Zo vader, zo zoon in Pattaya

Door Gringo
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: , , ,
18 juni 2017

Vandaag is het weer Vaderdag in Nederland en vele andere landen, echter niet in Thailand, want hier geldt de verjaardag van de Koning als Vaderdag, dus 5 december. Hoe dan ook vandaag veel aandacht voor Vaderdag en dan met name voor de verhouding vader-zoon. Het motto is: “Echte vaders willen maar één ding: op vakantie met hun zoon.”

Ik las een verhaal van een vader, die zijn zoon in Schotland wegwijs maakte in de finesses van malt whisky, een andere vader maakte lange fietstochten met zijn zoon naar Duitsland en Rusland en weer een ander reisde met zijn zoon naar Noorwegen om te kanoën.

Allemaal keurige vaders, die actief zijn met hun zoon, maar ik ken twee Engelse vaders, die iets geheel anders met hun zoon deden. Zij namen hun zoon namelijk mee naar Pattaya op vakantie om de jongens in te wijden in het altijd bruisende nachtleven en dat had verstrekkende gevolgen.

Andrew en Peter

Vader Andrew kwam zo’n 15 jaar geleden, na zijn scheiding, voor het eerst naar Pattaya. Hij stortte zich in het nachtleven, leerde een dame kennen en na geruime tijd trouwden ze. Andrew had in Engeland goed geboerd in de vleesindustrie en zocht een mogelijkheid in Pattaya te investeren, Hij en zijn Thaise vrouw begonnen een guesthouse/restaurant en dat werd een redelijk succes.

Na enkele jaren nodigde hij zijn zoon Peter uit voor een vakantie in Thailand. Samen vierden zij feest in Walking Street en omstreken en Peter kreeg goed de smaak te pakken. Hij kwam snel een tweede keer en gezamenlijk werd menig avondje en nacht in allerlei bierbars doorgebracht. Andrew was weliswaar met een Thaise getrouwd, maar dat weerhield hem niet om de gulp af en toe in een andere slaapkamer open te ritsen. Peter lustte er ook wel pap van en versierde menig dame.

Inmiddels zijn beiden wat rustiger geworden. Andrew heeft zijn vrouw en een “mia noi”, Peter heeft een kind bij een Thaise schone, maar woont samen met een ander. Zo wild als in het begin is het niet meer, maar toch gaan zij nog af en toe samen op stap.

Ken en William

Met een enkel verschil is het verhaal van Ken en William identiek. Ken, ook gescheiden, komt ook al vele jaren naar Pattaya om stoom af te blazen van zijn hectisch leven in Engeland als handelaar in tweedehands auto’s. Dat werk levert hem behoorlijk geld op, zodat hij 2 à 3 keer per jaar een maand komt en dan is het nachten doorhalen en niet al te kieskeurig zijn wat de dames betreft.

Ook hij nodigde zijn zoon William uit om een keer samen te gaan. William is uit het goede hout gesneden, want hij adoreert zijn vader. Samen de hort op, samen een dame voor elk uitzoeken en hupsa, feest!

Uiteindelijk ging Ken een relatie aan met een meisje uit de Isaan. Hij kocht een condo en een auto voor haar, zodat Ken een “thuis” had in Pattaya. Zij hadden het goed samen, maar dat wil niet zeggen, dat Ken zich niet regelmatig gedraagt als een koe, die onder het prikkeldraad door op vreemd terrein graast.

William ging nog een stapje verder. Hij trouwde met een Thaise, die daarna met hem in Engeland ging wonen. Zij hebben samen een jongen van inmiddels een jaar of vijf. Hij komt nu wat minder naar Pattaya, maar als hij komt met zijn vader, is het dolle pret voor de dames in vele bierbars, want het woord huwelijkstrouw is ook hem onbekend.

No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Zo vader, zo zoon in Pattaya”

 1. TH.NL zegt op

  Niet iets om trots op te zijn lijkt me.

 2. Sonnyfloyd zegt op

  Na het intro was ik wel benieuwd naar die verstrekkende gevolgen, maar buiten het feit dat beide vaders en zoons het niet te nauw met de huwelijkse trouw nemen en van een avondje stappen incl. de versnaperingen die daarbij horen kan ik deze nergens uit halen…

 3. Jacques zegt op

  Van dit soort verhalen kan je wel een boekwerkje vol schrijven, want er wordt wat aangeklooid. Ik ken ook enige Engelsen die dan wel anders heetten maar niet anders eten. Not my cup of tea if i say so.
  Ik heb niets met dit soort figuren, dragen weinig bij aan de maatschappij en ik blijf er verre van.
  Zo vader zo zoon te triest voor woorden. Zo denk ik erover.

 4. Ron zegt op

  Meer brains in de broek dan onder de hersenpan lijkt me … Maar ja ieder het zijne …

 5. Sir Charles zegt op

  Ach, zo zijn er ook keurige landgenoten wonende ergens in een klein Isaans dorpje bij hun vrouw, die zo nu en dan in hun eentje een weekje naar Pattaya gaan.
  Ze gaan dan daar echt niet heen om alleen wat oude vrienden te ontmoeten om wat bij te kletsen onder het genot van een Singha of een Chang. 😉

 6. John zegt op

  Ik ben een keer met mijn zoon naar Thailand geweest maar dat was voor ons tevens de laatste keer, Niet dat we het niet gezellig vonden, we hebben veel gedaan en lol gehad , maar toen we naar een kleermaker gingen voor wat kleding begonnen zo over mijn vriend dan zeg je dat is mijn zoon kijken ze je aan van ja dat zal wel , dus voor ons geen gezamenlijke trip naar Thailand meer…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website