Horoscopen

Door Johnny BG
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: , ,
2 januari 2023

(Redactionele bronvermelding: Bigc Studio / Shutterstock.com)

Wat mogen we ons toch gelukkig prijzen om het jaar 2023 in te kunnen luiden en iedereen zal het op een andere manier beleven na wat er allemaal in 2022 heeft plaats gevonden. Niet dat alle ellende ineens ophoudt, maar het zijn zo van die datums waarbij je jezelf bijvoorbeeld de vraag stelt of er in de persoonlijke sfeer iets moet veranderen of als volk hopen dat een zinloze oorlog eens een keer ophoudt.

Het is ook weer een periode dat er voorspellingen worden gegeven. www.horoscoop.nl stelt “De mens is van nature nieuwsgierig aangelegd, we willen immers altijd weten wat de toekomst ons brengt en hoe gebeurtenissen uit het verleden te verklaren zijn.” Soms denk ik weleens dat de mensheid best weleens op een andere manier nieuwsgierig mag worden en niet altijd een gewoontedier moet willen blijven. Aan de andere kant is dat misschien wel erg rustgevend om niet al te nieuwsgierig te zijn en dan moet je dat ook kunnen accepteren. Altijd de toekomst willen weten is dan ook weer zoiets. Wil iemand echt weten dat ie mogelijk over een week het loodje legt omdat een andere weggebruiker iets te onnozel was? Uiteindelijk blijven het voorspellingen en de toekomst zal het allemaal uitwijzen.

Hoe zaken uit het verleden te verklaren zijn vind ik dan weer wel interessant. Je kan van die algemene kenmerken per sterrenbeeld op internet vinden en dan lijkt het best wel aardig te kloppen voor het gezin waar ik deel uit maakte. En dan wordt het gevaarlijk. Wil je lezen wat je wilt lezen of zit er een kern van waarheid in?

“Curiosity killed the cat” is een bekend gezegde maar volgens internet hoort daar ook nog ” but satisfaction brought it back” bij.

Net zoals de overgrote meerderheid laat ik het in het midden. De ultieme wijsheid heeft niemand in pacht zegt de atheïst en ondanks dat men in Thailand bijna verplicht boeddhist bij geboorte is zijn vele gewoon in het leven atheïst. Als het moet dan kan het geen kwaad om aan een ritueel mee te doen, maar in feite zijn het allemaal vrije vogels. Ook deze vrije vogels hebben behoefte aan iets als een horoscoop.

De kick om te zien hoe het dit jaar misschien voor je uitgestippeld is. Vanuit het gezichtsveld van de westerling geldt dan de westerse astrologie, maar hoe dom het ook mag zijn, kwam ik erachter dat de standaard in Thailand zowel de westerse als de hindoe kalender kan zijn. Lung Jan kan het waarschijnlijk beter verklaren maar het lijkt erop dat Thais een mix zijn van Chinezen en Indiërs en westerlingen Zuid-Rusland die liever naar het westen trokken en beide hebben hun eigen wijsheid verder ontwikkeld waar in het midden gelaten mag worden welke wijsheid de beste is.Het verschil tussen de westerse en hindoe horoscoop is een maand dus dat geeft een mooie marge. Dan schijnt het westen zich te richten op de zon en de hindoe op de maan. Twee voorspellingen dus er zit altijd wel iets bij wat goed stemt en daar gaat het om. Je kan ook afvragen of het nog wel een waarde heeft. Maar ja, zonder een leuk vooruitzicht is het leven ook niet altijd leuk en leef verder in de toekomstige droom.

Ik heb wel een zekerheidje voor 2023.

Zolang ik er ben zal de blogrechter bepalen welke on(zin) dit blog kan bereiken met daarbij weer gezonde discussies die laten zien waar eenieder voor staat. En hopelijk is dit ook van toepassing op de andere blog familieleden. Niets is slecht bedoeld slechts een weergave van een periode in het leven op dat moment wat eenieder beleefd.

Daarnaast ook een zekerheid die in 2023 voor de mensen die een leuke magie willen opvoeren.

  • Neem bord, lepel, glas in willekeurige volgorde.
  • Verwissel lepel met voorwerp links – kan je niet verplaatsen laat het staan
  • Verwissel glas met voorwerp naar rechts- kan je niet verplaatsen laat staan
  • Verwissel bord met voorwerp links – kan je het niet verplaatsen laat staan
  • 100% dat het glas aan de rechterkant staat

Ik wens eenieder een goed en vooral gezond en probleemloos 2023.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website