Beste lezers,

Ik overweeg een Thaise bankrekening te openen gezien ik het beu ben telkens 150 tot 180 baht te betalen of een goede exchange rate te vinden.

Ik las al een artikel over dit onderwerp op Thailandblog maar wellicht hebben jullie specifieke tips? Welke bank is aan te raden?

Ik vertrouw erop dat er bruikbare antwoorden zullen komen.

Vriendelijke groet en bij voorbaat dank!

Thomas


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

27 reacties op “Lezersvraag: Thaise bankrekening openen – welke bank raden jullie aan?”

 1. GerrieQ8 zegt op

  Ik heb 2 rekeningen bij Bangkok Bank. 1 in Bangkok en 1 in Chum Pae. Nog nooit problemen gehad. Zou BAAC afraden, omdat deze het rijsthypotheeksysteem moeten voorfinancieren en nu al geen geld meer hebben.

 2. Geert zegt op

  Ik gebruik al 15 jaar Kasikornbank dat was vroeger Thai Farmer bank, 200 baht per jaar voor het spaarboekje-rekening en voor de visa link kaart en gratis internetbanking, per bewerking internationaal uit Belgie naar Thailand betaal ik 25 baht kosten op online registratie… interest om de zes maanden op de rekening, afhaling gratis in Kasikornterminals en tot 200.000 baht per dag in pakjes van 20.000 baht voor zover er op je rekening geld staat. Mogelijkheid geld af te halen buiten Thailand mits kosten maar die zie je direct online in je internetbanking op pc… autoverzekering in Thailand ook via Kasikornbank en veel kortingen op vertoon van je bankkaart bvb in cinema’s in Thailand, de moeite waard…

  • Bob zegt op

   Hoi Geert,

   Ik ben ook van plan een bankrekening te openen in Thailand doch verblijf daar maar af en toe (ongeveer 2 x per jaar een maand of 6 weken).
   Is het dan wel mogelijk om in Thailand een bankrekening te openen als ik er niet permanent verblijf en ook geen vast adres heb daar?

   • Geert zegt op

    Bob,

    Sommige banken vereisen een attest van immigration office dat je er verblijft, dit attest van woonst in Thailand is te verkrijgen op Immigration bvb in Pattaya Jom Tien immigration op voorlegging van een hotel rekening, naamkaartje hotel, elektriciteitsrekening op je naam, eender welk stuk dat toont dat je er op dat moment verblijft… er wordt nooit post opgezonden… ook niet naar Thais, je hebt daarvoor je spaarboekje om je stand te zien en je internetbanking…
    Andere banken geven graag een rekening en kaart zonder enig adresattest van immigration, gewoon je hotelrekening meenemen… beschik je over een Thais rijbewijs dan krijg je zeker een rekening zonder attest… wel je reispas nodig uiteraard…

  • marc zegt op

   ik heb ook een rekening bij deze bank en geld afhalen is enkel gratis in de provincie waar de rekening is geopend anders denk 20B per afhaling en als er geen beweging op de rekening is gedurende een aantal maanden ook 50B per maand eraf….aja als je geld op de rekening zet raar maar waar ook 50B…..

 3. Jörg zegt op

  Ik woon in Nederland, maar heb wel een bankrekening in Thailand, bij Kasikorn net als Geert hierboven. Openen van een rekening was daar in ieder geval geen probleem, ondanks dat ik niet in Thailand woon. Ik maak vanaf mijn Nederlandse bank geld over naar Kasikorn, dat gaat prima. Ik heb alleen geen zicht op de transactiekosten. In Nederland betaal ik 5 euro extra aan mijn Nederlandse bank en een dag later staat het er bij Kasikorn op, maar tegen een iets slechtere koers. Neemt niet weg dat het op die manier voordeliger is om in Thailand te pinnen en geld over te maken naar familie. Kosten zoals hierboven beschreven kloppen volgens mij wel aardig, heb mij er nooit echt in verdiept.

 4. Peter Yai zegt op

  Ook ik ben zeer te spreken over de kasicorn Bank
  vrolijke groetjes Oeter Yai

 5. Pat zegt op

  Dit onderwerp interesseert mij heel erg en tegelijk moet ik dan ook steeds diep zuchten, simpelweg omdat ik er gewoonweg niet in slaag om een bankrekening te openen….

  Als je er niet woont en of een zaak of werk hebt, dan kan je geen rekening openen.
  Het hebben van huurinkomsten is voor de Thai blijkbaar geen valabele reden voor het openen van een bankrekening.

  Spijtig!

  • Jörg zegt op

   Weet niet of het inmiddels veranderd is, maar ik kon eenvoudig een bankrekening openen bij Kasikorn. Ze hadden inderdaad wel een adres nodig, daarvoor het werkadres van mijn vriendin doorgegeven.

