Ik maak maandelijks geld over naar mijn vriendin met Transferwise. Meestal gaat dat razendsnel. Soms al binnen 15 minuten. De laatste tijd merkte ik dat het grotere bedragen langer duurt. Soms een dag en een enkele keer twee dagen.

Lees verder…

Heeft u ervaring met de dekking van verzekeringen voor zover het COVID betreft? Is het beter om een (duurdere) lokale verzekering af te sluiten die voor de rest van de kosten wat minder dekking heeft?

Lees verder…

Ik zou graag een Thais rijbewijs bekomen en ik zoek naar tips of ervaringen hoe ik dat het best kan regelen. Laat ik eerst mijn omstandigheden uiteenzetten. Ik ben net gepensioneerd, ben een paar maanden geleden op basis van getrouwd zijn met een Thaise Thailand binnengekomen en heb de verblijfsperiode zojuist verlengd tot februari 2021 (op basis van retirement). Ik ben eigenaar van een condo in ChiangRai. Op dit moment rij ik in een auto op basis van een internationaal rijbewijs.

Lees verder…

Lezersvraag: Auto kopen, moet ik belasting betalen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
1 maart 2021

Na 2,5 jaar wonen in Thailand wil ik een nieuwe auto aanschaffen. Als ik het geld overmaak naar mijn bank, moet ik dan hierover verantwoording afleggen of belasting betalen? Is het dan niet beter om het volle bedrag via Transferwise gelijk naar de autodealer over te maken?

Lees verder…

Helaas is de school in Pattaya waar men Nederlands kan leren vanwege ziekte van de eigenaar gesloten. Mijn vriendin heeft momenteel haar 3e examen leesvaardigheid niet behaald. Is er iemand in Pattaya die mijn vriendin in de ochtenduren van 10:00-12:00 uur kan helpen met het onderdeel leesvaardigheid? Hiermede kan voorkomen worden dat zij naar Bangkok moet reizen naar de Nederlandse school.

Lees verder…

Lezersvraag: Werken eieren wondhelend?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
28 februari 2021

Draagt het eten van eieren bij tot de heling van een ontstoken wonde zoals mijn behandelende Thaise arts beweert?

Lees verder…

Onlangs is verzekeringsmaatschappij Conservatrix failliet gegaan. Zijn er in Thailand ook gedupeerden die zijn uitgeschreven in Nederland? Hebben we dan nog recht op een uitkering van de levensverzekering?

Lees verder…

Lezersvraag: Wat kost een koe in Isaan?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
27 februari 2021

Is er iemand bekend met de prijs van een koe. Familie in de Isaan wil een koe kopen en vraagt daarvoor om geld. Maar ik heb geen idee wat een koe zou mogen kosten?

Lees verder…

Ik heb een vraag mbt transport van een flinke verhuisdoos met persoonlijke eigendommen, kleding en huisgerei naar mijn adres in Thailand. Daar die niet meer meekon met de container zoek ik een transportbedrijfje, waar dan ook in Nederland, die dat voor mij kan verzorgen.

Lees verder…

Mijn vrouw is naar Thailand afgereisd om haar 17 jarige dochter op te halen, ze heeft 2 weken in quarantaine gezeten in Bangkok. Op 4 maart is het de bedoeling dat ze met haar dochter terugkomt, ze heeft een afspraak staan in het ziekenhuis om een fit to fly test te doen. Ik begreep dat Thailand een veilig land is en er eigenlijk geen test nodig is om terug te keren.

Lees verder…

Waarvoor is dit vaartuig bedoeld?

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
25 februari 2021

Onlangs kwam over zee een sleepboot met aanhang langs. Mijn vraag aan de deskundigen is waarvoor wordt deze boot met hoge opbouw voor gebruikt. Worden boringen verricht?

Lees verder…

Lezersvraag: Nieuwe Samsung airco heeft geen waterafvoer

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
24 februari 2021

Ik heb meerdere airco’s in mijn huis, maar nu heb ik een nieuwe in de slaapkamer met de de hele set buiten zoals normaal. Maar bij deze Samsung valt mij op dat er geen pijpje voor de waterafvoer is? Is dit iets nieuws, of betreft dit een installatie fout?

Lees verder…

Tot op heden zijn er enkel essentiële reizen vanuit en naar België toegestaan. Ik zou graag vanuit België mijn partner in Thailand bezoeken. Dat kan want dit is dus een essentiële reis. Zijn er al mensen op die manier vanuit België naar Thailand kunnen vertrekken? Moet je bepaalde bewijzen voorleggen van je relatie als je een visum in Brussel of Antwerpen gaat aanvragen? Of vragen ze helemaal niks?

Lees verder…

Lezersvraag: Legaliseren van handtekeningen

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
23 februari 2021

Volgens de website https://www.nederlandwereldwijd.nl/ moet je eerste het Engelstalige document laten legaliseren bij het ministerie van buitenlandse zaken van Thailand. Alvorens je met dat document naar de Nederlandse ambassade in Bangkok gaat. Kan iemand mij vertellen wat het adres is van het dependance in Ubon Ratchathani en of je daar zomaar kunt binnen lopen of moet je eerst een afspraak maken (net zoals bij de Nederlandse ambassade)?

Lees verder…

Kan mij iemand een betaalbare firma aanbevelen voor een verhuis van Belgie naar Thailand (Chiang Mai)?

Lees verder…

Doel van mijn vraag is om informatie van forumlezers te krijgen om meer inzichten te krijgen hoe ik e.e.a. zou kunnen regelen voordat we naar instanties of advocaat gaan. Wellicht dat er forum lezers in een vergelijkbare situatie hebben verkeerd?

Lees verder…

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website