TV4Expats: Nederlandse TV voor overzee

Door Gringo
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: ,
1 november 2013
TV4Expats: Nederlandse TV voor overzee

Onlangs verscheen er een verhaaltje van Tino Kuis over de Thaise televisie. Een goed artikel, maar mijn gedachten dwaalden bij het lezen wat af, want ik kijk nooit televisie sinds ik in Thailand woon.

Mijn oog viel op een banner van TV4Expats, waarin reclame werd gemaakt voor de mogelijkheid om dagelijks de Nederlandse televisie te volgen. Hoe dat precies werkt ga ik ik u niet vertellen, kijk daarvoor maar even op de uitgebreide website tv4expats.nl

Nu hebben we in de afgelopen jaren wel meer van dit soort aanbiedingen gehad, die echter alle faliekant mislukt zijn. TV4Expats biedt echter een gratis proefaccount aan, waarmee je een aantal dagen kunt checken of deze aanbieder er wel in slaagt om alle programma’s van de Nederlandse televisie (en meer) op mijn PC of zelfs op het televisietoestel te toveren.

Ik heb de testaccount aangevraagd, omdat ik niet zo zeer op de Nederlandse televisie in het algemeen zit te wachten, maar het wel leuk zou vinden om het Nederlandse voetbal en andere sportevenementen rechtstreeks te kunnen volgen.

Na enkele dagen kreeg ik een proefaccount toegewezen, keurig netjes met een uitgebreide en duidelijke gebruiksaanwijzing. Ik ben direct aan de slag gegaan, alle aanwijzingen correct gevolgd, niets aan de hand. Tot op het einde na dan, want toen kreeg ik eerst de mededeling “Verbinding maken met testaccount5” en daarna (verschillende keren opnieuw geprobeerd.) de mededeling, dat de verbinding niet tot stand kon worden gebracht.

Ik stuurde daarop een E-mail aan TV4Expats met de mededeling, dat het niet gelukt was en wat ik er eventueel aan kon doen. Er zei er eerlijkheidshalve bij, dat de website duidelijk vermeldde, dat de min. downloadcapaciteit 4 Mbs moest zijn en ik slechts over max. 3 Mbs beschik. Ik ben wel bezig om de capaciteit van mijn computer te verhogen, maar dat terzijde.

Per omgaande kreeg ik een E-mail terug:

“Hartelijk dank voor uw email en jammer dat het nog niet gelukt is. 

In Bangkok is TV kijken geen probleem maar het lijkt op dit moment minder goed te gaan vanuit Pattaya of Phuket. Dit is dus van lokatie afhankelijk en hangt ook van de ISP af, wat voor infrastructuur er is, en hoe het gebruik ervan is. Dit kan zelfs binnen een stad per “buurt” wisselen. We hebben bijvoorbeeld ook een klant op Koh Chang die zonder problemen iedere dag TV kijkt. Je zou zeggen dat zowel Phuket en Pattaya dan zeker moeten werken. 

Zelfs een 4mb (of meer) verbinding is niet altijd een garantie. Het kan voorkomen dat er verderop in het netwerk te weinig bandbreedte beschikbaar is en dan werkt het ook niet. 

In ieder geval hartelijk dank voor de moeite en indien u nog meer wilt testen kunnen we bijvoorbeeld ook proberen of het met een VPN wel werkt. In sommige netwerken wordt namelijk aan “traffic shaping” gedaan. Hierbij krijgt de informatie verschillende prioriteiten. Sommige ISP’s weren op deze manier video streaming en peer-to-peer netwerken omdat dit veel bandbreedte gebruikt.”

Ik ga nu eerst wachten tot de capaciteit van mijn computer is verhoogd (tot 15 Mbs) en wellicht vraag ik die testaccount nogmaals aan.

Is er iemand onder de bloglezers, die ervaring hebben met TV4Expats? Ik zou een reactie zeer op prijs stellen.