  • marc zegt op

   je hebt een thais adres nodig, vriend(in) of zo, een ex-collega is getrouwd met een thaise en we zijn samen een keer op reis geweest, naar de bank en met haar paspoort een rekening kunnen openen wel op mijn naam, de bank heeft een thais adres nodig

  • LOUISE zegt op

   Hi Pat,

   Heb je geen thaise vrienden/kennissen die met je mee naar de bank gaan en dat voor je regelen??
   Wij wonen hier nu bijna 7 jaar, maar hebben ruim 15 jaar een bankrekening.

   LOUISE

 6. Gerard zegt op

  Net als ik doen… overal een rekening openen. Kun je altijd gebruik maken van iedere bank promotie. Overigens is Krungsri Bank het meest ideaal met internetbankieren. Kunt overal direct naar overmaken zonder eerst rekeningen in je systeem te moeten plaatsen en goedkeuren. Succes!

 7. jacob abbink zegt op

  Bangkok bank is aan te raden,heb deze al enkele jaren,maken ook geen problemen met
  het openen,al moet ik er bij vertellen wel in het bezit te zijn van een zgn geel boek.
  opnemen via ATM bij een Bangkok bank is kosteloos,andere banken 20 bath.

  • Hans K zegt op

   Ik heb de Bangkok en de SGB, ik had in zoverre problemen met de Bangkokbank dat het internetbankieren bij hen niet lukte om dat ze de verzendcode per sms toestuurden.

   Dat ging in Thailand prima, maar in Nederland natuurlijk niet, ook kan ik niet pinnen in nederland met het Bangkokpasje, van de SGB weet ik het niet, die heeft mijn vriendin daaro.

   Goeie vraag aan andere lezers, welk pasje van thaise bank doet het in Nederlandse geldautomaten.

 8. Eugenio zegt op

  Als je geld overmaakt naar een bankrekening In Thailand bepaald jouw Thaise bank de wisselkoers. Jouw euro’s worden daar omgezet in Thaise baht. Als je tevreden bent met die berekende wisselkoers (je vertrouwt jou Thaise bank), dan neem je een Thaise bankrekening.
  Ik ga altijd naar een AEON vestiging en pin het maximum: 20,000 baht . Daar berekenen ze namelijk (tot nu toe) geen 150 baht. Je neemt je geld in baht op en in Nederland bepaald jouw Nederlandse bank de wisselkoers in euros. De wisselkoers wordt niet bepaald door de Thaise banken als je in baht geld opneemt.
  AEON vestigingen zijn overal in Thailand te vinden, maar je moet wel van te voren de locatie opzoeken, want er zijn er niet zoveel.
  Hierbij de internet pagina die je kunt raadplegen als je een AEON ATM zoekt.

  http://www.aeon.co.th/aeon/af/aeon/unsec/custSrv/loc/loc.do?channelId=-8753&selectedChannels=-8753&locType=1&lang=en

 9. Henk J zegt op

  Dit item is kortgeleden ook al aan de orde geweest.
  De Kasikorn is het meest soepele voor het openen van een bankrekening.
  Ze vragen geen verblijfsvergunning of iets van dien aard.
  Met een paspoort en een adres van verblijf openen ze direkt een rekening.
  Je krijgt je pasje direkt mee.
  Tevens kun je internetbankieren direkt regelen aan dezelfde balie.
  Wil je bankieren via de app op je smartphone dan heb je een thais nummer nodig welke gekoppeld is aan je telefoon en nummer.
  Wijzig je van telefoon of nummer dan even terug naar de ATM waar je dit direkt zelf kunt regelen.
  Ik heb geprobeerd bij andere banken maar die vragen een verblijfs- of werkvergunning.
  Ook al verblijf je dus maar per jaar een aantal weken in Thailand dan is het aantrekkelijk om een rekening te openen.
  Je bent dan af van het gedoe om steeds 180 thb te betalen en je hoeft niet met enorme bedragen cash rond te lopen.

  In geval van diefstal van je pasje kun je direkt naar de Kasikorn gaan en je krijgt een nieuwe mee tegen betaling van 200 thb.
  Je Nederlandse pasjes kun je dus opbergen op een safe plek. Worden die nl gestolen dan ben je verder van huis, bv de ING blokkeert wel je gestolen pasjes maar de nieuwe worden naar je Nederlandse huisadres gestuurd. Oftewel je hebt geen mogelijkheid meer om geld op te nemen, Je kunt wel eenvoudig overboeken van ING naar Kasikorn.

 10. janbeute zegt op

  Jantje heeft er vele .
  Thai militaire bank een zeer goede bank voor mij vriendelijk en behulpzaam personeel , daar waar ik woon althans .
  Bank of Ayuthaya of in thais Krungsri , van af begin dat ik hier woon mijn home bank .
  Heb daar ook een FCD account , gemakkelijk en voordelig om geld van Hollandse banken in Euro over te boeken .
  Kun je Euro omwisselen in THB wanneer je wilt als de koers na jou inziens goed is .
  Tanachart bank , niet zo een bekende bank , maar daar heb ik ook heel veel positieve ervaringen mee .
  Heb er nog een paar , de meesten zijn alle goed .
  Soms enkele verschillen , wat betreft registratie ed .
  Rekening openen bij al deze banken was voor mij geen enkel probleem .
  Paspoort laten zien .
  Je verblijfs vergunning laten zien voor mij op retirement .
  Het gele huisboekje laten zien , dus aan kunnen tonen de plek waar je woont of verblijft en je hebt geen enkel probleem om een bankrekening te openen in Thailand .
  Oh ja , je moet wel geld storten natuurlijk .
  Spaar rekeningen , Depositos met een hogere rente dan in Holland .
  Openen no problem .
  Heb twee ATM cards en ook dat werkt perfekt .
  Maar kijk uit voor skimmers , heb gisteren hier al iets over geplaatst , maar werdt helaas weer niet gepubliceerd in dit weblog .

