Am bijvoorbeeld. Heeft iemand tips van een goede instantie in Nederland die ons daarover kan informeren?

We hebben het boek wonen & kopen in Thailand al gekocht waar veel informatie in staat. Maar enige begeleiding vinden we erg prettig.

Bedankt en groeten,

Ingrid


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

14 reacties op “Lezersvraag: Wie kan ons helpen met een appartement kopen in Cha-am?”

 1. cha-am zegt op

  Beste Ingrid,

  Bel in Nederland naar Nora 06-53554625, zij heeft een apartement in Cha-am aan het strand te koop staan,
  Groeten Paul

 2. Wie o wie zegt op

  Moderator: als je iemand vraag je te e-mailen moet je wel je e-mailadres vermelden.

 3. Gaan zaterdag naar Thailand en 20 december naar Cha-am. Hebben daar een studio gehuurd van Nederlander, die daar woont met zijn gezin. (Thaise vrouw en kids).
  info@overwinteren-in-thailand.nl

  Hij woont er al lang en kan jullie zeker van dienst zijn. Succes

 4. top martin zegt op

  Het lijkt mij het beste, zelf op lokatie te gaan kijken bv. ook bij alle makelaars in Cha-Am en vooral in Hua Hin, (waar er meer zijn). In Cha Am wordt net nu geweldig veel gebouwd. Van te voren mag je al het www afstreunen via google en zoeken naar Real Estate + Cha Am (als voorbeeld). Heel vaak weten ook -the securuty- mensen van een object wie er verkopen wil. Van uit bv. Nederland dit op afstand te doen lijkt me niet verstandig. Sucses. top martin

 5. Martin, uiteraard moet je nooit een object op afstand kopen. Maar iemand, die goed bekend is in Cha-am en dan ook nog Nederlander is (geen makelaar!!) en goed ingeburgerd daar, kan je natuurlijk wel behulpzaam zijn en je goede adviezen geven. Als zijn vrouw dan ook nog Thaise is, zou je daar wellicht ook nog heel veel aan kunnen hebben.

  • top martin zegt op

   Hallo Arie+Maria. Waar hebben jullie dat kommentaar van Martin gelesen ?. Ik zie het nergens staan. Ik lees ook nergens waar staat dat je niet van uit Nederland zou kopen.

   Een van de grootste problemen in de bouw in Thailand is de slechte buiten muur isolatie. Dunne stenen meestal van rode klei, inplaats van bv. gas beton (Ytong of Q-Block). Met rode klei (prima akkumulator) betaal je je arm aan airco kosten. En die zullen in de toekomst gaan stijgen (Verhoging E-Kosten). Ook ik heb me bezig gehouden met de koop van een nieuw bouw flat. Op mijn vraag naar inkijk in het bestek heb ik nooit een bevredigend antwoord gekregen. Ik ben op tientallen bouw projekten geweest en gezien waarmee en hoe gebouwd wordt.
   Ik heb toen besloten zelf te bouwen. Uit eindelijk is het ook goedkoper. Steeds jaarlijks verhoogde kosten vallen dan weg bv. security, die s’nachts slaapt, pool schoon maken 3x week, wat je maar 1x echt ziet, de tuin bij houden met 10 man, waarbij je amper 3 kunt ontdekken en ga zo maar door. No thanks. En als je dan probeerd je verhaal te halen, loop je tegen een Thaise muur. Je kunt 100% niets doen-behalve dan je flat weer verkopen. Als je dan toch een flat wilt kopen, koop dan 2. hands. Dan kun je aan andere eigenaren vragen of het service management goed zijn best doet. Maar vraag dan niet aan een Thai, want die vind (bijna) alle goed. top martin

 6. Ingrid zegt op

  Bedankt voor de reacties. We willen vanuit Nederland kijken naar wat de mogelijkheden, voorwaarden, kosten enz zijn en of iemand ons daarover kan informeren. Wat moeten we allemaal geregeld hebben voor we een huis kopen in Thailand. In alle boeken en sites vind je veel informatie maar dan raak je ook de kluts een beetje kwijt vanwege te veel info wat enigzins van elkaar afwijkt. En als we daar een helder beeld over hebben gaan we richting Thailand voor concrete plannen. We gaan er jaarlijks op vakantie. .

 7. Rene zegt op

  Sansiri is een goed bekend staande bouwonderneming welke op dit moment nieuwe appartementen in Cha-am bouwt. Op hun website Sansiri.com kan je meer info verkrijgen.

