Zegels bij de Thaise boodschappen

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: ,
13 augustus 2018

Wie kent de tijd nog dat er voetbalplaatjes verzameld werden en geruild? Of de verzamelaars van postzegels, Dinky Toys, enzovoorts. En zo zijn er veel meer voorwerpen te bedenken, die mensen graag verzamelden uit interesse, schoonheid of belegging.

In Nederland werd het programma uitgezonden tussen Kitsch en Kunst. Een leuk en leerzaam programma. Ook de Duitse televisie kent een soortgelijk programma. Het vertoonde (kunst) stuk kan echter ter plekke verkocht worden, als beide partijen het over de prijs eens worden.

In Thailand worden eveneens bij belangrijke gebeurtenissen herinneringsvoorwerpen ontworpen. Toen wijlen koning Bhumibol 80 jaar werd, kon men ter ere van die gelegenheid een horloge kopen. Bij het aantreden van de huidige Thaise koning was het mogelijk herdenkingspostzegels te kopen als bijzondere gebeurtenis.

Er zijn echter ook mooie zegeltjes te bewonderen zonder dat die verwijzen naar een of andere gebeurtenis. Dat zijn de “gewone” zegeltjes, die bij het afrekenen van boodschappen gegeven worden. Het is wel jammer dat zoveel zegeltjes ongezien in een portemonnee verdwijnen of op een kaart geplakt moeten worden, die later ingeleverd wordt. Het is best eens de moeite waard om zo’n zegeltje te bekijken en verrast worden door de vaak fraaie afbeeldingen!

Schoonheid zit soms in kleine dingen!

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Zegels bij de Thaise boodschappen”

  1. Hans van der Veen zegt op

    Ik vind het Horloge wel erg bijzonder!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website