  Groetjes Jantje .

 11. wimol zegt op

  Ik heb al geruime tijd een rekening bij Kasikorn en vroeger stuurde ik geld uit belgie via Kasikorn,maar de laatste overschrijvingen was de koers minder dan bij afname via AEON.
  Dus gaan praten met de verantwoordelijke van het kantoor,die wist te zeggen dat de kosten gestegen waren en verder geen verklaring.Dus voortaan haal geld af via atm van AEON zonder kosten.Verder geen klachten van kasikorn en voor spaarders geven ze ong.3% net zonder kosten.Heb eenmaal geld afgehaald in belgie met de visa van kasikorn, uit nieuwsgierigheid en de koers was aanvaardbaar.

 12. Koge zegt op

  Ik heb de Kasikorn bank , is prima. Ik ben Nederlander en ca 3 maanden per jaar in thailand

 13. dick zegt op

  Hallo, ik heb een rekening bij krungthaibank en woon in nederland , kan internetbankieren zonder problemen . Ook met aanvragen geen probleem . Ook heb ik een rekening bij siam commercial bank , aangevraagd in ko chang zonder problemen.
  Ik heb ze al een aantal jaren . Je moet even een adres hebben evt van een vriend .
  Post krijg je niet van de bank.
  Volgens mij zijn de meeste banken ok hoor.
  Gr Dick

  • Freddie zegt op

   Dag Dick,
   mag ik vragen hoe je het doet met internetbankieren, als jij in Nederland verblijft? Hoe ontvang je de codes om geld over te maken bv. Via internet of gebruik jij een app van de bank

   • Jörg zegt op

    Weet niet hoe dat bij krungthaibank gaat, maar bij Kasikorn gaat het via sms’jes. Combinatie van pc/laptop en mobiele telefoon dus, maar ik heb geen app. Log gewoon in via de browser.

    Als ik een transactie wil uitvoeren dan staat er een code van een aantal letters in beeld, dan krijg ik een sms’je met diezelfde letters en een cijfercode (je moet dus even kijken of die letters hetzelfde zijn). Die cijfercode moet ik dan weer invoeren. Deze sms’jes ontvang ik gewoon in Nederland op mij Thaise mobiele nummer. Moet alleen in de gaten houden om op tijd op te waarderen, zodat het nummer niet vervalt. Maar dat kan ook via dezelfde Kasikorn bank.

 14. dick zegt op

  Hallo Freddie
  Ik ben bij de bank geweest om het aan te vragen en heb toen een code gemaakt , deze kun je veranderen als je inlogt .Dus gewoon een goede code maken en vrij regelmatig even veranderen. Heel simpel .
  Ik kan vanuit nederland geld op de rekening storten en dan gewoon in thailand betalingen doen .of pinnen . Alleen als ik buiten de provincie pin kost het 20 baht per opname.
  Gr Dick

 15. Geert zegt op

  als de bank een adres eist ga dan naar Immigration office en doe een aanvraag: vul het doc in: “application form for resident certificate in Thailand” en duid aan dat het is voor het openen van een rekening, er is keuze uit aankoop moto, aankoop auto, Thai rijbewijs en ook BANK… ik zeg wel ALS de bank een adres nodig heeft… Voor deze aanvraag bij de immigration heb je je bewijs van woonst nodig en dat is dan je huidig adres in je hotel bvb, neem je factuur mee… Neem ook drie pasfoto’s en je geldbeugel mee want dit is niet gratis en kan tot twee dagen in beslag nemen…

 16. Cornelis zegt op

  In dat geval kun je mogelijk dat hotel ook gewoon als ‘adres’ opgeven bij de bank? Lijkt me veel onnodige moeite te schelen……….

 17. Henni Kempers zegt op

  Ik heb ook een Kasikorn bankrekeniong en liep tegen ehet probleem op om vanuit Nederland internet bankieren te gebruiken. In Thailand via sms je code ontvangen.
  Hier in Nederland kan je dat doen via een tweede pincode. Even aanvragen bioj de bank en klaar is Henni. ca 10 karakters.
  Werkt goed en ook geen grote kosten, overmaken buiten de provincie ca 20 bath.
  Succes.
  Henni

 18. Pat zegt op

  Dit heb ik nooit geprobeerd, waarschijnlijk omdat ik financiële zaken niet zo graag link met mijn privé leven…

  Toch ga ik het bij mijn volgende bezoek eens proberen.

  Bedank, Louise.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website