 8. top martin zegt op

  Hallo Ingrid. je mag mij (ons) benaderen op mabe@O2mail.de. Wij zijn een groep van architekten en ingenieurs die in Thailand wonen. Feel free to ask us. top martin

 9. Renévan zegt op

  Ik woon op Koh Samui en heb daar 6 jaar geleden een Condominium gekocht, hier wat tips waar jullie misschien wat aan hebben. Ik heb de condo gekocht terwijl het nog in aanbouw was, iets wat ik nu nooit meer zou doen. Je weet nooit of het wordt afgebouwd, zo niet dan ben je al je aanbetalingen kwijt. En als het wordt afgebouwd ziet het er dan uit zoals op de tekening. Niet meer dan 49% mag in buitenlandse handen zijn. Bij meer dan 49% buitenlanders zal een makelaar doorgaans vertellen dat je ook een company kan oprichten. Buiten de rompslomp moet je ieder jaar een accountants rapport op laten maken en belasting betalen. Ik zou dat in ieder geval niet doen. De overdracht kosten (ongeveer 6%) gaan of over de taxatie waarde of over de aankoop waarde. Het gaat over het hoogste bedrag. Er is geen standaard contract over wie wat betaald, dit is dus een punt van onderhandelen. Het aankoop berag moet afkomstig zijn uit het buitenland. Ben er ook zeker van dat de verkopende partij de eigenaar is. Ik heb zelf het een en ander laten regelen door een advocaten kantoor. Ik had gekozen voor een kantoor met buiten Samui ook vestigingen in Bangkok en Chiangmai. Dat geeft me toch wat meer zekerheid dan een klein kantoortje met een medewerker. Makelaar kantoren werken ook anders dan in Nederland, een te verkopen object kan wel te koop staan bij tien makelaars. Ze worden pas betaald nadat een object verkocht is.

  • Renévan zegt op

   Hier nog een kleine aanvulling. Informeer ook naar de service kosten en de kosten voor het sinkfund. 25 of 50 Thb per vierkante meter maakt nogal een verschil. Informeer ook naar de vereniging van eigenaren. Net zoals in Nederland moet die er zijn. Ieder jaar moet er een jaarvergadering zijn, hierin moet de manager van het complex een accountants verklaring overleggen van de inkomsten en uitgaven over het afgelopen jaar. Nieuwe leden en voorzitter kunnen gekozen worden. Eventueel kan besloten worden een nieuwe manager aan te stellen etc. Ik weet dat hier nogal eens de hand mee wordt gelicht, de manager heeft dan vrijspel met de uitgaven. Bijvoorbeeld 3 bewakers op de loonlijst terwijl er maar 2 zijn etc.etc. In bijna alle complexen wordt verhuurd, mochten jullie een keus gemaakt hebben huur dan eerst voor een aantal maanden, het kon wel eens tegenvallen. Mochten jullie nog wat willen weten rvanbroekhuizen7@hotmail.com. Ik vind Samui veel meer Thais dan Hua Hin en Cha Am maar dat is persoonlijk. Ondanks dat we hier toch prima wonen wil mijn vrouw terug naar Chiangmai waar ze vandaan komt. Dus condo staat te koop.

 10. Apartement aant strand zegt op

  Hallo Ingrid,

  ook ik weet nog wel enkele objecten in Cha am op een goede locatie. Het apartement dat Paul noemde is zeker het bekijken waard. Aan het strand en zeer centraal gelegen.
  je kunt me mailen op chaamkrk@hotmail.com
  Mijn Thaise vriendin woont direct naast dit object en wil je vast wel verder helpen, is een goede vriendin van Nora.
  Met vriendelijke groet.

  • Apartement aant strand zegt op

   Helaas zie ik dat ik een foutje in mijn email adres heb geschreven, het moet zijn :
   chaamkrk@gmail.com
   Ik heb vandaag even met haar gebeld en ze gaat morgen een paar fotos nemen , dus als je interresse hebt, hoor ik het wel.
   groetjes

 11. steven zegt op

  http://www.bangkokpost.com/news/local/367346/sansiri-faces-heat-over-shoddy-wall-construction
  Hier een beetje leesvoer over de activiteiten van het bedrijf sansiri in Thailand.
  Aan de vraagsteller let heel goed op want er zijn veel charlatans actief in Thailand in de immo sector waaronder veel buitenlanders en u zal hieromtrent geen goede info krijgen op dit blog informeer u zeer goed inverband met valkuilen over het aankopen van eigendom in Thailand .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website