Verkoop van haring in Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: ,
5 oktober 2019

Nu dat het feest van het Leidens ontzet, 3 oktober 1574, op sommige plaatsen in Thailand voorbij is, blijft de vraag kunnen we nog haring blijven kopen?

Een mooie geschiedenis verhaal waarbij de Watergeuzen in 1574 de dijken bij onder andere Rotterdam doorstaken en het snel stijgende water rondom Leiden het leger van de Spanjaarden dwong te vluchten. Het eerste voedsel wat de Leidenaren ontvingen was haring en wittebrood.

De verkoop van haring in Hua Yai is gestopt omdat het restaurant is gesloten. Maar de verkoop van haring in Pattaya gaat door in Soi 20, zijstraat van de Pattaya Thai eerste koffieshop links bij de bekende dinsdag en vrijdagmarkt.

Alleen hebben er wijzigingen plaatsgevonden. De bekende vrijdag van de “meet and greet” middag is verplaatst naar de dinsdagmiddag zelfde tijd, rond 16.00 uur. De vrijdagmiddag wordt nu gebruikt om in de omgeving van Big C+ haring te verkopen.

Een tweede verandering waar niet aan te ontkomen viel, was een aangepaste prijs van 120 Baht per haring. De haring moet wat verder weg op zee gevangen worden wat extra brandstof kost en daardoor gaan de kosten omhoog. De invoerrechten en keuringen moeten eveneens in de gaten gehouden worden.

6 reacties op “Verkoop van haring in Pattaya”

 1. Gringo zegt op

  Het klinkt alsof dit nu het enige adres is waar haring verkocht wordt, maar dat is niet juist.
  Gisteravond twee heerlijke haringen opgepeuzeld bij Enjoy Andre en ook als ik bij Ons Moeder
  in Jomtien eet, zijn twee haringen steevast het voorgercht.
  Ik denk, dat er nog wel meer restaurants in Pattaya/Jomtien haring op het menu hebben staan

 2. Wil zegt op

  Ook bij het Holland Belgium House, Sukhumvit Soi 53, Pattaya 20150 in kun je haring kopen en hij smaakt heerlijk.

 3. joskeshake zegt op

  Bij den Erik in Holland Belgium house kan je ook haring kopen (als hij er is) en ook bij Joma.

 4. Henk zegt op

  Altijd heerlijk een harinkie happen alleen zoals Gringo al schrijft zijn er op vele plaatsen in Pattaya haring te koop . Tja en dat de prijs aangepast moest worden was te voorzien ,wel jammer is dat alleen de verhogingen doorberekend worden en niet de verlagingen .Immer is de inkoop van de haring omgerekend van Thb naar Euro niet minimaal 25% gezakt ?? Paar jaar geleden omgerekend een haring rond de 2,25 Euro nu “”slechts”” 3,60 Euro ..Smakelijk (met of zonder een traanuitje erbij )

 5. Realist zegt op

  Helemaal juist Gringo haring is te koop bij Enjoy Andre en ook bij Ons Moeder ,Jenny Restaurant en niet te vergeten Holland België house van Erik.
  Bij deze adressen niet op een bepaalde dag en uren maar elke dag van opening tot sluiten.
  Bij Joma is in de winkel ook haring te koop maar alleen op vrijdag.
  Bij Riny Veerrman de importeur van alle haringen die in Thailand verkocht worden nog tot half maart daarna gaat hij Thailand verlaten en zal Joma de enige importeur van haring zijn.
  Riny komt de haring na genoeg zijn strot uit.

 6. l.lagemaat zegt op

  Het gaat niet alleen om de haring maar ook om de gezelligheid iedere keer dat die groep heeft.

  Joma betrekt zijn haring van Riny Veerman.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website