12 reacties op “TV4Expats: Nederlandse TV voor overzee”

 1. Andre zegt op

  Dag Gringo,

  Zelf heb ik geen ervaring met het door jou genoemde TV4Expats maar wellicht heb je wat aan mijn ervaring met een andere aanbieder?
  Ik maak al een aantal maanden gebruik van de in Thailand werkzame provider van het Nederlandse zenderpark die je hier kan vinden http://www.ntvchannel.com/:.
  Je hebt de keuze uit 2 programmeringen met beide 8 kanalen uitsluitend Nederlandse zenders, die live en rechtstreeks, of de programmering van gisteravond in Nederland tussen 17 en 2 uur plaatselijke tijd uitzenden.
  Over het algemeen heb ik geen klagen over de kwaliteit en ik meen dat 3 Mbps voldoende is om een acceptabel beeld te krijgen?
  Ik kijk ook voornamelijk de sportwedstrijden al moet ik zeggen dat een goed film ook niet te versmaden is soms.
  Ik las zojuist dat je sinds kort een kastje kan bestellen die je rechtstreeks aan je TV kan koppelen en aan je router met kabel of via Wifi en dat je dus geen PC o.i.d. meer nodig hebt om te kunnen kijken. Zelfs een afstandsbediening wordt bijgeleverd.

  Ik hoop dat je wat aan mijn inbreng hebt?

  • harry bongers zegt op

   Hoi Andre.
   Zijn gisteren van TOT dat kastje wezen aansluiten heb me er zelf nog niet in verdiept.
   Maar mijn buurman werkt voor TOT die kan gewoon skypen over zijn televisie.
   Komt vanavond bij mij BBQen dus dan hoop ik meer over dit kastje te weten.
   Hou jullie op de hoogte.

   Groetjes Harry.

   • Andre zegt op

    Dag Harry,

    Ik bedoelde het kastje van NTV Channel zelf en niet van T.O.T.
    Volgens reeds genoemde site kun je dit kopen en direct aansluiten op je TV zodat je geen PC meer nodig hebt voor de ontvangst van de 8 Nederlandse zenders.

 2. Peter zegt op

  nee niet met tvexpats maar wel ervaring met ntv.com. die geven nl 1 2 en 3 door en rtl 4 5 7 en sbs 6 en veronica.
  dit voor 699 baht per maand. werkt in chiang mai prima
  het kan goedkoper als je per 3 maanden of 6 maanden of heel jaar vooruit betaald maar voor mij is de optie van 699 baht prima. kan ik er maand beslissen of ik door wil gaan.
  beeld is goed, gelijkmatig en soms wat storingen maar niet veel.

 3. m.mali zegt op

  Ik ben erg benieuwd of het gaat werken, want volgende week krijg ik glasfiber kabel van 3BB met 30 Mb download en 3 Mb upload, kosten ongeveer 1200 baht per maand….

  • jan geluk zegt op

   Dit kan helemaal niet Glasvezelkabel.Hangen ze die dan tussen de rest van de spagetty kabels aan je huis.Dat geloofd geen mens toch.Ik heb 12 mb en dat is al veel.Dus ik kan de streams goed volgen maar 30 mb laat het eerst demonstereren voor dat ze je financieel een poot uit draaien.

   • Sjaak S zegt op

    Jan, die duitse kennis waar ik het eerder over had, heeft ook een glasvezel aansluiting en hij deelt deze met een paar buren. Hij is er zeer tevreden over. Hij woont midden in Hua Hin.

