Reeds voor de 8ste maal kwamen mijn Nederlandse vrienden, C&A, naar Thailand voor een verblijf van 6 weken. Gewoontegetrouw verblijven ze enkele weken in de bungalow van mijn buurman, aan het strand van Pathiu, Hat Bo Mao, om er lekker tot rust te komen en te genieten van de heerlijke visrestaurants welke deze streek rijk is.

Deze keer wilden ze echter ook eens het ‘echte’ Walhalla van Thailand zien, Isaan op zijn best, ttz een echt landelijk dorpje in Isaan. Wegens de kennis van Lung addie zouden ze naar Nong Ki Lek gaan, in de provincie Buriram, om daar eens de echte Isaanse sfeer op te snuiven. Lung addie zou hen daar de dag na aankomst vervoegen. Tickets werden vooraf geboekt, een taxi gereserveerd om hen vanaf het vliegveld naar het Ray Hotel te brengen…. Dus alles netjes voorbereid. Mogelijk te netjes?

De planning was: eerst aankomen in Bangkok Suvarnabhumi Airport, vandaar met de pendelbus naar Don Muang Airport en van hieruit een aansluitende vlucht naar Buriram. De speling tussen de twee vluchten bedroeg een goede 4uur. Maar pech, de vlucht met Eva Air had reeds bij aankomst anderhalf uur vertraging. Bij aankomst in Don Muang was de check in voor de vlucht naar Buriram reeds gesloten daar het vliegtuig 5 minuten later reeds zou vertrekken.

Dan maar met de bus naar Buriram. Een taxi zou hen van Don Muang naar het busstation brengen. Met veel gebarentaal aan de taximan uitgelegd dat ze naar het busstation wilden om een bus te nemen naar Buriram, de naam van het busstation kenden of herinnerden ze zich niet (Mo Chit).

De taximan had blijkbaar geen goede kennis van de rest van Thailand want hij bracht hen naar het busstation Zuid, Sai Tai Mai Terminal, en daar vertrekken geen bussen naar het Noorden, enkel naar het Zuiden. Ja, daar sta je dan, na een reeds vermoeiende vliegreis. Na veel gevraag dan toch aan een busticket naar Mo Chit geraakt om daar nog een ticket te kunnen bekomen naar Buriram. Intussen was het al behoorlijk laat geworden.

Bij de stelplaats van de bus naar Buriram wachtte hen nog een verrassing: een gebarsten rioolpijp had de stelplaats letterlijk onder de drek gezet. De geur was amper te aarden en ze stonden dus werkelijk in de SHIT. Met een beetje fantasie in de: Muu Shit …..

Intussen hadden ze wel het Ray Hotel ervan kunnen verwittigen dat ze veel later dan gepland zouden aankomen en ook de annulatie van de aan de luchthaven van Buriram wachtende taxi kunnen regelen. Uiteindelijk kwamen C&A rond 4uur in de ochtend aan bij het busstation in Buriram. Gelukkig lag het hotel op amper 600m van het busstation.

Waarom nu “een lange verjaardag” ? Het toeval wou dat A net die dag jarig was. Hij kreeg een lange verjaardag die tevens goed gevuld was en welke hij niet snel zal vergeten..


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Leven als Single Farang in de Jungle: Een super lange verjaardag”

 1. Evert zegt op

  Waarom niet gelijk met taxi naar buriram grote taxi vanaf vliegveld of pattaya,2017 stad buriram afgezet voor hotel deur optijd stoppen wanneer je wilt drinken of eten ,niet gebroken, totaal 7 uur vanaf pattaya 4500 bath,super rustig rijden dat ijs ik geen kamikaze,doen wij elke 2 jaar snelste als je alles bij elkaar optelt.

  • lung addie zegt op

   Niet iedereen heeft een universitaire schriftgeleerde uit Pattaya aan zijn hand hangen om alles in goede banen te leiden. En het “ijs” zal nog veel dikker moeten worden al voor je van een kamikaze piloot zal kunnen “eisen” er niet over te rijden.

  • Gonny zegt op

   Begrijp best dat A en C de binnenlandse vlucht boekten, reistijd naar Buriram vanaf Bangkok is dan maar 3 uur en de kosten met Nok Air 2200 Bath.
   Maar dat is waarschijnlijk niet de insteek van een wederom leuk verhaal van Lung Addie,om adviezen te verkrijgen,hoe je het beste kunt reizen.
   Hoop dat A en C van een aangenaam verblijf in de jungle genieten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website