  • RonnyLadPhrao zegt op

   Veel succes maar ik twijfel toch of die snelheid zal gehaald worden.
   Die snelheden zullen alleen maar gehaald worden als het ganse traject van glasvezel voorzien is en het volgens de regels van de kunst is aangelegd. (o.a. bochten binnen de limiet, etc)
   Vergelijk het met een autostrade. Je kan wel 6 of meer rijvakken maken maar als er daartussen enkele bruggen liggen met maar 2 rijvakken is dat natuurlijk van invloed op de doorstroom over het ganse traject..
   Mogelijk bedoelen ze dat die kabel voorzien is om die snelheden te halen maar dat wil nog niet zeggen dat je ze (nu) zal krijgen.
   Hou ons op de hoogte zou ik zeggen. Misschien weten ze jou en ons wel te verbazen.

 4. Sjaak S zegt op

  Een Duitse kennis van mij installeert bij mensen thuis GlobalHDTV. Dit programma werkt zelfs op een langzame verbinding super. Vanaf 6mbps heb je HDTV en tot die snelheid kun je het met mindere kwaliteit doen. De meeste zenders zijn echter in het Duits en een stuk of 14 in het Engels. Kosten bij een jaarabonnement 9900 Baht voor het hele jaar. Daarvoor krijg je ook Skype sport en een aantal zenders gratis, waarvoor je in Duitsland per maand zeker zo’n vijftig Euro moet betalen.
  Ik heb zelf een proefversie van dit programma en het loopt echt prima. Wanneer ik graag TV zou kijken, had ik een abonnement genomen en zeker voor mensen die graag sport kijken is het de moeite waard.
  Maar ik wil hier geen reklame maken. Het is hoofdzakelijk een Duits ondernemen.
  Ik heb ook een kastje van TOT: TOTiptv. Het is een op Android draaiend kastje met een aantal apps en het start automatisch op met het programma van TOT. Vrijwel alle Thaise zenders zijn te ontvangen en je hebt nog betaalde zenders. Dat wil zeggen, je kunt tegen betaling nieuwere films kijken, maar je kunt ook gratis iets oudere films in (meestal) Engels met Thaise ondertiteling bekijken. Dit kastje kost bij een internet abonnement van TOT 100 Baht per maand. Wij hebben een verbinding via TOT-Wi met ongeveer 6mbps.
  Ja en met dat kastje kun je Skypen, je emails lezen, internetten enzovoorts. Je kunt in beperkte mate Apps downloaden en installeren, maar je kunt ook apps vanaf een geheugenkaart installeren. Er zijn twee USB ingangen en een SD ingang op het kastje. Ik heb al een extern toetsenbord en een draadloze muis erop aangesloten. Werkt prima. Maar je kunt ook met alleen de afstandsbediening werken. Toetsenbord is handig om sneller iets te schrijven. Het kastje heeft een HDMI uitgang, die je dan aan je TV of monitor kunt aansluiten. Het heeft W-Lan en LAN…
  Oh en je kunt ook Youtube films kijken. Of een film die je op een SD kaart gekopieerd hebt, kun je via dit kastje afspelen. In HD kwaliteit!

  • Gringo zegt op

   Sjaak, dit verhaal gaat over Nederlandse televisie. Ik kijk al nauwelijks televisie, maar de Dyutse TV kan me echt gestolen worden.

   • Sjaak S zegt op

    Gringo, ik wilde met mijn verhaal aanduiden dat er technisch gezien geen obstakel is om via een redelijke internet verbinding tv te kunnen kijken. De duitse provider is daarvoor een uitstekend voorbeeld.
    Bovendien had ik het ook over TOT.
    Ik heb intussen ook een proef abonnement bij de Nederlandse leverancier aangevraagd.

 5. John Zoet zegt op

  ik wil jullie laten weten dat je ook Nederlandse Free to air tv kan kijken op http://www.wwitv.com.
  en de andere site met 7000 tv zenders is http://www.delicast.com.
  ik keek vaak in Chang Rai op deze Internet zenders en dat op de wifi van het hotel.
  maak een minuutje vrij aan de computer en ik weet zeker dat op een van deze site’s beeld komt

  vriendelijke groet
  Technisch Buro J.Zoet&ZN


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website